Καλοκαίρι 2018 - Αλλάξτε Κουρτίνες & Μπείτε στο Κλίμα του Καλοκαιριού

29 Ιουνίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimized2.jpg1530260280

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και το καλοκαιράκι προμηνύεται μαγευτικό! Να, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία να αλλάξετε λίγο το στιλ και την αύρα του σπιτιού σας και να μπείτε δυναμικά στο κλίμα του καλοκαιριού: ξεκινήστε με ό,τι πιο απλό – μια αλλαγή στις κουρτίνες του σπιτιού σας!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να σκεφτείτε τη χρήση του δωματίου που θέλετε να διακοσμήσετε. Προφανώς, ένα υπνοδωμάτιο θα απαιτήσει κάτι τελείως διαφορετικό από ένα καθιστικό ή ένα σαλόνι. Καλός ο ήλιος, αλλά όταν, για παράδειγμα, θέλετε να πάρετε έναν μεσημεριανό υπνάκο, δεν είναι και ο πιο ευπρόσδεκτος επισκέπτης! Αφού, λοιπόν, ξεκαθαρίσετε τον σκοπό και τις χρήσεις του δωματίου, θα έχετε μια αρκετά καλή ιδέα πού να κινηθείτε στην επιλογή των νέων σας κουρτινών.

3

Σε δωμάτια που θέλετε να ρυθμίζετε εύκολα και αποτελεσματικά την ένταση του ηλιακού φωτός, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις λεγόμενες ρολοκουρτίνες blackout· εύχρηστες και στιλάτες, μπορούν με ένα απλό τράβηγμα να προκαλέσουν πλήρη συσκότιση και να κάνουν την ατμόσφαιρα πολύ πιο ευχάριστη και δροσερή για μια μεσημεριανή «σιέστα».

Να θυμάστε ότι ένας πιο σκούρος τόνος στην επιλογή των χρωμάτων αναδίδει μεγαλύτερο κύρος και κομψότερο στιλ, αλλά ανεβάζει και τη θερμοκρασία του δωματίου, καθώς τα σκούρα χρώματα απορροφούν και δεσμεύουν περισσότερη θερμότητα. Ίσως για το καλοκαίρι τα ανοιχτά χρώματα να είναι καλύτερη επιλογή. Εξάλλου, στις κουρτίνες blackout κάθε απόχρωση μπλοκάρει τον ήλιο εξίσου αποτελεσματικά. Το χρώμα θα επηρεάσει τη θερμοκρασία του δωματίου, όχι το βαθμό της σκίασής του. 

1

Αν πάλι λατρεύετε τόσο τον καλοκαιρινό ήλιο ώστε δεν τον χορταίνετε, δεν έχετε παρά να προτιμήσετε αραχνοΰφαντες κουρτίνες από τις μοναδικές συλλογές του οίκου Αlhambra. Αφήνουν αρκετό φως να τις διαπεράσει, δεν μπλοκάρουν τη θέα, προστατεύουν την ιδιωτικότητά σας και κρατούν έξω τα ενοχλητικά έντομα. Η αιθέρια ύφανσή τους προσδίδει επίσης μια ρομαντική, χαλαρωτική αίσθηση στον χώρο, κάνοντάς τες ιδανικές για δωμάτια όπως η τραπεζαρία, το καθιστικό ή το σαλόνι. Οι αραχνοΰφαντες κουρτίνες είναι επίσης ιδανικές για ημι-υπαίθριους χώρους, καθώς σας επιτρέπουν να σκιάσετε κάπως το χώρο δίχως να σας στερούν την αίσθηση του εξωτερικού χώρου. 

Υπάρχει και μια ακόμη επιλογή, που κερδίζει μάλιστα όλο και περισσότερους ένθερμους υποστηρικτές στον κλάδο της εσωτερικής διακόσμησης: ένας συνδυασμός των δύο τύπων κουρτίνας. Με τον τρόπο αυτό, και ανάλογα με τον καιρό, μπορείτε να απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα και των δύο στον ίδιο ακριβώς χώρο, δίχως συμβιβασμούς στην προστασία της ιδιωτικής σας ζωής, την κομψότητα και το στιλ.

Για μεγαλύτερη έμπνευση, ρίξτε μια ματιά στη μεγάλη γκάμα υφασμάτων για κουρτίνες της Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer