Ιδέες διακόσμησης μιας αλουμινένιας πέργολας

15 Σεπτεμβρίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner idees diakosmisis mias alouminenias pergolas

Μετά από το ευχάριστο διάλειμμα των διακοπών, το ξεκίνημα του φθινοπώρου μας βρίσκει με ανανεωμένη διάθεση. Ο καιρός είναι ακόμα ζεστός και ευνοεί την παραμονή μας στο εξωτερικό του σπιτιού και τον κήπο, απολαμβάνοντας τον ήλιο αλλά και την πρώιμη φθινοπωρινή δροσιά. Ποια καλύτερη, λοιπόν, ευκαιρία να προγραμματίσουμε την ανανέωση των χώρων του σπιτιού και ειδικά εκείνων που δίνουν μια μικρή ακόμα… παράταση στα καλοκαιρινά μας όνειρα;

Ένα από αυτά τα σημεία του σπιτιού είναι και η βιοκλιματική πέργολα αλουμινίου, που αποτελεί το κατεξοχήν meeting point των ήσυχων φθινοπωρινών μας βραδιών. Έχουμε εξάλλου κάθε λόγο να την αγαπάμε, ειδικά αυτή την εποχή. Στη σκιά της προστατευόμαστε και χαιρόμαστε ελεγχόμενα τα χάδια του ήλιου, παραμένει πιστή σε εμάς για πολλά χρόνια και η δυνατότητα ηλεκτροκίνησής της καθιστά τη λειτουργία της κυριολεκτικά… του χεριού μας!

Για να μπορέσουμε όμως να αφεθούμε απόλυτα υπό τη σκέπη της, είναι απαραίτητο η αισθητική της να ακολουθεί πιστά αυτό που αντιπροσωπεύουμε. Πώς μπορεί, λοιπόν, μια πέργολα εκτός από μεταλλικό σώμα, να αποκτήσει και… ψυχή;

Οι ιδέες για διακόσμηση μιας αλουμινένιας πέργολας είναι πραγματικά αστείρευτες. Τόσες που καθένας μπορεί να την εξατομικεύσει με μοναδικό τρόπο και να τη χαρεί όπως ακριβώς θέλει. Παρακάτω, θα βρείτε μονάχα κάποιες ενδεικτικές ευφάνταστες προτάσεις, που μπορούν να αναβαθμίσουν αισθητικά την πέργολά σας με τον πιο απλό και οικονομικό τρόπο!

 
1. Εγκατάσταση φωτισμού 

egkatastasi fotismou

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της αλουμινένιας πέργολας είναι πως μπορεί να αναβαθμιστεί λειτουργικά και αισθητικά με την προσθήκη LED φωτισμού. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνουμε έναν χαλαρωτικό και ατμοσφαιρικό χώρο, απόλυτα χρηστικό ακόμα και όταν πέσει το σκοτάδι. Σκέφτεστε καλύτερο μέρος να οργανώσετε ένα απογευματινό πάρτι ή να υποδεχτείτε τους φίλους σας χωρίς να αναγκαστείτε να μετακομίσετε στο εσωτερικό του σπιτιού, αποχαιρετώντας τη δροσιά του κήπου επειδή απλά σκοτείνιασε;

 
2. Κουρτίνες και κρεμαστά φωτιστικά 

Ανάλογα με το προσωπικό σας στυλ, υπάρχουν πολλά αξεσουάρ για να χαρίσετε χρώμα και χαρακτήρα στην πέργολά σας. Οι κουρτίνες διαφορετικών υφάνσεων και χρωμάτων ντύνουν με κομψότητα τον σκελετό, χαρίζουν ιδιωτικότητα, ενώ μπορούν να κρεμαστούν και από την οροφή χαρίζοντας ένα πιο αέρινο και μποέμ αποτέλεσμα. Επιλέξτε αδιάβροχα υφάσματα για να μην σας αγχώνουν οι εναλλαγές του καιρού και συνδυάστε με λεπτά φωτάκια για ένα πιο διακριτικό και ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα.

 
3. Δημιουργία πράσινου χώρου γύρω από την πέργολα  

dimiourgia prasinou xorou giro apo tin pergola

Η πέργολα, όπως είδαμε, μπορεί να γίνει η βάση στήριξης και… έδαφος ανάπτυξης για διάφορα φυτά, αναρριχώμενα ή όχι. Αν είναι μικρή σε μέγεθος ή απλά δεν θέλετε να την καλύψετε με φυτά, μια όμορφη ιδέα είναι να φυτέψετε περιμετρικά της διάφορες γλάστρες με ανθοφόρα φυτά ή θάμνους. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε σταδιακά ένα πανέμορφο και πολύχρωμο σκηνικό με κέντρο αναφοράς την πέργολά σας.

 
4. Κρέμασμα αιώρας 

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου που επιλέγεται χαρακτηρίζουν τη συνολική αισθητική της πέργολας. Τι θα λέγατε να πηγαίνατε ένα βήμα παραπέρα όμως στη διαμόρφωση προσωπικών χώρων απόλυτης ησυχίας στη σκιά της; Δοκιμάστε, λοιπόν, να κρεμάσετε μια κούνια ή μια άνετη αιώρα με σιδερένιους γάντζους στις δύο άκρες της πέργολας και απολαύστε ατελείωτες ώρες χαλάρωσης υπό τη σκέπη της. 

Οι βιοκλιματικές πέργολες αλουμινίου της Euroblinds με εγγυημένα χαρακτηριστικά ποιοτικής και ανθεκτικής κατασκευής, προσφέρουν όλες τις παραπάνω δυνατότητες διακόσμησης … και ακόμα παραπάνω! Με μέση διάρκεια ζωής άνω των 30 χρόνων, ελάχιστο κόστος συντήρησης και προδιαγραφές για φωτισμό και ηλεκτροκίνηση, προσφέρουν μια άριστη εμπειρία χαλάρωσης και προστασίας κάτω από τον ήλιο. 

Μια επίσκεψη στα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds θα σας διαφωτίσει σχετικά με τις δυνατότητες της δικής σας πέργολας και θα σας εμπνεύσει σχετικά με τη διαμόρφωση του ολότελα προσωπικού σας στυλ!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer