Έρχονται Χριστούγεννα - κάντε το σπίτι πιο ζεστό, με κουρτίνες!

20 Νοεμβρίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

img1

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη χριστουγεννιάτικη θαλπωρή που κατακλύζει κάθε χώρο του σπιτιού μας εκείνες τις Άγιες ημέρες και χαρίζει υπέροχες στιγμές σε μας και τους αγαπημένους μας. Με το κρύο απαραίτητο συστατικό αυτής της εικόνας, το σπίτι μας μοιραία αυτή την εποχή πολιορκείται από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Κατά συνέπεια έχουμε όλους τους λόγους τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα να αλλάξουμε κομβικά σημεία στη διακόσμησή του, έτσι ώστε αυτό να αποπνέει ακόμα μεγαλύτερη ζεστασιά και αγάπη.

Τον πρώτο λόγο σε αυτή την αναδιάταξη έχουν φυσικά οι κουρτίνες που με την αλλαγή της εποχής είναι οι πρώτες που μπαίνουν στο στόχαστρο μας για να χαρίσουν στο χώρο περισσότερη άνεση και ένα πιο ζεστό προφίλ. Συνιστώντας ένα από τα πιο προσωπικά συστήματα εκφραστικής σκίασης, η αλλαγή τους σηματοδοτεί και το πέρασμα στην εορταστική περίοδο. Η επένδυση των δωματίων με νέα χρώματα και ζεστά υφάσματα θα ανανεώσει ολότελα όχι μόνο την εμφάνιση του σπιτιού, αλλά και τη διάθεσή σας.

Διαβάστε παρακάτω 3 μοναδικά tips:

1. Εμβληματικές συλλογές, μαγευτικές συνθέσεις

img2

Στη Euroblinds η συνεργασία μας με τους υψηλότερους ευρωπαϊκούς Οίκους υφασμάτων καλύπτουν κάθε γούστο και ανάγκη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και πολύ περισσότερο την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα χειμωνιάτικα υφάσματα πρωταγωνιστούν όχι μόνο στις κουρτίνες, αλλά και σε χαλιά, καναπέδες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, ριχτάρια και μαξιλάρια.

Οι συλλογές που θα βρείτε στα Κέντρα Σκίασης μας σίγουρα θα σας δώσουν κυριολεκτικά μια ανεξάντλητη γκάμα επιλογών και συνθέσεων. Στην περίπτωση των κουρτινών, το στοίχημα είναι η αρμονική τριπλή σύζευξη λειτουργικότητας, μόνωσης και αισθητικής. Αποχαιρετίστε, λοιπόν, τα ανάλαφρα υφάσματα και κρεμάστε άφοβα βαμβακερά και βελούδινα που προσθέτουν γλυκές νότες θαλπωρής στο χώρο.

Την τιμητική τους έχουν φυσικά αυτή την εποχή και οι διπλές κουρτίνες που ξαναπαίρνουν επάξια τη θέση τους στις ράγες, με τις διαφανείς οργάντζες να αγκαλιάζονται στοργικά από τις βαριές κουρτίνες, σε ένα απίστευτο layering που μπορεί να αποτελείται από αντιθετικές αλλά και παρόμοιες αποχρώσεις.

2. Πολυτελή σχέδια και διακοσμητικές λεπτομέρειες

img2

Μιας και τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή που αξίζει κάθε επισημότητα. Τα χνουδωτά υφάσματα και τα ζεστά παστέλ και γήινα χρώματα, με τις απαλές τους γραμμές αλλά και τα πολυτελή σχέδια, πρωταγωνιστούν. Μη φοβηθείτε τα έντονα και επίσημα χρώματα όπως πετρόλ, σοκολά, ρουμπινί, κυπαρισσί, βυσσινί, χρυσό και πορφυρό, γιατί εκτός από κλασικά αποτελούν και παραδοσιακά χρώματα που προσδίδουν σοβαρότητα και κομψότητα.

Αν πάλι είστε του πιο βιομηχανικού ή boho chic στυλ, οι γκρίζες και μεταλλικές αποχρώσεις αλλά και τα ζεστά ροζ στοιχεία δεν θα σας απογοητεύσουν, ενώ εξίσου καλή ιδέα είναι, εκτός από τις κουρτίνες, να προβείτε και στην αγορά μικρών βοηθητικών επίπλων με καπιτονέ επένδυση και χαλιών σε αντίστοιχες χρωματικές παραλλαγές, ώστε να έχετε ένα αισθητικά ολοκληρωμένο και ισορροπημένο αποτέλεσμα.

3. Αναδιατάξτε τα έπιπλα και τη... διακόσμηση

img3

Ένας ακόμα τρόπος για να δώσετε μεγάλη έμφαση στους ζεστούς τόνους του σπιτιού εν όψει Χριστουγέννων είναι να αναπροσαρμόσετε τη διάταξη των επίπλων μέσα στο χώρο, προκειμένου αυτά να καλύψουν τα κενά που επιτρέπουν την είσοδο του κρύου αέρα που σας... παγώνει τη διάθεση.

Εξασφαλίστε, επίσης, πως τα φυσικά ανοίγματα του σπιτιού, όπως πόρτες και παράθυρα, είναι μονωμένα επαρκώς, κλείνοντας τις μεσόπορτες και αποκλείοντας τους πιο ψυχρούς χώρους του σπιτιού από τα σημεία που χρησιμοποιούνται περισσότερο από την οικογένεια, όπως σαλόνι, κουζίνα και κρεβατοκάμαρες.

Παράλληλα, εξέχουσας σημασίας είναι η απομάκρυνση των βασικών επίπλων από τα ανοίγματα, αλλά και η ενίσχυση της εσωτερικής θερμοκρασίας με την απελευθέρωση των θερμαντικών μέσων από τυχόν ογκώδη έπιπλα και μακριές κουρτίνες που τα καλύπτουν και εμποδίζουν την απρόσκοπτη κυκλοφορία του θερμού αέρα. Για τους χώρους μελέτης και εργασίας, τέλος, επιλέξτε την τοποθέτηση των γραφείων σε προσήλια και απάνεμα σημεία του σπιτιού.

Στη Euroblinds είμαστε πανέτοιμοι να σας μεταφέρουμε από τώρα στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων, παρουσιάζοντάς σας τον πλούσιο κατάλογό μας από τις πιο εμβληματικές συλλογές υφασμάτων που θα γίνουν οι νέες κουρτίνες που θα λατρέψετε! Μη διστάσετε να μας επισκεφτείτε και να συνθέσετε το ιδανικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό με ειδυλλιακό φόντο το δικό σας σπίτι!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer