Διπλό Roller Blind - Γιατί αποτελεί μια μοναδική διακοσμητική τάση που ξεχωρίζει

24 Μαρτίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

.inner diplo roller blind giati apotelei mia monadiki diakosmitiki tasi pou ksexorizei

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική διακόσμηση αλλά και την αποτελεσματική εσωτερική σκίαση, τα roller blinds αποτελούν μια από τις πρώτες επιλογές. Τόσο η διακριτικότητα όσο και η πολυμορφία τους προσθέτουν στο χώρο φινέτσα αλλά και λειτουργική διαχείριση του φωτισμού. Και ενώ τα roller blinds χαίρουν εκτίμησης για αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά, μέχρι τώρα προσέφεραν περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με το είδος συσκότισης και σκίασης, μιας και κάποιος έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε υφάσματα πλήρης συσκότισης ή μερικής συσκότισης για κάθε παράθυρο ξεχωριστά. Αυτή ακριβώς την… αδυναμία έρχεται να αναπληρώσει μια νέα αναδυόμενη διακοσμητική τάση.

Κάθε δωμάτιο έχει τις δικές του ιδιότητες που άλλες φορές απαιτούν πλήρη συσκότιση στο χώρο και άλλες μερική. Ας πάρουμε ως παράδειγμα το παιδικό δωμάτιο. Οι ευεργετικές ιδιότητες του φυσικού φωτός κατά τη διάρκεια μελέτης του παιδιού είναι αμέτρητες. Έτσι το δωμάτιο του παιδιού πρέπει να πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για να του προσφέρει το φυσικό φως που χρειάζεται για να διαβάσει, επιτυγχάνοντάς το με μερική συσκότιση του χώρου. Παράλληλα όμως όταν το παιδί πρέπει να κοιμηθεί, είναι απαραίτητο το δωμάτιο να είναι πλήρες συσκοτισμένο. Τη δυνατότητα αυτή για ολική και μερική συσκότιση παράλληλα, την κατέχει μόνο ένα διπλό roller blind.

Τα διπλά roller blinds συνίστανται από τη δυνατότητα ταυτόχρονης ύπαρξης διαφορετικών ρολοκουρτίνων (συνήθως με ύφασμα blackout πλήρης συσκότισης και ενός Dimout μερικής συσκότισης) στον ίδιο μηχανισμό ρόλερ -για αυτό άλλωστε και δεν προϋποθέτουν πρόσθετο βάρος στην εγκατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο και ανάλογα με τις απαιτήσεις του δωματίου αλλά και τη διάθεσή σας, προκύπτει ο ιδανικός συνδυασμός σκίασης / συσκότισης για όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και του χρόνου. Πρόκειται, στην κυριολεξία για δύο ρόλερ σε ένα που κάνουν πράξη τόσο την ανάγκη για μια ασφαλή διακοσμητική υπέρβαση όσο και για την ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου μας, μιας και η καλύτερη σκίαση, ως γνωστόν, γλιτώνει τόσο το περιβάλλον όσο και το… πορτοφόλι μας από τα έξοδα για θέρμανση και κλιματισμό.

Οι χρωματικοί συνδυασμοί των δύο υφασμάτων είναι ατελείωτοι και πραγματικά το μόνο όριο είναι η φαντασία σας. Συνήθως προτιμώνται μια εμπριμέ και μια απλή εκδοχή, έτσι ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να ακουμπά στην αισθητική αρμονία. Δεν υπάρχει λόγος το ύφασμα μερικής συσκότισης να είναι το μονόχρωμο και το ύφασμα πλήρης συσκότισης αυτό με τα σχέδια, καθώς είναι πολλοί αυτοί που προτιμούν και το αντίθετο. Έχετε, όμως, στο νου σας ότι ανάλογα με το πόσο αποκαλύπτεται ή μαζεύεται αντίστοιχα το καθένα από αυτά, πρέπει να διατηρείται μια ισορροπία, για αυτό και οι περισσότεροι αποφεύγουν τα έντονα prints ή τα έντονα χρώματα και στα δύο υφάσματα ταυτόχρονα. Συνήθως αν ένα από τα δύο πάνελ είναι έντονο, το άλλο πρέπει να βρίσκεται σε ουδέτερους ή παλ τόνους.

oraioi sindiasmoi gia na anadeiksee ta dipla roller blind

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ωραίους συνδυασμούς για να αναδείξετε τα διπλά ρόλερ σας με τον καλύτερο τρόπο:

1. Λευκό με γκρι

Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός που ποτέ δεν κάνει λάθος. Με διαχρονικό αλλά και δυναμικό χαρακτήρα, το λευκό στο λεπτό ύφασμα συνδυάζεται άψογα με το γκρίζο που αναλαμβάνει τον κυρίως ρόλο της σκίασης στο σπίτι. Αυτό το αρμονικό παιχνίδισμα ταιριάζει παντού, μα απογειώνει αισθητικά τους κατεξοχήν μοντέρνους χώρους. Εναλλακτικά, αγαπάμε πολύ και τις εναλλαγές με το μπεζ και το εκρού που κινούνται στην ίδια λογική.

2. Teal και γκρι

Δίνουμε χρώμα και χαρακτήρα στο δωμάτιο επιλέγοντας αυτόν τον κομψό και φινετσάτο συνδυασμό. Το απαλό γκρι υπηρετεί τέλεια τον επαρκή φωτισμό του δωματίου καθώς ο ήλιος παίζει στη λιτή του διαφάνεια. Το teal αναλαμβάνει με τη σειρά του να προσφέρει εκείνη τη διακοσμητική ιδιαιτερότητα που χρειαζόμαστε, την ίδια στιγμή που παρέχει απλόχερα βέβαια και την αναγκαία διακριτικότητα.

3. Γκρι στο… τετράγωνο!

Το ιδανικό δίδυμο των πιο τέλεια συγχρονισμένων γκρίζων τόνων. Από τη μια η έντονη απόχρωση που αγαπά την απλότητα και αναδιπλώνει τον πιο δυναμικό χαρακτήρα και από κάτω η απαλή, γλυκιά και πιο ρομαντική υφή ενός γκρι που λούζει το δωμάτιο με φως και θέρμη.

4. Μόκα με ιβουάρ

Για τους λάτρεις των πιο γήινων τόνων, αυτό το πάντρεμα αναπτύσσει έναν σαγηνευτικό διάλογο με την υπόλοιπη γήινη διακόσμηση του δωματίου. Προσφέροντας ένα πλούσιο και θερμό εφέ, αναπτύσσει άμεσα το αίσθημα της οικειότητας και ηρεμίας μέσα σε έναν χώρο απόλυτα αρμονικό και ισορροπημένο.

gieinoi tonoi roller blinds

Σε ό,τι αφορά το ύφασμα, μπορείτε να κάνετε εναλλαγές ανάμεσα σε διαφορετικά είδη, δημιουργώντας εφέ που, ανάλογα με το ποιο πάνελ υπερέχει, τονίζουν διαφορετικά το ίδιο δωμάτιο. Σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό των double rollers, τα πράγματα δεν αποκλίνουν από όσα γνωρίζαμε για τα μονά, μιας και το καθάρισμα με ένα απαλό πανί είναι ό,τι χρειάζονται για να απαλλαγούν πανεύκολα από τη σκόνη και τυχόν ρύπους.

Ένας έμπειρος σύμβουλος σκίασης και εσωτερικών χώρων σας περιμένει στην Euroblinds για να ανακαλύψετε μαζί όλες τις υπέροχες προοπτικές σκίασης και διακόσμησης που διαθέτει αυτή η εξαιρετικά κομψή και εντυπωσιακή νέα διακοσμητική τάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer