Ανακαλύψτε τα Οικονομικά Οφέλη μιας Τέντας

02 Μαΐου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Teaser 2

Η τέντα έχει συσχετιστεί στη διάνοια των περισσότερων ανθρώπων με την απόλαυση μιας παχιάς σκιάς κάτω σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα· κι είναι αλήθεια πως αυτός είναι και ο βασικός της ρόλος.

Παρόλα αυτά, η τέντα αποτελεί και μια σπουδαία επένδυση για κάθε σπίτι ή επιχείρηση – επένδυση με την πλήρη σημασία της λέξης, καθώς συμβάλλουν σημαντικά σε απτά οικονομικά οφέλη για τον ιδιοκτήτη.

Πράγματι, μια τέντα μπορεί να κερδίσει χρήματα για σας – γλιτώνοντάς σας έξοδα. Πώς; Ανακαλύψτε το διαβάζοντας παρακάτω…

 

Μειώνει Δραστικά το Κόστος Κλιματισμού  

Μελέτες έχουν καταδείξει τα μεγάλα ποσά που ξοδεύουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην Κύπρο για τον κλιματισμό και την ψύξη των χώρων τους. Ο καυτός ήλιος της Μεσογείου και οι υψηλές θερμοκρασίες που συχνά ξεπερνούν και τους 36 βαθμούς τους καλοκαιρινούς μήνες καθιστούν τη χρήση κάποιου είδους κλιματιστικού συστήματος απολύτως απαραίτητη – ακόμη και όλο το εικοσιτετράωρο σε σπίτια και γραφεία που είναι ολόγυρα εκτεθειμένα στην ηλιοφάνεια.

Αν όμως μία πλευρά του σπιτιού, ιδιαίτερα εκείνη που περιλαμβάνει ένα μεγάλο άνοιγμα, όπως βεράντα ή μπαλκόνι, είναι πλήρως σκιασμένο από μία τέντα νέας τεχνολογίας, οι ανάγκες κλιματισμού και ψύξης μειώνονται σημαντικά, σε ποσοστό ως και 15%.

Το μυστικό της αποτελεσματικότητας της τέντας είναι πως μπλοκάρει την ηλιακή ακτινοβολία προτού αυτή φτάσει καν στα εξωτερικά τοιχώματα του σπιτιού ή γραφείου μας, παρέχοντας ακόμη πιο αποτελεσματική συνολική εξωτερική σκίαση.

 

Μειώνει τις Φθορές από το Ηλιακό Φως και την Υπεριώδη Ακτινοβολία

Πόσες φορές έχετε αναγκαστεί να αλλάξετε καλύμματα στο καλό σας σαλόνι ή στον αγαπημένο σας καναπέ, στις κουρτίνες ή τα καθίσματα της τραπεζαρίας σας; Μήπως έχετε παρατηρήσει γάριασμα στα κεντήματά σας, κιτρινίλες και ξεφλουδίσματα στην ταπετσαρία σας, ή θαμπάδα στο φινίρισμα των καλών σας επίπλων;

Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο ή υπερβολικό, μα όλα αυτά είναι αποτελέσματα της επίδρασης της ηλιακής ακτινοβολίας, ιδιαίτερα του υπεριώδους του φάσματος. Μέρα με τη μέρα, δίχως να το καταλαβαίνουμε, φθείρουν σημαντικά τα στοιχεία της εσωτερικής μας διακόσμησης, αναγκάζοντάς μας να τα αντικαθιστούμε ή να τα επιδιορθώνουμε πολύ νωρίτερα ή συχνότερα από όσο πραγματικά θα χρειαζόταν.

Αντίθετα, μια τέντα μειώνει δραστικά την ποσότητα του ηλιακού φωτός που εισχωρεί στο εσωτερικό ενός δωματίου, εξοικονομώντας μας σημαντικά ποσά σε βάθος χρόνου.

 

Μειώνουν την ανάγκη να δροσίσετε την βεράντα σας

Εξίσου σημαντική είναι η συμβολή της τέντας στη δρόσυνση του εξωτερικού χώρου – δηλαδή της βεράντας ή του μπαλκονιού σας. Μια τέντα θα σας χαρίσει την απόλαυση της θέας και της αυλής ή του κήπου σας, δίχως να χρειάζεται η χρήση κάποιου ανεμιστήρα ή άλλη ενεργοβόρας συσκευής, προστατεύοντας παράλληλα το δέρμα και τα μάτια σας από την βλαπτική επίδραση των ακτινών του ήλιου.

 

Κάνει την Επιχείρησή σας πιο Φιλόξενη για Πελάτες και Συνεργάτες

Τέλος, για ορισμένες επιχειρήσεις, όπως ζαχαροπλαστεία, καφενεία, κρεπερί κ.ά., η ύπαρξη ενός σκιασμένου, φιλόξενου, δροσερού χώρου μπορεί να συμβάλλει πολύ στη βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης, βοηθώντας την έτσι όχι μόνο να μειώνει τα λειτουργικά της έξοδα, αλλά και να αυξήσει την κερδοφορία της.

Ναι, η τέντα κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να σκιάζει τον χώρο σας. Μπορεί να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Μάθετε περισσότερα στο πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer