Αφιέρωμα Αντώνης Κέλλας. Μοιράζεται μαζί μας 6 χρόνια εμπειρίας καριέρας στην Euroblinds.

25 Οκτωβρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

teaser afierwma antonis kellas

Αναπόσπαστο κομμάτι στην αλυσίδα της ομάδας μας, ταυτίζεται πλήρως με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών και συστημάτων σκίασης για μια καλύτερη, πιο άνετη καθημερινότητα. Με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και την προσφορά μιας ξεχωριστά όμορφης εμπειρίας, ο κύριος Αντώνης συνεργάζεται με τα διάφορα τμήματα της εταιρείας για τη δημιουργία ενός τελικού, καλαίσθητου αποτελέσματος, αφού όπως επισημαίνει ο ίδιος, η κάθε επιτυχία ορίζεται από τη συνεργασία και τη μεθοδικότητα που επιδεικνύει το δυναμικό της ομάδας μας.

Πόσα χρόνια εργάζεστε στην Euroblinds, σε ποιον τομέα εξειδικεύεστε και τι αντιπροσωπεύει αυτός ο τομέας για σας;

Στην EUROBLINDS εργάζομαι από το 2013, στη θέση του Fabric Department Supervisor (Υπεύθυνος Τμήματος Υφάσματος).

Ένα Τμήμα το οποίο δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών της εταιρείας, του εμπλουτισμού της γκάμας των προϊόντων της στο τομέα της εσωτερικής σκίασης αλλά και των ολοκληρωμένων διακοσμητικών παρεμβάσεων στα έργα που καθημερινά αναλαμβάνει.

Η πρόθεση για ολοκληρωμένες λύσεις προς τους πελάτες της εταιρείας έκανε επιτακτική τη συμπερίληψη των υφασμάτων, τόσο της κουρτίνας όσο και των επίπλων, και σήμερα είμαστε σε θέση να καλύψουμε κάθε επιθυμία που προκύπτει στην εσωτερική διακόσμηση από τους πελάτες μας.

Περιγράψτε μας μια τυπική σας μέρα στη δουλειά και πώς εσείς την αντιμετωπίζετε;

Στη δουλειά μου απλά δεν υπάρχει η λεγόμενη τυπική μέρα καθώς ο όγκος, το είδος και το εύρος των εργασιών προς διεκπεραίωση είναι τέτοιος που καθιστούν την κάθε μέρα διαφορετική αλλά και πλούσια σε ό,τι αφορά τις ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν για να υπάρχει η απαραίτητη συνοχή και η αναγκαία ομαλότητα στη ροή της.

Ο χώρος του υφάσματος είναι μια πανδαισία δημιουργικότητας σε όλους τους τομείς, οπότε όποιος ασχολείται σε αυτόν έχει την ευχέρεια να αναπτύξει τις διακοσμητικές του αισθήσεις σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και η απλή ενασχόλησή του είναι πάντοτε μια ευχαρίστηση.

Τι σημαίνει για σας η Euroblinds και πώς νιώθετε ως μέλος της ομάδας των ανθρώπων που την αποτελεί;

Καθώς περνώ το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα μαζί με την ομάδα των συναδέλφων μου και κινούμενος εκ της θέσεως μου σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, νοιώθω την εταιρεία τουλάχιστον σαν δεύτερη μου οικογένεια.

Η EUROBLINDS είναι ένας επαγγελματικός χώρος που σου δίνει επί καθημερινής βάσης την ευκαιρία τόσο της τριβής με καινούργιους ανθρώπους όσο και της προσωπικής ανάπτυξης για νέες διακοσμητικές δημιουργίες σε μεγάλο εύρος εσωτερικών χώρων. 

ti simani gia sas i euroblinds

Τι πιστεύετε ότι κάνει την Euroblinds να ξεχωρίζει και γιατί κάποιος να έρθει κοντά σας για κουρτίνες;

Κατ’ αρχάς να τονίσω ότι η EUROBLINDS ξεχωρίζει από τις άλλες εταιρείες στο τομέα της Σκίασης κυρίως για τις προσφερόμενες υπηρεσίες στην εξυπηρέτηση του πελάτη αλλά και για την επαγγελματικότητα που διέπει όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη της. Ως εκ τούτου, ο πελάτης ερχόμενος κοντά μας γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα τύχει μιας άψογης εξυπηρέτησης, όχι μόνο στο τομέα του υφάσματος αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο προϊόν θελήσει να αγοράσει. Επιπρόσθετα, το Τμήμα δίδει μεγάλη σημασία στην προμήθεια των υφασμάτων που διαθέτει, καθώς η επιλογή τους γίνεται από εξειδικευμένη ομάδα αγορών με πολύ αυστηρά κριτήρια και πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς αγοράς.


Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που είχατε να αντιμετωπίσετε όλα αυτά τα χρόνια που εργάζεστε εδώ (και τι αποκομίσατε από αυτή την εμπειρία);

Αν και στον τομέα μας και με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς κάθε καινούργια μέρα είναι και μία πρόκληση, καθώς κινείται με πολύ γρήγορες ταχύτητες, η μεγαλύτερη από αυτές ήταν να μπορέσουμε να καθιερώσουμε την EUROBLINDS όχι μόνο σαν ηγετική και πρωτοποριακή εταιρεία στο τομέα της Σκίασης αλλά και της εσωτερικής διακόσμησης. Και εδώ μιλώ στο πληθυντικό γιατί αυτή καθ’ αυτή η πρόκληση δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει κάποιος μόνος του αλλά συλλογικά. Οι εμπειρίες που αποκόμισα μέσα από αυτήν τη διαδρομή δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε λίγες γραμμές. Επιγραμματικά μπορώ να πω ότι νοιώθω μέρος μιας πολύ μεγάλης ιστορίας που συνεχίζει. 

Μιλήστε μας λίγο για τα στάδια που περνά μια παραγγελία. Από τη στιγμή της απόφασης, της αγοράς, της δημιουργίας, του τεχνικού ελέγχου, της εγκατάστασης και της συντήρησης.

Επειδή όσο κι αν φαίνεται κάτι απλό, δεν είναι. Μια παραγγελία περνά μέσα από διάφορες διαδικασίες που όλες είναι αλληλένδετες μεταξύ τους σε βαθμό που αν μία δεν τηρηθεί σωστά η όλη αλυσίδα θα σπάσει. Εδώ να υπενθυμίσω ότι όλα τα προϊόντα του Τμήματος Υφάσματος της εταιρείας είναι “custom made”, δηλαδή “made to measure”. Όλα ξεκινούν από τα Κέντρα Σκίασης όπου οι Λειτουργοί Εξυπηρέτησης βοηθούν τον πελάτη στην όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή του σε ότι αφορά την εσωτερική του διακόσμηση. Ακολούθως ο Σύμβουλος Μέτρησης  θα επισκεφθεί τους χώρους του πελάτη όπου και θα αποτυπώσει σε πραγματικές διαστάσεις τα τελικά προϊόντα με βάση πάντοτε τις επιθυμίες του. Όλες οι μετρήσεις και οι λεπτομέρειες που τα αφορούν θα παραδοθούν στο Τμήμα Προσφορών για την τελική κοστολόγηση και αποστολή της αντίστοιχης προσφοράς στον πελάτη. Με την αποδοχή αυτής, ενεργοποιείται η παραγγελία και τα υφάσματα αφού παραληφθούν στο Τμήμα Παραγγελιών πραγματοποιείται η κατασκευή τους με βάση τις μετρήσεις που ήδη έχουν γίνει. Με συγκεκριμένο ραντεβού που κλείνει το Τμήμα Τοποθετήσεων με την σύμφωνη γνώμη του πελάτη, συνεργείο Τεχνικής Υποστήριξης θα μεταβεί στον χώρο τοποθέτησης και με πλήρη επαγγελματικότητα θα τοποθετήσει όλα τα προϊόντα όπως αυτά έχουν παραγγελθεί και συμφωνηθεί.

Πώς συνδυάζεται η ομορφιά της κουρτίνας με τη λειτουργικότητα της;

Ο όρος κουρτίνα είναι πολύ ευρύς και περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα υφασμάτων τα οποία έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.

Υπάρχουν υφάσματα για λεπτές κουρτίνες, για χοντρές διακοσμητικές, για roman, για πλήρη ή μερική συσκότιση αλλά και fire retardant. Γενικά υπάρχουν υφάσματα για οποιαδήποτε χρήση θελήσει ο πελάτης και ειδικά για οποιαδήποτε διακόσμηση χρειαστεί. Ως εκ τούτου, η ομορφιά μιας “made to measure” κουρτίνας έχει να κάνει με τις εκάστοτε ανάγκες του πελάτη και τον τρόπο που θέλει να την χρησιμοποιήσει στοn χώρο του και πώς αυτή θα δέσει διακοσμητικά με τον χώρο που θα τοποθετηθεί. Η λειτουργικότητα της εξαρτάται βέβαια και από τον τρόπο που αυτή θα στηριχθεί στον αντίστοιχο οδηγό που τοποθετείται παράλληλα.

anafairete merika apo ta simantikotera erga

Αναφαίρετε μερικά από τα σημαντικότερα έργα που έχετε εμπλακεί και δώσατε τις συμβουλές σας.

Πάγια πολιτική του Τμήματος και αυτό με καλύπτει απόλυτα και εμένα, είναι ότι όλες οι εργασίες που πραγματοποιούμε είναι ‘έργα’ και ως εκ τούτου η εταιρεία τα θεωρεί πολύ σημαντικά στο portfolio της.

Είτε αυτές αφορούν ένα παράθυρο σε μια οικία, είτε αφορούν μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, οι προδιαγραφές που δίνουμε στην όλη διαδικασία και εκτέλεση είναι οι ίδιες.

Από τους κοινόχρηστους χώρους και τα πολυτελή εστιατόρια του ξενοδοχείου Olympic  Lagoon μέχρι και το σαλόνι μιας ανακαινισμένης μικρής οικίας στην παλαιά Λευκωσία, η διάθεση, η δίψα για την τελειότητα και η αγάπη για το τελικό προϊόν και αποτέλεσμα είναι η ίδια.

Ποιες συμβουλές θα δίνατε για ανανέωση του χώρου μας για τη χειμερινή σεζόν;

Προσωπικά πιστεύω ότι η ανανέωση χώρου δεν πρέπει να βλέπει σεζόν και εποχές αλλά να βασίζεται στην προσωπική μας διάθεση και την αγάπη μας για τους χώρους που ζούμε καθημερινά.

Μια ανανέωση χώρου, όποια εποχή και να πραγματοποιηθεί, προσφέρει πολλαπλά οφέλη στα άτομα που περνούν εκεί αρκετές ώρες της ημέρας και αυξάνει τη γαλήνη και την ηρεμία τους, ειδικά αν αυτή αφορά νέες κουρτίνες καθώς τα υφάσματα έχουν αυτή την ιδιότητα.

Πώς προβλέπετε να εξελίσσεται ο τομέας σας τα επόμενα χρόνια;

Ο τομέας του υφάσματος, και κατ’ επέκταση η κουρτίνα, ήταν, είναι και θα είναι ένα διαχρονικό προϊόν το οποίο ουδέποτε έπαψε να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εσωτερικής διακόσμησης των χώρων. Αυτό που αλλάζει στην ουσία είναι οι τάσεις κατασκευής και χρησιμοποίησης των υφασμάτων με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να συνάδουν με την νέα μορφή αρχιτεκτονικής που εξελίσσεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer