4 αλλαγές στον χώρο σου που σε θα φέρουν πιο κοντά στους στόχους σου

03 Φεβρουαρίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 4 allages ston xwro sou pou tha se feroun pio konta stous stoxous sou

H διαμόρφωση του προσωπικού μας χώρου παίζει μεγάλο ρόλο στον τρόπο που αισθανόμαστε και κινούμαστε μέσα σε αυτόν. Οι αλλαγές, λοιπόν, είναι σημαντικές γιατί φροντίζουν να αντανακλούν το χαρακτήρα μας αλλά και να εξασφαλίζουν τη θετική ενέργεια που μας επιτρέπει να δημιουργούμε και να νιώθουμε ασφαλείς μέσα στο σπίτι.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε δρα καταλυτικά στο πόσο μακριά ή κοντά ερχόμαστε στους στόχους που έχουμε θέσει στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή. Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα σημεία και από τις πιο οικονομικές μέχρι τις πιο δαπανηρές αλλαγές μέσα στο σπίτι, μπορούμε να αρχίσουμε να χτίζουμε σταθερά τους στόχους που επιθυμούμε παίρνοντας δύναμη από την αίσθηση πως έχουμε τον έλεγχο των καταστάσεων όποιες και αν είναι οι εξωτερικές συνθήκες.

Σε μια εποχή, μάλιστα, που ο κορονοϊός εγκατέστησε την αυτοαμφισβήτηση και την αβεβαιότητα στις ζωές μας, το να μπορούμε να νιώθουμε κυρίαρχοι του μικρόκοσμού μας είναι σημαντικό για να ελέγξουμε τα συναισθήματα αβεβαιότητας που μας κατακλύζουν σχετικά με όσα δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Από αυτή την ψυχολογική θεώρηση, οι αισθητικές επεμβάσεις στο χώρο μας αποδεικνύονται εξαιρετικά σημαντικές προκειμένου να αναπληρώσουν τη χαμένη μας ψυχική ενέργεια και να φορτίσουν ξανά με θετικότητα τη σκέψη μας.

Αναζητώντας λοιπόν συμβουλές που ενισχύουν τους στόχους μας για τη νέα χρονιά, αποτελεσματικό είναι να συσχετίζουμε κάθε μας εσωτερική ανάγκη με την αντίστοιχη εξωτερική της υλοποίηση, υιοθετώντας μια πρακτική λύση που θα ανανεώσει το χώρο μας αλλά και τη διάθεσή μας. Αν, λοιπόν, επιθυμούμε να διαμορφώσουμε ένα από τα παρακάτω συναισθήματα, να τι μπορούμε πρακτικά να αλλάξουμε στο σπίτι:

thelw perissoteri eueksia wooden venetian blinds

1. “Θέλω” περισσότερη ευεξία

Σε καιρούς συναισθηματικής φόρτισης, πίεσης ή άγχους, η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που προωθεί την ευεξία και την καθαρή σκέψη είναι απαραίτητη. Χρειαζόμαστε περισσότερους χώρους που φέρνουν το φυσικό φως μέσα στο σπίτι, αλλά και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ιδιωτικότητας όταν θέλουμε να ηρεμήσουμε και να ανασυγκροτηθούμε. Τα συστήματα εσωτερικής σκίασης της Euroblinds προσφέρουν αυτή την πολυχρηστικότητα και πολυμορφία ώστε να επιτρέπουν τον πλήρη έλεγχο στη διαχείριση του φυσικού φωτός. Εκτός των άλλων, ειδικά τα zebra και wooden venetian blinds διαθέτουν μεγάλη διαπλαστική δύναμη στην εσωτερική ατμόσφαιρα του σπιτιού, διατηρώντας την πλήρη διαχείριση του φωτός υπό έλεγχο όλες τις ώρες της ημέρας.

2. “Θέλω” την ικανότητα της ευελιξίας

Σε καιρούς όπου η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία αποτελούν βασικά προσόντα για να αντεπεξέλθουμε και να λειτουργήσουμε εποικοδομητικά, είναι αναγκαία η παρουσία στοιχείων που μεταμορφώνουν το σπίτι και το συνδέουν με τις μεταλλασσόμενες ανάγκες που κυριαρχούν. Η Euroblinds προσφέρει τις ιδανικές για αυτόν τον σκοπό λύσεις εξωτερικής σκίασης, όπως βιοκλιματικές πέργολες αλουμινίου και οικιακά ρολά, που παρέχουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης ανάλογα με το μέρος του σπιτιού, τον προσανατολισμό του, αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες φωτισμού που απαιτούνται.

3. “Θέλω” ψυχική ανάταση, ευτυχία, ηρεμία

Το αίσθημα της ισορροπίας μέσα στο σπίτι είναι αναντικατάστατο γιατί μας φέρνει σε καλύτερη σύνδεση με τις πραγματικές ανάγκες και τα θέλω μας. Η διαμόρφωση μιας ατμόσφαιρας που ενισχύει την ηρεμία, μας κάνει εντέλει πολύ πιο ευτυχισμένους και συνειδητοποιημένους σχετικά με τις προτεραιότητές μας. Στη Euroblinds προτείνουμε τη δημιουργία ενός ολότελα προσωπικού στυλ ως έκφραση που αντανακλάται πάνω σε διαφορετικές υφάνσεις, χρώματα και υφάσματα. Από τις κουρτίνες και τα μαξιλάρια, μέχρι τα ριχτάρια και τα λευκά μας είδη, όλα αποτελούν στοιχεία που μας ανεβάζουν ψυχολογικά.  Η τεράστια γκάμα υφασμάτων της Euroblinds και η συνεργασία της με τους καλύτερους ευρωπαϊκούς οίκους αναβαθμίζουν και προσωποποιούν απόλυτα το σπίτι μας, φέρνοντας την απαραίτητη διάθεση ανανέωσης που ταιριάζει στο προσωπικό μας στυλ.

 thelw perissoteri asfaleia avloportes spitiou

4. “Θέλω” περισσότερη ασφάλεια

Μόνο αν νιώθουμε ασφαλείς, μπορούμε να αφοσιωθούμε στα θετικά μας συναισθήματα και να επανασυνδεθούμε με τον ανώτερο εαυτό μας. Ο φόβος φέρνει άγχος και το άγχος μας απομακρύνει από αυτό που είμαστε αληθινά γεννημένοι να καταφέρουμε. Στη Euroblinds βρίσκουμε όλα τα αυτοματοποιημένα συστήματα ασφαλείας που ταιριάζουν στις προδιαγραφές των χώρων μας, αλλά και τις αυλόπορτες που κάνουν το σπίτι μας το δικό μας προσωπικό και ασφαλές καταφύγιο.

Η προσωπικότητά μας είναι, λοιπόν, στενά συνδεδεμένη με την ατμόσφαιρα που κυριαρχεί γύρω μας, για αυτό και η εσωτερική διακόσμηση επιβάλλει πρακτικές αλλαγές που δείχνουν τον σωστό δρόμο προς την αυτοανάπτυξη. Σύμφωνα με αυτά τα θέλω μας πρέπει να επικαιροποιούμε τις συνθήκες και το περιβάλλον γύρω μας, αναζητώντας εξωτερικά ερεθίσματα που θα επιδράσουν θετικά στην εσωτερικότητά μας. Γιατί όσο και αν επιθυμούμε να αλλάξουμε μέσα μας, αυτή η ανάγκη δεν είναι εφικτή αν δεν καθρεφτιστεί και στον κόσμο όπως τον διαμορφώνουμε γύρω μας.

Στη Euroblinds θα συναντήσετε μια εκτενή γκάμα συστημάτων εκφραστικής σκίασης και θα λάβετε πλήρη καθοδήγηση από το έμπειρο και πλήρως καταρτισμένο προσωπικό μας, έτσι ώστε να ανακαλύψετε τις ιδανικές για εσάς αλλαγές που θα αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος ώστε να ανθίσουν εφέτος τα συναισθήματα που θέλετε περισσότερο!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer