Επιλέξτε, Μετρήστε, Παραγγείλτε.

Δείτε το e-shop μας

Η άνοιξη έχει έρθει: 6 βήματα που θα κάνουν τις τέντες σας να μοιάζουν καινούριες

26 Μαρτίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 6 vimata pou tha kanoun tis tentes sas na moiazoun kainouries

Η πιο πολύχρωμη εποχή του χρόνου έφτασε και εμείς ανυπομονούμε να ξανανοίξουμε διάπλατα τα παράθυρά μας και να γεμίσουμε πάλι με φωνές και συζητήσεις τις αυλές, τα μπαλκόνια και τον κήπο μας! Καθώς η ανοιξιάτικη θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο περισσότερο το έξω μας καλεί να χαρούμε όμορφες στιγμές στη λιακάδα παρέα με φίλους ή την οικογένεια. 

Όσο, λοιπόν, βρισκόμαστε στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, τα εξωτερικά συστήματα σκίασης διασφαλίζουν την προστασία μας από τον ήλιο αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Γι' αυτό είναι σημαντικό τώρα που ο καιρός το επιτρέπει να φροντίσουμε για την αποκατάσταση τυχόν ζημιών ή και την έγκαιρη αντικατάστασή τους.

Η σωστή φροντίδα εξασφαλίζει τη μακροβιότητά τους, ενώ η σωστή επιλογή και η σωστή εγκατάσταση του καλύτερου συστήματος βάσει των συγκεκριμένων προδιαγραφών ενός χώρου είναι βασικά στοιχεία για να υπηρετούν αξιόπιστα το ρόλο τους και να παραμένουν απόλυτα λειτουργικά για πολλά, πολλά χρόνια.

Παρακάτω θα βρείτε όλα τα απαραίτητα βήματα για να διατηρήσετε τα τεντοσυστήματά σας σαν καινούρια για πολύ περισσότερο.


1. Εν αρχή... το στεγνό καθάρισμα

Πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε άλλο, φροντίστε να έχετε πραγματοποιήσει αρχικά ένα πρώτο αλλά πολύ σημαντικό πρώτο καθάρισμα του τεντόπανου με μια σκούπα. Η διαδικασία αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί ενώ είναι στεγνό, για να το απαλλάξετε από τη σκόνη, τα φύλλα, τα περιττώματα πουλιών και τους βαρύτερους ρύπους που έχουν επικαθίσει πάνω στο ύφασμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σε αντίθετη περίπτωση, αν το νερό αναμειχθεί κατευθείαν με μεγάλες ποσότητες σκόνης υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσει την καθαριστική του δύναμη.


2. Εμπιστευτείτε τη δύναμη του νερού

i dinami tou nerou katharismos tentas

Οι περισσότεροι λεκέδες δεν αντιστέκονται στην ορμητική ροή του νερού που πέφτει με πίεση πάνω στο ύφασμα. Φροντίστε, λοιπόν, να ρίξετε άφθονο νερό και να επιμείνετε με λίγη περισσότερη πίεση στα πιο δύσκολα σημεία, χωρίς όμως να υπερβάλλετε. Χρυσή συμβουλή αποτελεί να μην τρίψετε με κάποια βούρτσα την τέντα, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τραυματίσετε την ύφανσή της και να αλλοιώσετε την πλέξη των ινών. Αποφύγετε, επίσης, τη χρησιμοποίηση απορρυπαντικών, καθώς η ανάμειξη χημικών πάνω στο ύφασμα μπορεί να αλλοιώσει την εμφάνιση και την αποτελεσματικότητα του ανεπιστρεπτί. Αφού τελειώσετε με το πλύσιμο, αφήστε το ύφασμα να στεγνώσει καλά πριν το αναδιπλώσετε/κλείσετε. Να θυμάστε πως οι λεκέδες της μούχλας από τις επικαθίσεις του νερού είναι οι πιο επίμονοι, γι' αυτό πριν τη μαζέψετε, να είστε βέβαιοι πως είναι στεγνή.

3. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό

Το ζεστό νερό δεν αποτελεί φίλο των συνθετικών ινών του τεντόπανου, ενώ δεν συμβάλλει στη μεγαλύτερη διείσδυση στους λεκέδες. Αντίθετα, μπορεί σημαντικά να μαζέψει το ύφασμα και να συρρικνώσει τον όγκο του.


4. Προλάβετε τους λεκέδες 

prolavete tous lekedes stis tentes

Στις τέντες ισχύει η αρχή "όσο το γρηγορότερο, τόσο το καλύτερο". Για αυτόν το λόγο απομακρύνετε φύλλα των δέντρων ή οργανικά στοιχεία αμέσως μόλις αντιληφθείτε την ύπαρξή τους. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα τους επιτρέψετε να αποσυντεθούν ή να δημιουργήσουν πολυσύνθετους λεκέδες πάνω στο ύφασμα.

5. Τέντες... παντός καιρού;

tentes pantos kairou kairika fenomena

Όσο κι αν χρειαζόμαστε την προστασία τους, σε ακραίες καιρικές συνθήκες ανέμου, βροχόπτωσης ή χαλαζόπτωσης τα τεντοσυστήματα είναι απολύτως απαραίτητο να παραμένουν κλειστά. Όταν μάλιστα μιλάμε για συστήματα με ανεξάρτητους βραχίονες, η επιλογή της ηλεκτροκίνησης ή της δημιουργίας αυτόματων σεναρίων μπορεί να ενεργοποιήσει το κλείσιμό τους την κρίσιμη στιγμή ακόμα κι αν εσείς απουσιάζετε από το σπίτι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, άλλωστε, η εγκατάσταση του τύπου κασετίνας, που προστατεύει το ύφασμα εξολοκλήρου και από τα καιρικά φαινόμενα και από την καθημερινή φθορά, αποδεικνύεται σωτήρια.

6. Μην αμελείτε την τακτική φροντίδα τους

Η τακτική επιθεώρηση της κατάστασης των συστημάτων προλαμβάνει τις σημαντικές φθορές μιας. Τη στιγμή που θα δείτε κάποιο μικρό σκίσιμο ή ένα τράβηγμα, κινητοποιηθείτε. Δύσκολα ένα έμπειρο συνεργείο όπως αυτό της Euroblinds δεν μπορεί να αποκαταστήσει μια ζημιά που βρίσκεται στην αρχή της.

Το καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό μας βρίσκεται σε μια διαρκή δυναμική σχέση με τους πελάτες μας. Μια σχέση που ξεκινά από την πρώτη επίσκεψη στα Κέντρα Σκίασης και συνεχίζει με συνέπεια ακόμα και μετά την αγορά και την εγκατάσταση. Οι γνώσεις, η εμπειρία και η εξειδίκευση που χαρακτηρίζουν τα συνεργεία μας αποτελούν τη δική μας δέσμευση πως οι τέντες σας θα συντροφεύουν εσάς και το σπίτι σας για πολλά χρόνια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Explore Our Newcollection

Projects Footer Ideas For Home Footer