Γιατί μας Αρέσουν τα Vertical Blinds

27 Απριλίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedTeaser1.jpg1524837186

Είναι αλήθεια πως τα Vertical blinds σπάνια παίρνουν τον έπαινο και την αναγνώριση που τους αξίζει. Ίσως να μην είναι η συνηθέστερη επιλογή για τη χώρα μας, αλλά αποτελούν μια από τις πιο πρακτικές λύσεις σε συστήματα εσωτερικής σκίασης στην αγορά, συνδυάζοντας μοναδικά πλεονεκτήματα.

Ποια είναι αυτά; Δείτε παρακάτω μερικούς μόνο λόγους που μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε τα vertical blinds.

  • Ιδανικά για Συρόμενες Μπαλκονόπορτες

Δεν είναι κι εύκολη υπόθεση να βρεις ένα πρακτικό και συνάμα κομψό σύστημα σκίασης για συρόμενα ανοίγματα, για έναν πολύ απλό λόγο: το άνοιγμά τους είναι πλευρικό, και το σύστημα σκίασης θα πρέπει να είναι και ανθεκτικό (λόγω της πολύ συχνής χρήσης) και να καθαρίζεται εύκολα (καθώς οι μπαλκονόπορτες είναι σημεία του σπιτιού που λερώνονται τακτικά, λόγω της γειτνίασης με κάποιον εξωτερικό χώρο).

Αν ψάχνετε λοιπόν για σύστημα σκίασης που να ανοίγει από άκρη σε άκρη εύκολα και γρήγορα, προσφέροντας εξαιρετικό έλεγχο του ηλιακού φωτός που θα εισέρχεται στο χώρο, τότε μάλλον δεν έχετε και πολλές επιλογές. Τα vertical blinds αποτελούν μακράν την πιο ποιοτική και συνάμα λειτουργική λύση.

  • Ιδανικά για Μεγάλα Παράθυρα

Η σκίαση μεγάλων παραθύρων αποτελεί άλλη μία πρόκληση για το σύγχρονο ιδιοκτήτη και διακοσμητή. Η πλειονότητα των νέων παραθύρων λειτουργούν με κάθετο σύστημα ανοίγματος – κλεισίματος, μα ένα σύστημα σκίασης με αντίστοιχο προσανατολισμό περιλαμβάνει αρκετά μεγάλο βάρος, που θα επηρεάσει τη δομική σταθερότητα του ανοίγματος με το πέρασμα του χρόνου, αλλά και θα είναι αναγκαστικά αρκετά δύσχρηστο, ιδιαίτερα για γυναίκες και παιδιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μεγάλα παράθυρα να παραμένουν συχνά ακάλυπτα ή να σκιάζονται ανεπαρκώς.

Αντίθετα, ένα σύστημα σκίασης που ανοιγοκλείνει πλευρικά παραμένει πρακτικό δίχως να προσθέτει μεγάλο βάρος στην όλη κατασκευή. Τα Vertical blinds μπορούν να καλύψουν αρκετά μεγάλα παράθυρα με ένα μόνο μηχανισμό ανάπτυξης – ενώ άλλα συστήματα θα απαιτούσαν είτε πολύ περισσότερους μηχανισμούς, είτε πολύ περισσότερο υλικό σκίασης, αυξάνοντας έτσι αρκετά το κόστος για τον ιδιοκτήτη.

Προφανώς, σε περιπτώσεις πολύ μεγάλων παραθύρων, τα vertical blinds είναι μακράν η καλύτερη επιλογή.

  • Εύκολα στον Καθαρισμό

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά τους, ιδιαίτερα σε μια εποχή που απαιτεί ταχύτητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Τα vertical blinds δεν χρειάζονται τίποτε περισσότερο από ένα ελαφρώς νωπό πανί, κι ίσως μια πολύ μικρή ποσότητα καθαριστικής ουσίας – ανάλογα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Εξάλλου, λόγω του κάθετου σχεδίου τους, τα vertical blinds συσσωρεύουν πολύ λιγότερη σκόνη και ρύπους από τα ό,τι άλλα είδη σκίασης με οριζόντια στοιχεία.

Τι θα λέγατε μάλιστα να το δούμε τώρα, γρήγορα-γρήγορα; Επισκεφτείτε το πιο κοντινό σε σας Κέντρο Σκίασης της Euroblinds ή μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα μας, πείτε μας τις διαστάσεις των κουφωμάτων που θέλετε να καλύψετε και θα σας δώσουμε άμεσα μια προσφορά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer