Γιατί η Πέργολα Αλουμινίου Υπερέχει Έναντι της Ξύλινης

14 Σεπτεμβρίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedteaser.jpg1536918459

Πέργολα – μια υπέροχη, καλόγουστη κατασκευή που παρέχει παχύ ίσκιο και δροσιά σε κάθε λογής εξωτερικό χώρο και έχει, ειδικά στην  ηλιόλουστη Μεσόγειο, ιστορία αιώνων.

Μόνο που όλα αυτά τα χρόνια, το ξύλο, σε διάφορες ποικιλίες, κυριαρχούσε στο σκελετό της. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το αλουμίνιο έχει βαλθεί να πείσει κατασκευαστές, επαγγελματίες και ιδιοκτήτες πως προσφέρει συντριπτικά πλεονεκτήματα ως πρώτη ύλη για την κατασκευή μιας πέργολας, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους ένθερμους υποστηρικτές στην παγκόσμια αγορά.

Παρακάτω, θα δείτε γιατί.

Η οροφή της Πέργολας

Μια καλοφτιαγμένη πέργολα αναμφίβολα θα παράσχει σκιά, είτε είναι φτιαγμένη από ξύλο είτε από αλουμίνιο. Οι πέργολες αλουμινίου, όμως, επιτρέπουν στους κατασκευαστές να ενσωματώσουν στην οροφή τους μηχανισμούς αυτοματοποίησης που δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν σε μια ξύλινη κατασκευή.

Για παράδειγμα, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ρυθμιζόμενων πτερυγίων  σκιάστρων, που δίνουν τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να τα ανοιγοκλείνει εύκολα και κατά βούληση, οποτεδήποτε θέλει να επιτρέψει στο φως το ήλιου να εισχωρήσει στο καλυπτόμενο τμήμα της αυλής του, να προστατευτεί από τη βροχή και να ανακυκλώσει τον αέρα.

Σχεδιαστικές Επιλογές

Το ξύλο έχει αξιοθαύμαστη οπτική γοητεία, αλλά δύσκολα μπορεί να αλλάξει όψη σε περίπτωση που το απαιτεί το γούστο του ιδιοκτήτη ή οι σχεδιαστικές απαιτήσεις μιας ανακαίνισης.

Αντίθετα, το σύγχρονο αλουμίνιο έχει ενσωματώσει στο υλικό του μοναδικές ιδιότητες, και μπορεί πολύ εύκολα, να προσλάβει οποιαδήποτε όψη, ακόμη και ξύλου, οποιαδήποτε απόχρωση, και έτσι να ταιριάξει άψογα σε διακοσμητικά στιλ και αρχιτεκτονικά σχέδια παντός τύπου και προτιμήσεων. Με απλά λόγια, το αλουμίνιο μπορεί να πείσει οπτικά ακόμη και για ξύλο, ενώ το ξύλο, όπως και να το επεξεργαστείτε, δεν μπορεί να «δείξει» σαν άλλο υλικό.

Ανάγκες & Εργασίες Συντήρησης

Αυτό είναι ίσως και το συντριπτικότερο πλεονέκτημα της πέργολας αλουμινίου σε σχέση με την πέργολα ξύλου: το αλουμίνιο είναι πολύ ελαφρύτερο αλλά, παράλληλα, και πολύ ανθεκτικότερο υλικό, απαιτώντας μηδαμινή έως καθόλου συντήρηση και παραμένοντας σε άψογη αισθητική αλλά και δομική κατάσταση για δεκαετίες.

Αντίθετα, το ξύλο, ακόμη και στην πιο εκλεκτή, ακριβή του ποιότητα, φθείρεται πολύ ευκολότερα, είναι ευαίσθητο στην επίδραση των ηλιακών ακτινών, της αλμύρας της θάλασσας, ξυλοφάγων εντόμων, χτυπημάτων κτλ. Συνεπώς, τόσο για να συνεχίσει να δείχνει όμορφο, όσο και για να παραμένει δομικά ασφαλές, απαιτεί συχνή, ετήσια συντήρηση, που φυσικά ενέχει για τον ιδιοκτήτη συγκεκριμένο κόστος. Το πλέον λυπηρό στην όλη υπόθεση; Πως, όσο καλή και τακτική κι αν είναι η συντήρησή του, με το πέρασμα του χρόνου, διάφορες ραγάδες, ρωγμές, χτυπήματα κτλ. θα γίνονται όλο και πιο εμφανή στην όψη του.

Συσχετισμός Κόστους – Αξίας

Είναι αλήθεια πως η ξύλινη πέργολα είναι φθηνότερη από την πέργολα αλουμινίου. Ή μήπως όχι;

Βασικά, εξαρτάται αν μιλούμε αποκλειστικά για την τιμή αγοράς, ή για το κόστος αγοράς σε συνδυασμό με το κόστος συντήρησης. Γιατί αν σας ενδιαφέρει το δεύτερο, τότε η πέργολα αλουμινίου είναι σημαντικά πιο οικονομική από οποιαδήποτε πέργολα ξύλου. 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επισκεφτείτε το πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds και ανακαλύψτε από κοντά τα πλεονεκτήματα και τη γοητεία της σύγχρονης πέργολας αλουμινίου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer