Euroblinds & OEKO-TEX: Εγγύησή μας η Ποιότητα

28 Ιουλίου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedoeke teaser.png1501236342

Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την υγεία. Και καθώς καθημερινά αυξάνεται η χρήση επιβλαβών χημικών ουσιών γύρω μας βάζοντας την υγεία μας σε κίνδυνο, οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν αγοράζουμε υφάσματα και κάθε λογής χρηστικά προϊόντα για τον εξοπλισμό του σπιτιού μας. Εμείς, οι άνθρωποι της Euroblinds αναγνωρίζουμε αυτό το γεγονός και είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή ποιότητα, ιδιαίτερα σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που πέραν του 90% των υφασμάτων που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των προϊόντων μας φέρουν εδώ και χρόνια περήφανα την πιστοποίηση Standard 100 της OEKO-TEX, γεγονός που επιβεβαιώνει την κορυφαία κατασκευαστική ποιότητα των υφασμάτων μας. Τι ακριβώς αφορά, όμως, η πιστοποίηση Standard 100;

OEKO-TEX Standard 100

Η πιστοποίηση Standard 100 ουσιαστικά είναι ένα ολόκληρο σύστημα πιστοποιήσεων που έκανε την εμφάνισή του το 1992 και στόχος του είναι να διασφαλίσει πως το τελικό προϊόν που λαμβάνει ο καταναλωτής – πελάτης εκπληρώνει μια σειρά από σαφώς ορισμένα κριτήρια ασφάλειας και ποιότητας υφασμάτων. Τα κριτήρια αυτά απαρτίζουν μια αρκετά μεγάλη λίστα, η οποία μάλιστα ανανεώνεται και εμπλουτίζεται σε ετήσια βάση ώστε να παραμένει σύγχρονη και εναρμονισμένη με τις τεχνολογικές εξελίξεις και να διασφαλίζει ότι τα υφάσματα που τη φέρουν είναι πλήρως απαλλαγμένα από ουσίες που είναι ή πιθανόν να είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό.  

Επιπλέον, η πιστοποίηση Standard 100 είναι πλήρως εναρμονισμένη με:

  • Τις απαιτήσεις που περιλαμβάνονται στα αντίστοιχα Παραρτήματα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού περί Χημικών Ουσιών.
  • Τις απαιτήσεις που έχουν καθοριστεί από την Επιτροπή Ασφάλειας Προϊόντων των Ηνωμένων Πολιτειών εν σχέσει με τη χρήση Μόλυβδου.
  • Τις απαιτήσεις που αναφέρονται στον Κατάλογο Ουσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτούν Ιδιαίτερη Προσοχή (SVHC).

Όταν ένα είδος υφάσματος ή και συνδεδεμένο αξεσουάρ (όπως, λόγου χάρη, φερμουάρ, κουμπιά, κτλ.) φέρει την ένδειξη πιστοποίησης Standard 100, αυτό σημαίνει πως:

  • Δεν περιέχει χημικές ουσίες που έχουν κατηγορηθεί (όχι απλά συσχετιστεί) για συμβολή στην ανάπτυξη καρκίνου, αλλά ούτε και βαφές ή χρωστικές ουσίες που πυροδοτούν την εμφάνιση αλλεργιών.
  • Κάθε εκατοστό του υφάσματος (κι όχι απλά ένα δείγμα του) έχει ελεγχθεί για την ύπαρξη χλωριωμένων φαινόλων και παρασιτοκτόνων.
  • Η παρουσία οποιασδήποτε μορφής αλδεΰδης είναι πολύ πιο κάτω από το επιτρεπόμενο όριο.
  • Δεν περιέχει ούτε ίχνος φορμαλδεΰδης.
  • Το pH του υφάσματος είναι φιλικό προς το δέρμα.
  • Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ύπαρξη χλωρο-οργανικών φορέων βιολογικά ενεργών κατά την περαίωση επεξεργασίας του υφάσματος.   

Τα σημεία αυτά καταδεικνύουν πως για να λάβει ένα ύφασμα τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, θα πρέπει να περάσει με επιτυχία μια διαδικασία ελέγχων και να αποδειχτεί πως δεν περιέχει καμιά ουσία που περιέχεται σε έναν μακρύ κατάλογο επιβλαβών χημικών ουσιών που χρόνο με το χρόνο γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Επίσης, λόγω των διαφορετικών αναγκών των εκάστοτε καταναλωτών – πελατών και των διαφόρων επιπέδων ευαισθησίας, το σύστημα πιστοποίησης Standard 100 διακρίνει τα προϊόντα από ύφασμα σε 4 διαφορετικές κατηγορίες:

  1. Κατηγορία Προϊόντων I

Κάθε ύφασμα που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα βρεφών. Αποτελεί την κατηγορία με τα πλέον αυστηρά κριτήρια, καθώς κάθε ύφασμα και προϊόν που περιλαμβάνεται σε αυτήν πρέπει να περνά με επιτυχία προδιαγραφές σχεδιασμένες να προστατεύουν το ευαίσθητο δέρμα ενός μωρού. Αφορά προϊόντα με υφάσματα σχεδιασμένα για βρέφη και παιδιά ηλικίας έως 36 μηνών.

  1. Κατηγορία Προϊόντων II

Αναφέρεται σε ρούχα και αντικείμενα που έρχονται σε άμεση επαφή με το ανθρώπινο δέρμα, όπως εσώρουχα, φόδρες, φανέλες και σεντόνια.

  1. Κατηγορία Προϊόντων III

Εδώ περιλαμβάνονται ρούχα που δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα, τουλάχιστον συνεχώς, όπως ζακέτες, παλτά και γενικά είδη ρουχισμού που ακουμπούν περιστασιακά το δέρμα σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος.

  1. Κατηγορία Προϊόντων IV

Υφαντουργικά προϊόντα που δεν έρχονται ούτε σε άμεση ούτε σε έμμεση επαφή με το δέρμα μας, αλλά βρίσκονται στο καθημερινό μας περιβάλλον, όπως κουρτίνες και blinds, τραπεζομάντιλα κτλ.  

Κάθε κατηγορία περιλαμβάνει μια εντελώς διαφορετική διαδικασία ελέγχου και, μετά το πέρας της πιστοποίησης, είναι υποχρεωτικός ένας συνεχιζόμενος ετήσιος έλεγχος για να διαπιστωθεί αν μπορεί να ανανεωθεί η πιστοποίηση του εκάστοτε υφάσματος.  

optimizedroller curtains 2.png1501236363

Γιατί αυτή η διαδικασία πιστοποίησης είναι τόσο αυστηρή και περιλαμβάνει τόσο μεγάλο αριθμό διαφορετικών κριτηρίων;

Για να το πούμε απλά, η διαπερατότητα του ανθρώπινου δέρματος επιτρέπει την απορρόφηση διαφόρων ουσιών από το περιβάλλον μας. Η συνεχής έκθεση σε επιβλαβείς ουσίες μπορεί να οδηγήσει στη συγκέντρωση τέτοιων ουσιών στο σώμα μας σε επίπεδα που μπορούν σταδιακά να προκαλέσουν κακό στο σώμα μας.

Ένα ύφασμα με πιστοποίηση OEKO-TEX Standard 100 εγγυάται πως η ασφάλεια και η ποιότητά του είναι τέτοια που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για σας και την οικογένειά σας, ανεξαρτήτως ηλικίας ή κατάστασης υγείας. Εμείς, οι άνθρωποι της Euroblinds, φροντίζουμε πάντα τα υφάσματα μας να φέρουν αυτή την πιστοποίηση.

optimizedannouncment.png1501236359

Για περισσότερες πληροφορίες οι έμπειροι Σύμβουλοι Σκίασης μας είναι στη διάθεση σας. Επισκεφθείτε τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds σε ολόκληρη την Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer