Επιλέξτε Σωστά Κουρτίνες για το Σπίτι σας

14 Σεπτεμβρίου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedcurtains teaser.jpg1505394560

Τότε δεν αποκλείεται να νιώθετε αβοήθητοι με τόσες εξαιρετικές επιλογές σε υφάσματα, σχέδια και χρώματα. Πράγματι δεν είναι και τόσο απλό να επιλέξει κανείς πώς θα ντύσει κάθε δωμάτιο του σπιτιού του, όχι μόνο για να το προστατέψει από τον ήλιο και τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά και για να του προσδώσει το στυλ και το χαρακτήρα που θέλει.

Στο  άρθρο αυτό θα βρείτε μερικές απλές, υποβοηθητικές συμβουλές που θα κάνουν την επιλογή κουρτίνας για κάθε δωμάτιο πολύ ευκολότερη!

Τύποι Υφασμάτων

Η ποιότητα ενός υφάσματος κουρτίνας εξαρτάται, φυσικά, από το χώρο που θα διακοσμήσει, αλλά και από τη διάρκεια που εσείς επιθυμείτε να έχει αυτή η διακόσμηση. Και πάλι, οι επιλογές αρκετές. Γνωρίζοντας τις ιδιότητες κάθε υφάσματος θα είστε σε θέση να διακρίνετε τι ταιριάζει καλύτερα σε κάθε δωμάτιο.

  • Βαμβακερό

Οικονομικό και αρκετά ανθεκτικό, μπορεί και απορροφά έως 20% υγρασία δίχως να αλλοιώνεται, ράβεται εύκολα, δεν «μπαίνει» σημαντικά στο πλύσιμο και, όταν συνδυάζεται με συνθετικές ίνες, δεν ξεθωριάζει. Είναι κατάλληλο για κάθε εποχή του χρόνου.

  • Λινό

Με μεγαλύτερη αντοχή από το βαμβακερό, δεν έχει ιδιαίτερη ελαστικότητα, είναι πολύ δροσερό και τσαλακώνεται εύκολα.  Σε συνδυασμό με ίνες από βαμβάκι, μετάξι ή συνθετικό οι ιδιότητές του αυτές μετριάζονται. Προφανώς πιο «θερινή» επιλογή.

  • Μεταξωτό

Πολυτελές και ό,τι απαλότερο και λαμπερό στην αγορά υφασμάτων, διακρίνεται για την υψηλή του τιμή. Ζεστό τους χειμωνιάτικους μήνες και δροσερό τους καλοκαιρινούς, είναι εξαιρετική επιλογή καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Το συνθετικό μετάξι είναι πιο οικονομικό, αλλά όχι το ίδιο καλής ποιότητας.

  • Βελούδο

Το πλήρως βαμβακερό βελούδο διαθέτει εξαιρετικά απαλή υφή, μονώνει τέλεια το δωμάτιο ενάντια στο κρύο και το φως, και για αυτό αποτελεί συνηθισμένη επιλογή για χειμωνιάτικες κουρτίνες.

  • Σενίλ

Γνωστό ως το «βελούδο των φτωχών», παράγεται από συνδυασμό βαμβακιού, πολυεστέρα και βισκόζης, είναι κατάλληλο για κάθε εποχή του χρόνου.

  • Μάλλινο

Γνωστό για τις εκπληκτικές του θερμομονωτικές ιδιότητες, είναι πολύ μαλακό, ελαστικό, δεν τσαλακώνεται εύκολα, είναι δύσφλεκτο και απορροφά στις εξωτερικές του στοιβάδες έως 40% υγρασία δίχως να αλλοιώνεται η όψη του. Πιο χειμωνιάτικη επιλογή.

  • Rayon

Απαλό συνθετικό ύφασμα, που βγαίνει σε πολλά σχέδια καθώς είναι εξαιρετικά εύκολο στο ράψιμο. Κατάλληλο για κάθε εποχή του χρόνου.

Σκίαση

Το μυστικό για να πετύχετε τη σκίαση που θέλετε είναι να επιλέξτε προσεκτικά 2 στοιχεία:

  • Την πυκνότητα ύφανσης.
  • Το χρώμα.

Χειμωνιάτικες Επιλογές

Για τους κρύους μήνες του χρόνου, προτιμήστε βαρύτερα, διπλά υφάσματα ή στόρια. Τα καταλληλότερα είναι το σενίλ, το βελούδο και το συνθετικό μαλλί, που διακρίνονται για τις θερμομονωτικές τους ιδιότητες.

Ανοιξιάτικα & Θερινά Υφάσματα

curtains 2

Θα πρέπει προφανώς να προτιμήσετε πιο ανοιχτόχρωμα υφάσματα, ακόμη και διάφανες, με πλαϊνά φύλλα πυκνής ύφανσης ή στόρια, καθώς θέλετε να επιτρέπουν σε κάποιο ποσοστό αέρα και φωτός να εισέρχονται στο χώρο, αλλά όχι τη ζέστη. Κλασικές ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές επιλογές είναι τα βαμβακερά και λινά υφάσματα, καθώς και υφάσματα από γάζα ή βουάλ.

Τοποθεσία

Η γενικότερη τοποθεσία ενός σπιτιού θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν επιλέγετε κουρτίνες. Ένα παραθαλάσσιο σπίτι αποζητά πιο ελαφρά, διάφανα υφάσματα, διαπερατά από τον αέρα και το φως. Αντίθετα, σε μια πιο ορεινή τοποθεσία ταιριάζει καλύτερα μια επιλογή με πυκνότερη ύφανση και γήινα χρώματα για περισσότερη ζεστασιά.

Ο προσανατολισμός είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας. Σε βορινά δωμάτια προτιμήστε πιο βαριά υφάσματα το χειμώνα και ελαφρύτερα για το καλοκαίρι. Όσα κοιτούν ανατολικά είναι καλύτερο να επενδυθούν με διπλές κουρτίνες το χειμώνα και πλαϊνές το καλοκαίρι, για καλύτερη μόνωση, αλλά και πιο άνετο φωτισμό.

Τύπος Δωματίου

Προφανώς, κάθε τύπος δωματίου ταιριάζει σε συγκεκριμένες επιλογές. Για παράδειγμα:

  • Υπνοδωμάτιο

Εφόσον χρειαζόμαστε λιγοστό φως και μέγιστη ιδιωτικότητα, τα υπνοδωμάτια χρειάζονται διπλές κουρτίνες, με τις εξωτερικές να χαρακτηρίζονται από πυκνότερη ύφανση και σκούρο χρώμα, και τις εσωτερικές να είναι λεπτότερες για να επιτρέπουν την είσοδο φωτός και αέρα. Εξίσου καλή επιλογή είναι τα στόρια και οι πλαϊνές κουρτίνες.

  • Καθιστικό

curtains for living room

Κι εδώ, η πλέον συνηθισμένη επιλογή είναι η διπλή κουρτίνα ή τα στόρια. Προτιμήστε απόχρωση παρόμοια (αλλά όχι ίδια) με τον τοίχο για να προσδώσετε μια αίσθηση διεύρυνσης στο χώρο.

  • Κουζίνα - Μπάνιο

Καθώς απαιτούν καλό και συνεχή αερισμό, τέτοιου είδους δωμάτια χρειάζονται κάτι πρακτικό και ανθεκτικό, όπως μια συνθετική κουρτίνα, που πλένεται εύκολα, κι έναν μηχανισμό κουρτινόξυλου που θα επιτρέπει να ανοιγοκλείνουν εύκολα δίχως να τσαλακώνονται.

Χρειάζεστε Βοήθεια;

Στη Εuroblinds θα βρείτε μια αστείρευτη ποικιλία υφασμάτων, σε σχέδια, χρώματα και είδη ύφανσης. Επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφτείτε ένα από τα Κέντρα μας Σκίασης και με χαρά θα σας προσφέρουμε την εμπειρία και τις γνώσεις μας, υποδεικνύοντας τις ιδανικότερες επιλογές για τον δικό σας χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer