Ενισχύστε την παραγωγικότητα στο γραφείο με συστήματα αυτοματισμού

22 Σεπτεμβρίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner enisxiste tin paragogikotita sto grafeio me sistimata aftomatismou

Με την είσοδο στο φθινόπωρο και τη νέα σεζόν, οι εταιρείες ψάχνουν νέους έξυπνους τρόπους να μειώσουν το κόστος λειτουργίας, εμπνέοντας παράλληλα το προσωπικό τους να εντείνει τους παραγωγικούς του ρυθμούς. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως ο αυτοματισμός αποτελεί τον κατεξοχήν σύμμαχο που βοηθά στην επίτευξη και των δύο αυτών στόχων, συμβάλλοντας μάλιστα αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά στην αύξηση της εργασιακής παραγωγικότητας κατά 13-16%!

Με τη λειτουργία, λοιπόν, έξυπνων αυτοματισμών που εξατομικεύουν τα χαρακτηριστικά τους στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της επιχείρησης αλλά και των συνεργατών της, επιτυγχάνουμε εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και ενέργειας, ενώ παράλληλα ενθαρρύνουμε ένα γόνιμο εργασιακό περιβάλλον. 

Ειδικότερα επιτυγχάνουμε: 

1. Θερμική άνεση 

Οι απρόσμενες εναλλαγές στη θερμοκρασία του εσωτερικού ενός γραφείου μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή και να προκαλέσουν ενόχληση αλλά και ανεπιθύμητα εργασιακά κενά μέχρι να διευθετηθούν. Αντίθετα, η διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασίας δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα που πέρα από την οργανική ευεξία του υπαλλήλου, τον υποστηρίζει και ψυχολογικά γιατί γνωρίζει ακριβώς τις συνθήκες εργασίας του. Ο συνδυασμός αυτόματων αισθητήρων κίνησης αλλά και ανίχνευσης της θερμοκρασίας δίνει την εντολή στα αυτόματα συστήματα σκίασης να ανεβοκατέβουν ανάλογα με τις καιρικές αλλαγές, χωρίς να χρειαστεί ανθρώπινη παρέμβαση. Έτσι εξασφαλίζουμε το καλοκαίρι μειωμένη ηλιακή ακτινοβολία μέσα στον εργασιακό χώρο, ενώ τον χειμώνα μεγαλύτερη δέσμευση αυτής. Με αυτό στο μυαλό, η επιχείρηση εκτός από την παραγωγικότητα επωφελείται και από τους μειωμένους λογαριασμούς ενέργειας για υποστηρικτική και μηχανική ψύξη και θέρμανση του χώρου. 
 
2. Οπτική άνεση 

optiki anesi sistimata aftomatismou alexa euroblinds

Όποια και αν είναι η διάταξη του γραφείου, είναι σημαντικό να επιτυγχάνεται ο σωστός φωτισμός του χώρου, ώστε να μπορεί να εκτελεστεί με άνεση η εργασία (ειδικά σε υπολογιστή) και να μην προκύψουν προβλήματα όπως υπνηλία ή διάσπαση της προσοχής. Και εδώ, ο συνδυασμός αισθητήρων ανίχνευσης των καιρικών συνθηκών, χρονομετρητών και ενός κεντρικού πίνακα ελέγχου, επιτρέπουν στα αυτόματα συστήματα να αφήνουν μια ελεγχόμενη ροή ηλιακού φωτός μέσα στο γραφείο, τόση ώστε να επιτρέπει τη μειωμένη κατανάλωση τεχνητού φωτισμού που κουράζει τα μάτια. 

Σύμφωνα εξάλλου με τον κανόνα 1/3/10, η διαφορά φωτεινότητας μεταξύ αυτού που μπορεί να δει το μάτι (σε γωνία 30 μοιρών) και ενός οπτικού αντικειμένου (π.χ. ενός χαρτιού) δεν πρέπει να υπερβαίνει την αναλογία 1:3. Αντίστοιχα, η αναλογία 1:10 αναφέρεται στη διαφορά φωτεινότητας μεταξύ του συνολικού ποσοστού φωτός που προσλαμβάνει το μάτι σε γωνία 90 μοιρών και τις επιφάνειες που βρίσκονται ευρύτερα στο οπτικό του πεδίο (π.χ. ένα παράθυρο). Με αυτόν τον κανόνα, ο υπάλληλος μπορεί να διεκπεραιώνει σωστά την εργασία του αξιοποιώντας το 100% του φωτός που είναι αναγκαίο για αυτή, χωρίς πρόσθετους αντιπερισπασμούς.

Επιπλέον, τα εν λόγω συστήματα είναι σε θέση να μειώσουν το συνολικό ποσοστό φωτισμού συμπεριλαμβανομένων και των επιπέδων φωτός που εκπέμπουν οι τεχνητές πηγές (οθόνες υπολογιστών, παρουσιάσεων ή και smartphones), ενώ μέσω του κεντρικού πίνακα ελέγχου τα φώτα μπορούν να κλείσουν ή να ανοίξουν μονομιάς με ασφάλεια ή να προγραμματιστεί η λειτουργία τους ακόμα και όταν η εταιρεία είναι κλειστή

 
3. Καλύτερο αερισμό του χώρου

Όταν εργαζόμαστε, η υγρασία, ο ελλιπής εξαερισμός, αλλά και οι πιθανές ιώσεις συντείνουν στη δημιουργία ενός αποπνικτικού περιβάλλοντος που δεν ευνοεί την παραγωγικότητα. Επομένως, η ποιότητα του φρέσκου αέρα που κυκλοφορεί στον χώρο είναι εξίσου σημαντική με τη σωστή θερμοκρασία και τον σωστό φωτισμό μέσα σε αυτόν. Με την εγκατάσταση ενός αυτόματου πίνακα ελέγχου μπορούμε να έχουμε ανά πάσα στιγμή έλεγχο στις συνθήκες που επικρατούν στο γραφείο, ενισχύοντας έτσι όχι μόνο την παραγωγικότητα αλλά και την υγιεινή των χώρων.   
 
4. Περισσότερο χρόνο συγκέντρωσης στα σημαντικά 

perissoteros xronos sigkentrosis sta simantika me sistimata aftomatismou euroblinds

Εκτός, λοιπόν, από άνεση και πρακτικότητα, η εγκατάσταση ενός ή περισσότερων αυτόματων συστημάτων σε έναν χώρο βοηθούν μια επιχείρηση να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον που ενισχύει τη διάθεση των υπαλλήλων να βρίσκονται για περισσότερο διάστημα εκεί και να εργάζονται με μεγαλύτερη διάθεση για τον σκοπό της εταιρείας. Η αυτοματοποίηση των παραπάνω παραμέτρων βοηθά τους εργαζομένους να παραμένουν συγκεντρωμένοι στα σημαντικά και να δημιουργούν μέσα σε ένα βέλτιστα προεπιλεγμένο για τις δικές τους ανάγκες περιβάλλον, χωρίς να χρειάζεται να χάνουν χρόνο με δοκιμές ή και διενέξεις μεταξύ τους για να το φέρουν οι ίδιοι στα μέτρα τους. 

Οι αυτοματισμοί διευκολύνουν τη ζωή μας εντός και εκτός εργασιακού περιβάλλοντος. Σε μια εποχή μάλιστα που η παραγωγικότητα μετράει πολύ στην κερδοφορία και τη σταθερή ανάπτυξη μιας εταιρείας, η πρόβλεψη συστημάτων που κάνουν τη ζωή των εργαζομένων στο γραφείο πιο άνετη και πιο φιλική, είναι εξαιρετικής σημασίας! Επικοινωνώντας με ένα Κέντρο Σκίασης Euroblinds μπορείτε να ενημερωθείτε υπεύθυνα για όλες αυτές τις δυνατότητες και να δημιουργήσετε για την επιχείρησή σας το πιο αποδοτικό εργασιακό περιβάλλον!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer