Σκίαση – Εξοικονομήστε Ενέργεια & Χρήματα

01 Σεπτεμβρίου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedshading economy tips.jpg1504269335

Η τοποθέτηση συστημάτων σκίασης σε έναν οικιακό ή και επαγγελματικό χώρο συχνά αντιμετωπίζεται ως μια μορφή λειτουργικού εξόδου – κάτι που φυσικά είναι λάθος. Τα συστήματα σκίασης αποτελούν μια σημαντικότατη επένδυση, δηλαδή μια τοποθέτηση χρημάτων με τρόπο που θα αποφέρει κέρδη στο μέλλον. Γιατί το λέμε αυτό;

Η κατάλληλη τοποθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος σκίασης συμβάλλει σε εξαιρετικά σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, και, συνεπώς, χρημάτων. Πολλοί εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν πως η εξοικονόμηση αυτή μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ρεύματος σε ποσοστό που αγγίξει και το 5%, ειδικά αν συνδυαστούν συστήματα σκίασης τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.   

Σε Εξωτερικούς Χώρους

Τα εξωτερικά συστήματα σκίασης προστατεύουν βασικά έναν χώρο ή κτίριο από την έκθεση στον ήλιο. Η προστασία αυτή είναι σχεδόν ολοχρόνια ανάγκη για κτίσματα Μεσογειακών χωρών, όπου η ηλιοφάνεια διαρκεί με ιδιαίτερη ένταση καθόλη σχεδόν τη διάρκεια του έτους.

Μελέτες έχουν καταδείξει πως μια καλομελετημένη τοποθέτηση συστημάτων σκίασης υψηλής κατασκευαστικής ποιότητας μπορούν να συμβάλλουν σε μείωση της θερμοκρασίας σε ένα χώρο από 3 μέχρι 5 βαθμούς Κελσίου. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως μια μείωση αυτού του μεγέθους θα σημάνει δραστική μείωση στη χρήση συστημάτων κλιματισμού – και αντίστοιχη εξοικονόμηση χρημάτων από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Τα συστήματα εξωτερικής σκίασης περιλαμβάνουν δεκάδες διαφορετικές επιλογές, από οικιακά ρολά και πέργολες αλουμινίου, έως τέντες και εξωτερικά venetian blinds, καλύπτοντας κάθε πιθανή ανάγκη σε παντός είδους οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους, ανεξαρτήτως προϋπολογισμού. 

Σε Εσωτερικούς Χώρους 

optimizedinner1.jpg1504269365

Τα συστήματα σκίασης εσωτερικά ενός κτιρίου – χώρου, είτε χρησιμοποιούνται αυτόνομα, είτε σε συνδυασμό με εξωτερικά συστήματα σκίασης, τα οφέλη είναι εξίσου σημαντικά.

Blinds σύγχρονης τεχνολογίας, κουρτίνες με υφάσματα υψηλών αποδόσεων κατασκευασμένες σύμφωνα με την οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης περί ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο εργασίας και σκίασης οικίας 90/270 και ρόλερ από καλής ποιότητας κατασκευαστικά υλικά μπορούν να κρατήσουν τις ακτίνες του ήλιου και τη UV ακτινοβολία μακριά από τα δωμάτιά σας, ενώ παράλληλα να συμβάλλουν σε μια ακόμη πιο εντυπωσιακή όψη, με το χρώμα και το στυλ που θα επιλέξετε.

Διατίθενται επίσης υφάσματα υψηλών προδιαγραφών με ηλιακή αντανακλαστική επικάλυψη (αντιθερμικά) από τους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς οίκους με πίνακες μετρήσεων που αποδεικνύουν τις υψηλές αποδόσεις των υφασμάτων έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας. Πιο συγκεκριμένα τα υφάσματα Αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου αποτρέποντας την θερμότητα να εισβάλει στο εσωτερικό του δομημένου χώρου, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της θερμικής επιβάρυνση του κτιρίου.

Όσο για την εξοικονόμηση χρημάτων, λάβετε υπόψη σας πως τα εσωτερικά συστήματα σκίασης σάς παρέχουν ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο και προσαρμοστικότητα στη χρήση τους, ρυθμίζοντας την ποσότητα ηλιακού φωτός που επιθυμείτε κατά περίπτωση να εισέλθει στο χώρο.

Μοτέρ Κίνησης & Aυτοματισμός

optimizedinner2.png1504269346

Ένας εξαιρετικός τρόπος να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη των όποιων συστημάτων σκίασης επιλέξετε να εγκαταστήσετε, είναι η παράλληλη χρήση συστημάτων αυτοματισμού και μοτέρ κίνησης. Η προηγμένη τους τεχνολογία, που πλέον τους επιτρέπει ακόμη και να αντιλαμβάνονται την ένταση και την κατεύθυνση του φυσικού φωτός και να κινούνται ανάλογα – και πάντοτε σύμφωνα με τις ρυθμίσεις και τις επιλογές σας – ώστε να επιτυγχάνεται πάντοτε η καλύτερη δυνατή σκίαση. Πλέον, μπορείτε με ένα τηλεχειριστήριο να αξιοποιήσετε τη δύναμη του ήλιου με το βέλτιστο τρόπο, σε κάθε εποχή του χρόνου, δίχως καν να χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι σας, μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, για μεγάλο βάθος χρόνου. 

Συνεπώς, τα συστήματα σκίασης δεν αποτελούν απλά ένα λειτουργικό έξοδο, αλλά μια εξαιρετικά σημαντική επένδυση, με υψηλές αποδόσεις, και μάλιστα σε αρκετά μεγάλη διάρκεια χρόνου.

Επισκεφτείτε ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds και μιλήστε σε έναν από τους έμπειρους Συμβούλους Σκίασής μας.  Θα σας προτείνουν τις καλύτερες και πλέον αποδοτικές προτάσεις για τα χρήματα που είστε διατεθειμένοι να προσφέρετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer