Κι Όμως! Η Σωστή Σκίαση Μπορεί να Μικρύνει το Ενεργειακό σας Αποτύπωμα!

27 Σεπτεμβρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner ki omws i swsti skiasi mporei na mikrinei to energeiako sas apotipoma

Μετά από μια πορεία 50 χρόνων στον κλάδο της Σκίασης, η Euroblinds έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των καταναλωτών όχι μόνο ως η κορυφαία εταιρεία στον χώρο της στην αγορά της Κύπρου, αλλά κι ως ένας οργανισμός με έντονη οικολογική συνείδηση, που παρέχει έξυπνες λύσεις σκίασης στον σύγχρονο καταναλωτή που συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής του, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πράγματι, εντάσσουμε τα συστήματά μας κάτω από το πρίσμα προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείτε να σμικρύνετε το ενεργειακό σας αποτύπωμα με ένα κατάλληλο σύστημα σκίασης;

  • Εξοικονόμηση Ενέργειας για τον Κλιματισμό Εσωτερικών Χώρων

Η Κύπρος απολαμβάνει περισσότερες από 340 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η ηλιοφάνεια αποτελεί για τη χώρα μας μία από τις κυριότερες αιτίες κατανάλωσης ρεύματος – αν όχι η κυριότερη -, καθώς απαιτούνται τεράστια ποσά ενέργειας για τον κλιματισμό επαγγελματικών χώρων και κατοικιών.

Είναι μάλιστα ενδιαφέρον πως, σύμφωνα με κάποιες έρευνες, το 65% περίπου του ρεύματος που καταναλώνεται για κλιματισμό δαπανάται για την επίτευξη και τη διατήρηση μιας δροσερής ατμόσφαιρας στο εσωτερικό των δωματίων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ένα κατάλληλα εγκατεστημένο σύστημα σκίασης μπορεί να μειώσει σημαντικά την ποσότητα ηλιακού φωτός που εισχωρεί σε έναν χώρο, μειώνοντας έτσι και την κατανάλωση ρεύματος για κλιματισμό και ψύξη. Για παράδειγμα, μία και μόνο τέντα τελευταίας γενιάς μπορεί να μειώσει το ενεργειακό κόστος κλιματισμού ενός δωματίου μέχρι και 5%!

Συμπέρασμα; Σε βάθος χρόνου, η εγκατάσταση ενός κατάλληλου συστήματος σκίασης μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στο ενεργειακό σας αποτύπωμα, μειώνοντάς το σημαντικά.

  • Συστήματα Σκίασης που Προσαρμόζονται στις Ανάγκες σας

sistimata skiasis pou prosarmozontai stis anagkes sas

Τα συστήματα σκίασης της Euroblinds, τόσο για εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, είναι σχεδιασμένα να προσαρμόζονται πλήρως στην αρχιτεκτονική του κάθε κτιρίου, στις ανάγκες του κάθε καταναλωτή, του κάθε επαγγελματία. Ευέλικτα και λειτουργικά, σάς επιτρέπουν να καθορίζετε εσείς το ποσοστό ηλιακού φωτός και θερμότητας που θα εισέλθει στον χώρο σας τους χειμερινούς μήνες, μειώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την ενέργεια που δαπανάτε για τη θέρμανση του χώρου κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

  • Η Δύναμη της Αυτοματοποίησης

Η αυτοματοποίηση μάς έχει επιτρέψει να προσαρμόζουμε την κατεύθυνση του συστήματος σκίασης και τη λειτουργία του ανάλογα με τις διαθέσεις του καιρού! Με την πραγματικά καινοτόμο αυτή τεχνολογία, το σύστημα σκίασης «αντιλαμβάνεται» το όποιο καιρικό φαινόμενο, τη θερμοκρασία, την ένταση και τη διεύθυνση των ακτινών του ήλιου, και προσαρμόζει τη θέση του και τη γωνία του ώστε να σας παράσχει την καλύτερη δυνατή σκίαση – και τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας!

Ναι, τα συστήματα σκίασης της Euroblinds μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ενεργειακό σας αποτύπωμα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως αποτελεί μέλος του ES-SO (European Solar-Shading Organization), του οργανισμού που ηγείται της προσπάθειας μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος για τον κλιματισμό των κτιρίων μέσω των συστημάτων σκίασης.

Επικοινωνήστε τώρα με την έμπειρη, πλήρως καταρτισμένη ομάδα της Euroblinds για στοχευμένες και συγκεκριμένες λύσεις σκίασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer