Φτιάχνουμε έναν καλύτερο κόσμο: 5 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε!

27 Φεβρουαρίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner ftiaxnoume enan kalitero kosmo 5 sinithies pou prepei na iothetisete

Η οικολογική κρίση του πλανήτη είναι μια πραγματικότητα μπροστά στο μέγεθος της οποίας συχνά αισθανόμαστε πολύ μικροί. Παρ' όλα αυτά, τόσο τα στατιστικά όσο και παγκόσμιες περιβαλλοντικές μελέτες δείχνουν πως το ατομικό μας οικολογικό αποτύπωμα δεν είναι αμελητέο όπως ίσως πιστεύαμε. Σε αθροιστική σχέση με τον επιμέρους περιβαλλοντικό αντίκτυπο των συνανθρώπων μας, η προσωπική μας αμέλεια στην προστασία του οικοσυστήματος μπορεί να αποδειχτεί εξίσου επικίνδυνη με την αδιαφορία των κυβερνήσεων και των μεγάλων βιομηχανιών.

Στη Euroblinds έχουμε υιοθετήσει πλήρως μια ολοκληρωμένη οικολογική προσέγγιση, προκρίνοντας λύσεις αυτοματισμού αλλά και σκιάσεων που εναρμονίζουν τις ανθρώπινες ανάγκες με αυτές του περιβάλλοντος. Γι’αυτόν το λόγο προτείνουμε πάντα λύσεις που στόχο έχουν την εξοικονόμηση ενέργειας και διαθέτουν ελάχιστο ρυπογόνο αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Να 5 μερικές απλές ιδέες μιας πιο eco-friendly καθημερινότητας.

  1. Περιορίστε τα πλαστικά, αυξήστε την ανακύκλωση

Όλοι έχουμε διαβάσει σχετικά με τους σημαντικούς χρόνους καθυστέρησης που παρουσιάζουν στη βιοδιάσπαση τα πλαστικά. Υπάρχουν μάλιστα και πολλές ενώσεις αδιάσπαστες από τη φύση κάτι που συνεπάγεται τη συσσώρευση τόνων απορριμμάτων ετησίως στις χωματερές. Αν και ανθεκτικό ως υλικό, το πλαστικό αποδεικνύεται σε έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του οικοσυστήματος γιατί κατακλύζει χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα και εισέρχεται στην τροφική αλυσίδα των ζώων που διαβιούν σε αυτά. Γι´ αυτό τον λόγο, η ανακύκλωση είναι απαραίτητη. 

  1. Κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων

Τα οργανικά απόβλητα  όπως τα υπολείμματα φαγητών το χαρτί αλλά και τα φύλλα των δέντρων καταλαμβάνουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό των απορριμμάτων των οποίων η διάσπαση εκλύει αέρια, όπως το μεθάνιο, που επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Για αυτό και τα τελευταία χρόνια η έννοια της κομποστοποίησης έχει αρχίσει να βρίσκει όλο και πιο διαδεδομένη  εφαρμογή ακόμα και σε μεμονωμένα σπίτια.  Ο λόγος είναι πώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι  εξοικειώνονται  με την πραγματικότητα που θέλει τα συγκεκριμένα απορρίμματα να είναι πλήρως ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα,  χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά στην ευφορία των εδαφών και στις γεωργικές καλλιέργειες.  Υπάρχουν σίγουρα πολλές ιδέες που μπορούν να προσαρμόσουν  την ιδέα της κομποστοποίησης τις ανάγκες του δικού σας σπιτιού,  συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη διατροφή αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων και χρημάτων στο νοικοκυριό σας.

get smart

  1. Get "smart"!

Οι έξυπνες συσκευές αποτελούν μέρος της ζωής μας διευκολύνοντας κατά πολύ  την καθημερινότητά μας.  Οι δυνατότητες που προσφέρει ο αυτοματισμός στις μέρες μας είναι κυριολεκτικά αναρίθμητες καθώς πρόκειται για ένα πεδίο που μπορεί να βρει εφαρμογή σε κάθε επιμέρους τομέα της επαγγελματικής αλλά και της προσωπικής μας ζωής.  Με δεδομένο πως στην Ευρώπη στα νοικοκυριά  ανήκει το 40% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας είναι αυτονόητο πως η κατεύθυνση είναι μονάχα μία: Η δημιουργία πράσινων σπιτιών με ενεργειακή αυτοτέλεια και απόδοση που δεν καταχράται  το περιβάλλον.  Οι εφαρμογές αυτοματισμού (όπως η αυτόματη ρύθμιση της θέρμανσης, του φωτισμού και των συστημάτων σκάσης) είναι σε  θέση να εξασφαλίσουν  μειωμένους πόρους κατανάλωσης στη θέρμανση αλλά και στις γενικότερες δαπάνες κατανάλωσης ενέργειας,  αυξάνοντας παράλληλα την ενεργειακή αποδοτικότητα του σπιτιού. Η Euroblinds  διαθέτει μία ευρεία γκάμα  αυτοματισμών  για ένα έξυπνο σπίτι που σέβεται όχι μόνο την τσέπη σας αλλά και το περιβάλλον.

  1. Διαχειριστείτε έξυπνα το φυσικό φως

Η έξυπνη διέλευση του φωτός μέσα από τις τέντες και τα συστήματα σκίασης του σπιτιού επιτρέπει την υψηλή ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας, αποτρέποντας παράλληλα την υπερκατανάλωση ενέργειας για τη θέρμανση ή τον κλιματισμό του. Η Euroblinds πρωτοστατεί εδώ και χρόνια στην εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων έξυπνης σκίασης σε τέντες και blinds, ώστε να αξιοποιείται το φυσικό φως με τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια για το σπίτι. Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες επιτρέπουν την αυτόματη ρύθμιση των συστημάτων ανάλογα με τις ανάγκες σας, εξοικονομώντας εξίσου έξυπνα ενέργεια, χρόνο και φυσικά... χρήμα.

  1. Κουρτίνες σε συνδυασμό με blinds

kourtines gia dipli xrisi

Η εσωτερική σκίαση διαθέτει όχι μόνο αισθητική λειτουργία στη διακόσμησή σας, αλλά και έναν ουσιαστικό παράγοντα έξυπνης διαχείρισης του φυσικού φωτός στους εσωτερικούς χώρους. Επιλέγοντας τα εξειδικευμένα υφάσματα υψηλών αποδόσεων για ρολοκουρτίνες ( αντιθερμικά, με αντανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας, κλπ. ) και υφάσματα για τις κουρτίνες έχετε κάνει ένα μεγάλο πρώτο και οικονομικά προσιτό βήμα στην υψηλή ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας καθώς η σωστή ρύθμιση επιτρέπει αφενός την παραγωγικότερη θέρμανση, αφετέρου την αποδοτική απορρόφηση της θερμότητας με στόχο την καλύτερη διάχυσή της στο εσωτερικό. Αντίστοιχα, τις ημέρες του καλοκαιριού, οι κουρτίνες, σε συνδυασμό με τα εξωτερικά συστήματα σκίασης, μπλοκάρουν επαρκώς τη ζέστη, διατηρώντας το σπίτι δροσερό στο εσωτερικό του, αποσυνδέοντας για περισσότερο χρόνο το κλιματιστικό από την πρίζα και εξοικονομώντας πολύτιμη ενέργεια για το περιβάλλον.  

Ο καθένας από εμάς λοιπόν έχει στα χέρια του ένα μικρό ή μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την προστασία του οικοσυστήματος. Και πολλές φορές οι δυνατότητες που έχουμε μπορεί να φαντάζουν μικρές, αλλά ποτέ δεν είναι αμελητέες. Αρχίζοντας από τα μικρά, μπορούν σταδιακά να έρθουν τα μεγάλα, αρκεί να δείξουμε προθυμία να αναπροσαρμόσουμε τη στάση μας και να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας έμπρακτα την αγάπη για τον πλανήτη που μας φιλοξένει.

Μια επίσκεψη για μια ενεργειακή αξιολόγηση των αναγκών σας από τους ειδικούς στα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds θα σας δώσει μια καλή εικόνα όλων των βελτιώσεων που μπορείτε να κάνετε οικονομικά και με απλά βήματα στο σπίτι σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer