Ανθρώπινη υγεία και περιβάλλον: Η προσέγγισή μας στην επιλογή υφασμάτων

12 Ιανουαρίου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner anthropini igeia kai perivallon i proseggisi mas stin epilogi ifasmatwn

Και το νέο έτος η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αποτελεί προτεραιότητα σε κάθε πεδίο της ανθρώπινης δραστηριότητας. Με άμεση αναφορά στην ανθρώπινη υγεία, η βιωσιμότητα των οικοσυστημάτων και του περιβάλλοντος εν γένει, μας δείχνει το δρόμο για το μέλλον που θέλουμε να ζήσουν οι επόμενες γενιές. 

Στην Euroblinds τοποθετούμε τις αξίες του Ανθρώπου και του Περιβάλλοντος στο ίδιο βάθρο, καθώς η μία υπηρετεί την άλλη στενά. Με αυτές στο επίκεντρο, φροντίζουμε όλα τα προϊόντα μας να εναρμονίζονται στα αυστηρότερα πρωτόκολλα ασφαλείας τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε στα συστήματα σκίασης αλλά και στη διακόσμηση του σπιτιού (ταπετσαρίες επίπλων, μαξιλάρια). 

Τα υφάσματά μας διαθέτουν την ανώτερη πιστοποίηση ΟΕΚΟΤΕΧ, με σκοπό να προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία, αλλά και να υπερέχουν περιβαλλοντικά εξασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητα των υλικών που εξοικονομεί κρίσιμους ενεργειακούς πόρους για τον πλανήτη. 

ΟΕΚΟΤΕΧ, σημαίνει καλύτερη υγεία

oekotex simainei kaliteri igeia

Ξεκινώντας από τα ίδια τα νήματα για τις ραφές και καταλήγοντας στα ίδια τα υφάσματα που προορίζονται για τη διάθεση στην αγορά, η πιστοποίηση αφορά στον έλεγχο κάθε σταδίου παραγωγής μέσω της πραγματοποίησης λεπτομερών αναφορών που περιγράφουν τη συμπεριφορά των υφασμάτων σε σχέση με την αντοχή, την επεξεργασία, αλλά και την αλληλεπίδρασή τους με τον ανθρώπινο παράγοντα και το περιβάλλον. Αυτού του τύπου τα τεστ περιλαμβάνουν ακόμα και τα πρόσθετα στα υφάσματα εξαρτήματα όπως κουμπιά, φερμουάρ και τρέσες. Στον ίδιο έλεγχο υπόκεινται και τα prints των μοτίβων, προκειμένου να είναι απόλυτα εξακριβωμένη η απουσία επιβλαβών για την υγεία ουσιών. Για να είναι οι καταναλωτές απόλυτα σίγουροι πως τα υφάσματα που έχουν στο σπίτι τους είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε επιβλαβή για την υγεία ουσία.

Τα κριτήρια των ελέγχων εναρμονίζονται με τα διεθνή πρότυπα και είναι επικαιροποιημένα σύμφωνα με τις τελευταίες και νεότερες επιστημονικές μελέτες, ενώ οι πιστοποιήσεις εκδίδονται μονάχα από ανεξάρτητα OEKO-TEX® ινστιτούτα ερευνών. 

Εuroblinds, σημαίνει ασφαλέστερο περιβάλλον

euroblinds simainei asfalestero perivallon

Η βιωσιμότητα είναι ο καθοριστικός παράγοντας που κινεί τα… νήματα σε όλα μας τα προϊόντα. Με συνεχείς και πρωτοπόρες επενδύσεις σε εξοπλισμό και πρώτες ύλες, η εταιρεία στοιχηματίζει στη συνεχή ενεργειακή αναβάθμιση των πρακτικών της, μειώνοντας αντίστοιχα τις εκπομπές των εργασιών της σε διοξείδιο του άνθρακα, μα και τη χρήση άλλων ρυπογόνων ουσιών και ενώσεων όπως αυτών του μόλυβδου, της φορμαλδεΰδης, του καδμίου και του υδραργύρου. 

Σε σχέση με τις επενδύσεις στα συστήματα σκίασης που κατασκευάζουμε και εγκαθιστούμε, ενισχύουμε την οικολογική συνείδηση επιλέγοντας υφάσματα χαμηλού ενεργειακού προφίλ, που αντανακλούν ικανοποιητικά το ηλιακό φως και αντίστοιχα μονώνουν τους εσωτερικούς χώρους, αυξάνοντας την παθητική ψύξη και θέρμανση ενός κτηρίου. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε την ανάγκη χρήσης τρίτων και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών για αυτόν τον σκοπό, αλλά και λαμπτήρων καθώς αξιοποιείται η ηλιακή ακτινοβολία στον μέγιστο βαθμό. 

Τα υφάσματα της Euroblinds φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας των καλύτερων ευρωπαϊκών οίκων, πιστοποιώντας όχι μόνο εξαιρετική εμφάνιση αλλά και άψογη ενεργειακή απόδοση. Με την αντοχή τους αποδεικνύουν μακροζωία, συμβάλλοντας με έναν ακόμη τρόπο στην ενεργειακή εξοικονόμηση, καθώς μειώνονται οι ανάγκες για καινούρια παραγωγή. 

Με πίστη, λοιπόν, στην αξία αλλά και το ηθικό χρέος του ανθρώπου να προστατεύσει το περιβάλλον, συμμετέχουμε με τον δικό μας τρόπο αναπτύσσοντας μια συνεπή εταιρική ευθύνη απέναντι στο πιο επιτακτικό ζητούμενο της εποχής μας. Η Euroblinds υπηρετεί, λοιπόν, τη βιωσιμότητα, προσφέροντας απόλυτα eco-friendly υφάσματα που τοποθετούνται σε μια πλειάδα συστημάτων σκίασης, εμπνέοντας και εκπαιδεύοντας με αυτόν τον τρόπο την καταναλωτική συνείδηση να επιλέγει και να επιβραβεύει προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον και προάγουν την ανθρώπινη υγεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer