Επιλέξτε, Μετρήστε, Παραγγείλτε.

Δείτε το e-shop μας

4 τρόποι που θα βοηθήσουν την εξοικονόμηση ενέργειας στο γραφείο

12 Μαρτίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 4 tropoi pou tha voithisoun tin eksikonomisi energeias sto grafeio

Το να διατηρείς και να διοικείς μια επιχείρηση συχνά αποτελεί μια μεγάλη ή μικρή πρόκληση, ανάλογα με τα έξοδα που καλείσαι κάθε φορά να προϋπολογίσεις. Ανάμεσα στις πιο κοστοβόρες κατηγορίες μιας επιχείρησης, εκτός από τη μισθοδοσία βεβαίως, είναι και τα πάγια έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, με την ενέργεια να αποτελεί τον μεγάλο αστάθμητο παράγοντα. 

Οι λογαριασμοί κατανάλωσης ενέργειας συχνά είναι η αχίλλειος πτέρνα που υποβαθμίζει σοβαρά τα κέρδη μιας εταιρείας. Γι' αυτόν το λόγο τα τελευταία χρόνια το αίτημα για μείωση του οικολογικού αποτυπώματος και την εξεύρεση έξυπνων τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας προβάλλει έντονα από όλο και περισσότερους επαγγελματίες. 

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε τον χώρο εργασίας πιο ενεργειακά αποδοτικό και έξυπνο;

1. Εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως 

Το φυσικό φως είναι η πρώτη επιλογή για τον σωστό και επαρκή φωτισμό του εργασιακού χώρου, κι αυτό ιδιαίτερα σε χώρες όπως την ηλιόλουστη Κύπρο μας είναι με το μέρος της επιχείρησής σας αλλά και του πλανήτη. Ρυθμίστε με τους έξυπνους αυτοματισμούς της Euroblinds την αυτόματη ενεργοποίηση του τεχνητού φωτισμού μόλις φθίνει το φυσικό φως, γλιτώνοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικό ποσοστό στην κατανάλωση ενέργειας. 

2.  Έξυπνη διαχείριση φυσικού φωτός 

Σε χώρους όπου ο φωτισμός διαθέτει ιδιαίτερες απαιτήσεις, προτείνεται η χρήση υφασμάτων υψηλών αποδόσεων, ώστε να εξασφαλίζεται η ιδανικότερη διαχείριση του φυσικού φωτός. Είτε διαθέτετε rollers είτε vertical ή sliding panels, η διάχυση του φωτός γίνεται ομοιόμορφα στον εσωτερικό χώρο, όποιο κι αν είναι το σύστημα σκίασης της επιλογής σας. 

3. Επενδύστε σε υφάσματα υψηλών αποδόσεων

Με την αντιθαμβωτική τους ιδιότητα, τα υφάσματα αυτά θωρακίζουν τον χώρο από τις ενοχλητικές αντανακλάσεις που καθιστούν δύσκολη την εργασία μπροστά σε μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, προσφέροντας την ιδανική φωτεινότητα. Παράλληλα, οι αντιθερμικές ιδιότητες των υφασμάτων υψηλών αποδόσεων, λόγω της ηλιακής προστατευτικής τους επικάλυψης, διασφαλίζουν πως η ηλιακή ακτινοβολία (SPC) αντανακλάται σε ικανοποιητικό βαθμό, με αποτέλεσμα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, να μην είναι αναγκαία η συνεχόμενη χρήση συστημάτων κλιματισμού. Και αυτό συνεπάγεται, φυσικά, περισσότερη οικονομία για την επιχείρησή σας.

perissoteri oikonomia gia tin epixeirisi sas

4.  Get... smart!

Πέρα από την αυτόματη ρύθμιση των συστημάτων σκίασης, ένα έξυπνο γραφείο μπορεί να επενδύσει στην αυτόματη συστηματοποίηση της λειτουργίας των συστημάτων ψύξης/θέρμανσης, ακόμα και την απομόνωση χώρων που έχουν μεγάλες απώλειες και ως εκ τούτου καταναλώνουν ενέργεια χωρίς να εξυπηρετούν. Η έξυπνη και αποτελεσματική διαχείριση των εν λόγω συστημάτων μπορεί να γίνει ακόμα και απομακρυσμένα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της ιδανικής ατμόσφαιρας μέσα στο γραφείο λίγες μονάχα ώρες πριν φτάσει ο πρώτος εργαζόμενος.

Η μείωση του ανθρώπινου ενεργοβόρου αποτυπώματος, με μικρά αλλά σταθερά βήματα, είναι υποχρέωση όλων μας. Ιδιαίτερα σε εταιρικό επίπεδο, οι σύγχρονες προτάσεις εξοικονόμησης στοχεύουν όχι μόνο στην ευκολία αλλά και στην παγίωση μιας συνειδητής περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Η Euroblinds, διαθέτοντας εξειδικευμένα συστήματα απόλυτα προσανατολισμένα σε αυτόν το στόχο, θέτει την οικολογική εναρμόνιση ως αναπόσπαστο και αδιαπραγμάτευτο στοιχείο της εταιρικής της κουλτούρας. Μια επίσκεψη στο κοντινότερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds θα διευρύνει τις επιλογές σας με την πρόταση οικονομικών και eco-friendly λύσεων που ταιριάζουν γάντι στο χώρο σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Explore Our Newcollection

Projects Footer Ideas For Home Footer