Δροσερό Σπίτι Χωρίς Επιπλέον Κόστος τις Ημέρες του Καύσωνα

04 Αυγούστου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedteaser.jpg1501856823

Κάθε χρόνο τα καλοκαίρια μας γίνονται όλο και πιο ζεστά, και φέτος οι μίνι καύσωνες είχαν την τιμητική τους. Το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι πώς θα κρατήσουμε δροσερό το σπίτι μας τις ημέρες που ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο χωρίς να χτυπήσει κόκκινο και ο λογαριασμός του ρεύματος… «Δύσκολο», μπορεί να σκέφτεστε.

Και όμως, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να κάνουμε το σπίτι μας δροσερό καταφύγιο στις ημέρες του καύσωνα, που όχι μόνο μας γλιτώνουν πολλά χρήματα αλλά αποτελούν και οικολογική λύση, εφόσον εξοικονομείται πολύτιμη ενέργεια. Εκτός αυτού, ο περιορισμός της χρήσης των κλιματιστικών ωφελεί και την υγεία μας, καθώς αποφεύγουμε τη δημιουργία μιας ξηρής και αφύσικης ατμόσφαιρας που καταπονεί το αναπνευστικό μας σύστημα.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα δούμε πώς μπορούμε να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία του σπιτιού μας με ορισμένες απλές και φυσικές μεθόδους.

1. Δώστε σημασία στις καιρικές συνθήκες και εκμεταλλευτείτε σωστά τη φυσική δροσιά. Πολλοί κάνουν το λάθος και κλείνουν όλη μέρα τις μπαλκονόπορτες, γιατί δεν θέλουν να μπει μέσα η ζέστη. Το μόνο που πετυχαίνουν, όμως, είναι να μην ανακυκλώνεται ο αέρας και να δημιουργείται μια ασφυκτική ατμόσφαιρα. Ειδικά τις ημέρες που υπάρχει ένα αεράκι, ακόμα και αν η θερμοκρασία είναι υψηλή, ενδείκνυται να αφήνουμε τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα ανοιχτά τις ώρες που ο ήλιος δεν καίει πάρα πολύ, για να δημιουργείται ρεύμα. Αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε εκτός σπιτιού δεν είναι ο αέρας, αλλά ο ήλιος. Γι’ αυτό επενδύστε σε ένα καλό σύστημα σκίασης – με κουρτίνες από ποιοτικό υλικό που αναπνέει ή blinds. Θα δείτε άμεση διαφορά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους έμπειρους Συμβούλους Σκίασης της Euroblinds, οι οποίοι θα σας ενημερώσουν για τις καλύτερες επιλογές σε σχέση με το δικό σας χώρο και να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

2. Μην ξεχνάτε τη δύναμη της τέντας. Είναι συχνό φαινόμενο να κατεβάζουμε τις τέντες για να αποφύγουμε τον ήλιο και να τις ξεχνάμε εκεί όλη την ημέρα. Μετά τις απογευματινές ώρες όμως, η τέντα δεν χρειάζεται να είναι κατεβασμένη, αφενός γιατί δεν υπάρχει ο καυτός ήλιος, αφετέρου γιατί εμποδίζει τον λιγοστό αέρα να μπει στο σπίτι μας. Όπως ένα πανί σε ένα ιστιοφόρο, έτσι και η τέντα χρειάζεται σωστή διαχείριση. Την ανεβάζουμε λοιπόν νωρίς το πρωί και νωρίς το βράδυ, ενώ ανοίγουμε τις μπαλκονόπορτες διάπλατα για να αεριστεί το σπίτι μας. Το μεσημέρι είναι η στιγμή που πρέπει να την κατεβάσουμε για να προφυλαχτούμε από τη ζέστη. Φροντίζουμε φυσικά να τη διατηρούμε σε καλή κατάσταση με σωστή συντήρηση. Οι Σύμβουλοι Σκίασης της Euroblinds μπορούν να σας παράσχουν πληθώρα συμβουλών για τη συντήρηση ή και την αλλαγή της τέντας σας.

intro

3. Περιορίστε όσο μπορείτε την χρήση ηλεκτρικών συσκευών. Οι υπολογιστές, η κουζίνα, το σίδερο παράγουν θερμότητα με την λειτουργία τους, και καλό είναι να περιορίζουμε όσο είναι δυνατόν τη χρήση τους. Όσον αφορά τους υπολογιστές, είναι ευκαιρία και για μια μικρή «απεξάρτηση» από τη χρήση τους. Ίσως είναι ο καιρός να πιάσετε τα βιβλία που αγοράσατε και δεν είχατε χρόνο να διαβάσετε. Επίσης, καταναλώνοντας περισσότερες σαλάτες και γεύματα που δεν χρειάζονται μαγείρεμα, εκτός από την οικονομία ρεύματος από την περιορισμένη χρήση της κουζίνας, ωφελείται και το σώμα σας. Εφόσον είναι καλοκαίρι και το φως είναι άπλετο, καλό είναι να ανοίγετε λιγότερο συχνά τα φώτα, τα οποία επίσης συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σπιτιού σας.


Μπορείτε, λοιπόν, να έχετε δροσερό σπίτι εν μέσω καλοκαιρινού καύσωνα; Η απάντηση είναι ναι! Το μόνο που χρειάζεται είναι να αξιοποιήσετε τα συστήματα σκίασης του σπιτιού σας και να προσαρμόσετε την καθημερινότητά σας ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε με έξυπνο τρόπο τις τέντες του σπιτιού σας και να περιορίζετε τη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών.


Αν σκέφτεστε να ανανεώσετε τα συστήματα σκίασης του σπιτιού σας ή να κάνετε μια νέα τοποθέτηση, οι σύμβουλοι σκίασης της Euroblinds μπορούν να σας καθοδηγήσουν κατάλληλα για να κάνετε την ιδανική επιλογή για τον χώρο σας. Η υψηλή τεχνογνωσία και η εμπειρία τους, σε συνδυασμό με την προθυμία τους να προσφέρουν πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση είναι τα στοιχεία που τους ξεχωρίζουν στο χώρο της σκίασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer