Δώστε Στιλ στη Σκίαση του Χώρου σας

09 Αυγούστου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedteaser.jpg1533826084

Αν ψάχνετε τρόπους να προσδώσετε στον χώρο σας στιλ κι αλλιώτικη αύρα δίχως να χρειαστεί να κάνετε ριζική ανακαίνιση, στρέψτε την προσοχή σας στα συστήματα σκίασης του χώρου.

Πέραν του ότι ελέγχουν το ποσοστό φυσικού φωτός που εισέρχεται στον χώρο, τα συστήματα σκίασης επηρεάζουν τη διακόσμηση με τα χρώματα και τις ιδιότητες των υλικών τους, αποπνέοντας έναν συγκεκριμένο αέρα στον χώρο.

Ενδιαφέρον; Δείτε μερικές απλές κατευθυντήριες αρχές για κάθε δωμάτιο παρακάτω!

Υπνοδωμάτια

inner ypodomatio

Το μυστικό είναι να εξακριβώσετε σε κάθε περίπτωση τις ανάγκες του κάθε δωματίου. Στα υπνοδωμάτια, λόγου χάρη, θα πρέπει να μπορείτε να

  • να επιτυγχάνετε όσο το δυνατόν καλύτερη ηχομόνωση,
  • να εξασφαλίσετε μια κάποια προστασία από τη ζέστη του καλοκαιριού και την ψύχρα του χειμώνα,
  • καθώς και να προστατεύεστε από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Είναι προφανές πως απλά μια κουρτίνα με πολύ χοντρό ύφασμα επιτυγχάνει όλους του παραπάνω στόχους –αλλά μην βιάζεστε. Υπάρχουν και μειονεκτήματα: όσο πιο χοντρό είναι το ύφασμα, τόσο περισσότερη σκόνη θα μαζεύει και θα καθαρίζεται δυσκολότερα. Επίσης, στα παιδικά δωμάτια, μια χοντρή κουρτίνα μπορεί να βάλει ένα ζωηρό παιδί σε μπελάδες.

Μια άλλη εξίσου αποτελεσματική και ελαφρύτερη επιλογή είναι τα ρόλερ, ειδικά για το δωμάτιο του μπόμπιρά σας. Αν και η παραμικρή ηλιαχτίδα σάς χαλά τον ύπνο, μπορείτε να δοκιμάστε έναν συνδυασμό κουρτινών και ρολών συσκότισης.

Εξωτερικά, τα οικιακά ρολά αποτελούν πλέον την καλύτερη δυνατή επιλογή, όχι μόνο για υπνοδωμάτια, αλλά και για κάθε τμήμα του σπιτιού.

Καθιστικό & Σαλόνι

Σε αυτά τα δωμάτια, αυτό που αποτελεί προτεραιότητα είναι η φινέτσα και η λειτουργικότητα, καθώς και η συμβολή στον κατάλληλο κλιματισμό του χώρου για εξοικονόμηση ενέργειας.

Πολλά, επίσης, θα εξαρτηθούν από την αίσθηση που θέλετε να αφήνει ο χώρος στον επισκέπτη: ένα σετ αέρινων κουρτινών είναι ό,τι καλύτερο για μια ρομαντική ατμόσφαιρα, αφήνοντας το φως του ήλιου να διαχυθεί στον χώρο παίρνοντας παράλληλα την απόχρωση του υφάσματος.

Ένα πιο χοντρό ύφασμα προσδίδει κύρος στον χώρο, γι’ αυτό και προτιμώνται για σαλόνια δεξιώσεων ή τραπεζαρίες. Προσφέρουν, επίσης, πολύ καλύτερη μόνωση σε ήχο και φως (ιδανικό αποτέλεσμα αν βλέπετε συχνά τηλεόραση στο συγκεκριμένο δωμάτιο), αλλά γεμίζουν και περισσότερο το «μάτι», δίνοντας την αίσθηση ενός δωματίου που είναι μικρότερο από ό,τι στην πραγματικότητα. Αν το σαλόνι σας είναι ούτως ή άλλως μεγάλο, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν όχι, τότε καλύτερα προτιμήστε κάτι πιο αέρινο.

Τα ρόλερ μέχρι πρότινος δεν θεωρούνταν και η πλέον κατάλληλη πρόταση για σαλόνια και καθιστικά, αλλά σήμερα οι επιλογές σε υλικά και στιλ είναι τόσο πολλές, που κάποιοι τύποι διακόσμησης, ειδικά στον τομέα του μίνιμαλ, μπορούν να ταιριάξουν υπέροχα σε τέτοιους χώρους.

Χρηστικοί Χώροι

inner xristikoi xoroi

Από την άλλη, σε χρηστικούς χώρους, όπως το μπάνιο και η κουζίνα, τα ρόλερ και τα blinds αποτελούν την πιο συνηθισμένη επιλογή, δίχως αυτό να σημαίνει πως οι κουρτίνες σε τέτοια δωμάτια έχουν πια ξεπεραστεί. Απλά τα ρόλερ καθαρίζονται εύκολα, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση, ρυθμίζονται και ανοιγοκλείνουν ταχύτατα και τα χρώματα και τα υλικά τους ταιριάζουν πιο εύκολα με είδη υγιεινής και ηλεκτρικές συσκευές.

Χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές για τη σκίαση και τη διακόσμηση του χώρου σας; Επισκεφτείτε τώρα το πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer