Do’s Και Don’ts όταν Συνδυάζετε Κουρτίνες Και Blinds

20 Ιουνίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Ο συνδυασμός κουρτινών και blinds γίνεται μια ολοένα και πιο συνηθισμένη επιλογή για πολλά σπιτικά, χαρίζοντας στους ενοίκους εξαίρετο αισθητικό αποτέλεσμα, έλεγχο του φωτός και έλεγχο της ιδιωτικότητας – αρκεί ο συνδυασμός αυτός να γίνει σωστά!

Οι πολύπειροι Σύμβουλοι Σκίασης της Euroblinds έχουν συγκεντρώσει για σας πρακτικά tips που θα σας βοηθήσουν πολύ προς αυτήν την κατεύθυνση.

Do – Επιλέξτε Πρώτα τον Τύπο των Blinds

epilekste prwta ton tipo twn blinds

Όταν συνδυάζετε κουρτίνες και blinds, είναι καλύτερο να επιλέγετε πρώτα τον τύπο του blind, όχι την κουρτίνα. Οι πλέον συνηθισμένες επιλογές είναι τα roller blinds και τα roman blinds, τα οποία συνδυάζονται τέλεια με κουρτίνες. Είναι, ωστόσο, σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των χρωμάτων και του υφάσματος και στο λειτουργικό και οπτικό τους αποτέλεσμα στο εσωτερικό του δωματίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

Dont – Μην Συνδυάζετε Σχέδιο με Σχέδιο

Αν κάποιο έντονο σχέδιο σας έχει τραβήξει την προσοχή, φροντίστε να διακοσμεί είτε την κουρτίνα, είτε τα blinds – ποτέ και τα δύο. Ειδάλλως, το δωμάτιο θα δείχνει πολύ φορτωμένο, ειδικά αν το δωμάτιο είναι μικρό ή έχει ήδη έπιπλα ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία με έντονα σχέδια.

Ο καλύτερος συνδυασμός θέλει τα blinds σε μονοχρωμία και την κουρτίνα με σχέδιο.

Do – Παίξτε με την… Οφθαλμαπάτη

pekste me tin ofthalmapati

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του συνδυασμού κουρτινών και blinds είναι το πόσο εύκολα μπορούν να αλλάξουν την όψη ή την αίσθηση που αφήνουν τα παράθυρά σας – ιδανικό χαρακτηριστικό αν τα δωμάτια του σπιτιού σας είναι κάπως μικρά. Ένα παράθυρο μεσαίου ή και μικρού μεγέθους μπορεί να «δείξει» πολύ μεγαλύτερο με έναν κατάλληλο συνδυασμό κουρτίνας και blinds, ενώ και το ταβάνι μπορεί να φαίνεται πολύ ψηλότερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα αν η κρέμαση γίνεται λίγα μόλις εκατοστά από το ταβάνι. Φροντίστε μόνο το κουρτινόξυλο να είναι στο ίδιο επίπεδο με τα blinds, απλά επεκτείνετέ 30 με 60 εκατοστά πέρα από το πλαίσιο του παραθύρου.

Dont – Αποφύγετε τα Πολλά Αξεσουάρ

Δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσετε κάποια αξεσουάρ, απλά κάντε το με φειδώ, γιατί ο συνδυασμός δύο εσωτερικών συστημάτων σκίασης είναι ήδη αρκετά έντονος από διακοσμητική άποψη. Μια απέριττη μεταλλική προεξοχή για το δέσιμο της κουρτίνας, ένα απλό κομμάτι ύφασμα, καθώς και ελαφρώς διακοσμημένα κουρτινόξυλα θα κρατήσουν το βλέμμα του επισκέπτη ξεκούραστο.

Do – Κάντε το Δωμάτιο να Δείχνει Άνετο

Είναι σημαντικό να εκτιμήσετε το οπτικό αποτέλεσμα που θέλετε να αποπνέει γενικότερα το δωμάτιο. Ο χώρος πρέπει να δείχνει άνετος και φιλόξενος, με τα roman blinds να αποτελούν ιδανική επιλογή προς αυτήν την κατεύθυνση, ειδικά όταν συνδυάζονται με λινές κουρτίνες.

Dont – Όχι Ίδιες Κουρτίνες σε Όλο το Σπίτι

Αν είστε λίγο ανυπόμονοι και έχετε κυριολεκτικά λατρέψει μια συγκεκριμένη κουρτίνα, ίσως πέσετε στην παγίδα να την τοποθετήσετε σε περισσότερα του ενός δωμάτια – ή και σε όλα.

Αυτό θα ήταν τραγικό λάθος. Παρότι μπορεί να μοιάζει εύκολο και να δίνει την εντύπωση πως χαρίζει μια συνοχή στη διακόσμησή σας, στην πραγματικότητα θα πετύχετε ακριβώς το αντίθετο. Μιας και τα δωμάτια δεν είναι ίδια και εξυπηρετούν τελείως διαφορετικούς στόχους, αν διακοσμηθούν με το ίδιο σετ κουρτινών οι διαφορές τους θα γίνουν ακόμη πιο έντονες και το αποτέλεσμα θα δείχνει αλλοπρόσαλλο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΣ

Do – Ταιριάξτε το Χρώμα της Κουρτίνας και των Blinds με το Χρώμα του Κουρτινόξυλου

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Βεβαιωθείτε πως το χρώμα του κουρτινόξυλου ταιριάζει όχι μόνο με την κουρτίνα, αλλά και με τα blinds.

Για πολλούς ιδιοκτήτες, τα παράθυρα αποτελούν ένα πάρεργο κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης. Στην πραγματικότητα, μπορούν να εκτοξεύσουν ή να καταβαραθρώσουν την αισθητική ενός δωματίου. Ένας γουστόζικος συνδυασμός κουρτινών και blinds, όταν γίνεται σωστά και μελετημένα, μπορεί να σας χαρίσει όλα του τα μοναδικά πλεονεκτήματα, όπως αυξημένη ιδιωτικότητα, άριστος έλεγχος του φωτός και υψηλή αισθητική.

H Deco Team της Euroblinds μπορεί να σας καθοδηγήσει σωστά στην επιλογή κουρτίνας και blinds για το κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ικανοποιώντας πλήρως τόσο τις ανάγκες σας, όσο και την αισθητική σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer