Δημιουργήστε το Απόλυτα Ισορροπημένο Καθιστικό

20 Απριλίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedTeaser2.jpg1524219686

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στη σύγχρονη διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι η υπερβολή, ιδιαίτερα σε χώρους όπως τα σαλόνια και τα καθιστικά που πρέπει να είναι ταυτόχρονα και χρηστικά και εντυπωσιακά από αισθητική άποψη.

Δυστυχώς, όμως, ένα «μπουκωμένο» καθιστικό σπάνια πετυχαίνει οποιονδήποτε από τους δύο αυτούς στόχους: όντας γεμάτο από έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία είναι δύσχρηστο και μη πρακτικό, ενώ και το αισθητικό αποτέλεσμα αποδεικνύεται πολύ βαρύ, τόσο για τον ένοικο όσο και για τον επισκέπτη. Άλλες φορές πάλι, το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο μεγάλος αριθμός αντικειμένων, όσο η λανθασμένη τοποθέτησή τους στο χώρο.

Στο άρθρο αυτό θα βρείτε ορισμένες πολύ απλές και πρακτικές συμβουλές ώστε να επιτύχετε στο καθιστικό σας την απόλυτη ισορροπία, όντας πλούσιο και εντυπωσιακό αισθητικά, αλλά και πρακτικό και άνετο χρηστικά.

Διακόσμηση Τοίχων – Κάδρα, Καθρέπτες κ.ά.

Ο καναπές αποτελεί το πλέον κατάλληλο σημείο για επικρέμαση επιτοίχιων διακοσμητικών στοιχείων, όπως κάδρα, πίνακες και καθρέπτες, για τον απλό λόγο ότι ο τοίχος που ορθώνεται πίσω από τον καναπέ είναι σχεδόν πάντοτε ο μακρύτερος του δωματίου.

Για το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα, επιλέξτε ένα διακοσμητικό στοιχείο που θα είναι περίπου 70% του μήκους του καναπέ – μικρότερο δηλαδή από αυτόν κατά περίπου 1/3, ώστε να σας είναι εύκολο το κεντράρισμά του. Η κάτω γραμμή-βάση του διακοσμητικού στοιχείου θα πρέπει να απέχει το πολύ 25 εκατοστά από τον καναπέ.

Αν πάλι θέλετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα του ενός διακοσμητικά στοιχεία, όπως πολλαπλά όμοια καδράκια, βεβαιωθείτε πως απέχουν μεταξύ τους το λιγότερο 5 εκατοστά.

Κουρτίνες & Blinds

Inner

Πρώτον, είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως, σε περίπτωση που επιλέξετε να βάλετε κουρτίνες, θα πρέπει να ακουμπούν στο πάτωμα (δίχως να σέρνονται φυσικά), προσδίδοντας ύψος στο δωμάτιο, και συνεπώς μεγαλύτερο κύρος και μεγαλοπρέπεια. Από την άλλη, θα πρέπει να διευκολύνουν το καθάρισμα των σημείων του πατώματος που ακουμπούν στη τσεκολαδούρα και, φυσικά, να μη λερώνεται ούτε να φθείρεται το ύφασμα της κουρτίνας. 

Τα κουρτινόξυλα και τα blinds θα πρέπει απέχουν τουλάχιστον 5 εκατοστά από το πλαίσιο του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας, ενώ οι άκρες τους θα εξέχουν τουλάχιστον 15 και το πολύ 40 εκατοστά από κάθε πλευρά.

Για υφάσματα κουρτινών ειδικά για καθιστικά και σαλόνια, πατήστε εδώ και για blinds και άλλα εσωτερικά συστήματα σκίασης που θα απογειώσουν το χώρο σας, εδώ.

Συσκευές – Οπτικοακουστικός Εξοπλισμός

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες τάσεις στη σύγχρονη διακόσμηση καθιστικών είναι η τοποθέτηση της τηλεόρασης πάνω από το τζάκι – αλλά η αλήθεια είναι πως το ύψος αυτό είναι συνήθως άβολο για το ανθρώπινο σώμα (ειδικά για τα παιδιά), ενώ συχνά η θερμότητα που εκπέμπεται από το τζάκι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη συσκευή.

Φυσικά, πολλά εξαρτώνται από τη διαρρύθμιση του εκάστοτε καθιστικού. Εσείς, προτού αποφασίσετε να την τοποθετήσετε να θυμάστε πως θα πρέπει να διευκολύνει την όραση σε όσους κάθονται πρωτίστως στον καναπέ και τις πολυθρόνες του καθιστικού, και δευτερευόντως σε άλλα έπιπλα, να μην έχει απέναντί της κάποιο παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, ώστε να αποφεύγετε την αντανάκλαση στην οθόνη τις μέρες που θέλετε να αφήσετε ανοιχτά τα blinds ή τις κουρτίνες, καθώς και να διασφαλίσετε ότι η βάση της δεν ξεπερνά το ύψος του στήθους σας όταν κάθεστε.

Χρειάζεστε ακόμη πιο εξατομικευμένη βοήθεια; Επικοινωνήστε μαζί μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer