Διακόσμηση με κουρτίνες: Οι προβλεπόμενες τάσεις για το 2023

10 Νοεμβρίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner diakosmisi me kourtines oi provlepomenes taseis gia to 2023

Ο χειμώνας έρχεται και σιγά-σιγά πρέπει να προετοιμαζόμαστε να εξοπλίσουμε το σπίτι μας με τα κατάλληλα μέσα που θα μας κρατήσουν ζεστούς και ασφαλείς στο εσωτερικό όσο έξω θα κάνει κρύο. Ένα από τα βασικότερα στοιχεία του σπιτιού που υπηρετεί τόσο τη διακόσμηση όσο και την προστασία του από τις εξωτερικές συνθήκες είναι αδιαμφισβήτητα οι κουρτίνες. Για το 2023 οι προτάσεις των κορυφαίων οίκων υφασμάτων διαμορφώνουν πολλές νέες τάσεις για τις κουρτίνες. Τάσεις που ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο, ανάγκη αλλά και πορτοφόλι.  

Σε γενικές γραμμές, αυτές οι τάσεις επηρεάστηκαν και από… τον κορονοϊό. Όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, ο κορονοϊός άλλαξε τα δεδομένα και σε σχέση με την εσωτερική διακόσμηση, αφήνοντας πίσω όλα τα ψυχρά χρώματα και τη μινιμαλιστική διάθεση, για να αναδειχθεί περισσότερο η ανάγκη για ζεστασιά και ανθρώπινη επαφή. Πέρα από αυτή τη γενική αλήθεια, φυσικά η επιλογή των υφασμάτων, του σχεδίου, αλλά και του τελικού χρώματος που θα έχει η κουρτίνα μας εξαρτάται και από το προσωπικό μας γούστο αλλά και τη φιλοσοφία ζωής που υιοθετούμε. Για αυτόν το λόγο το 2023 φέρνει πολλά νέα σχέδια τόσο για αυτούς που προτιμούν τις πιο μοντέρνες επιλογές όσο και για αυτούς που αγαπούν το πιο διαχρονικό και κλασικό στυλ.

Α. ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΣΤΥΛ

monterno styl

Μία από τις πιο προβεβλημένες τάσεις του 2023 είναι η επιστροφή στις οργανικές υφάνσεις, αλλά και τους φυσικούς μπεζ τόνους. Για αυτόν το λόγο σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, απόλυτοι πρωταγωνιστές είναι τα λινά, βαμβακερά και μεταξωτά υφάσματα, αφήνοντας στην άκρη οργάντζα και σιφόν. Φέτος λοιπόν τα φυσικά υφάσματα αποτελούν το α και το ω στις μοντέρνες επιλογές μας, μιας και συνδέονται πολύ καλύτερα με το αίσθημα ζεστασιάς που θέλουμε να έχει το σπίτι το χειμώνα αποτελώντας συγχρόνως ένα οικείο υλικό που αποπνέει χαλάρωση και φιλικότητα ακόμα και τις πιο σκοτεινές ημέρες του χειμώνα. Από την άλλη, οι κουρτίνες που είναι φτιαγμένες από φυσικά υλικά πέρα από ό,τι πιο must για το 2023 είναι και μία επιλογή που δεν θα χάσει την αξία της όσα χρόνια κι αν περάσουν.

i nea tasi orizei sindiasmous xrwmatwn

H νέα τάση ορίζει συνδυασμούς χρωμάτων, μοτίβων και σχημάτων που υπακούν στο μέτρο και προσαρμόζονται απόλυτα στο προσωπικό γούστο. Με τα υφάσματα από βαμβάκι, λινό και γιούτα να δίνουν το παρών στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, τα συναντάμε και στις νέες συλλογές ETNA και SIEMBRA του διακεκριμένου Οίκου ALHAMBRA. Όσο για τις αποχρώσεις, επενδύουμε άφοβα σε ιβουάρ αλλά και γκρίζους τόνους, ώστε οι κουρτίνες να εντάσσονται ομαλά στη γενικότερη αισθητική της διακόσμησης του σπιτιού. 

  • Blackout κουρτίνες

blackout kourtines

Αν το εσωτερικό μας είναι πολύ φωτεινό και χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστική διακόσμηση, τότε η καλύτερη λύση για τις κουρτίνες συσκότισης που θα χρησιμοποιήσουμε είναι οι καφέ, ιβουάρ ή μπεζ τόνοι. Και μιας και το καφέ είναι το απόλυτο χρώμα της νέας χρονιάς στις κουρτίνες συσκότισης, σκεφτείτε να το συνδυάσετε με ελαφρύτερες διαφάνειες στις μέσα κουρτίνες και με αποχρώσεις που αγαπούν το ροδακινί, το μπλε ή το ροζ. Τα έντονα χρώματα στα ημιδιαφανή υφάσματα εξάλλου έχουν την ιδιότητα να ανοίγουν το χώρο, ειδικά αν μιλάμε για μικρά δωμάτια.

Β. ΚΟΜΨΟ ΣΤΥΛ

kompso styl

Καθώς διανύουμε μία μεταβατική περίοδο όπου η παραμονή μας στο σπίτι είναι όλο και συχνότερη έχει αποδειχθεί πως τα χτυπητά μοτίβα και τα πολύ λαμπερά χρώματα σιγά-σιγά ενοχλούν το μάτι μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολα μέσα στο χώρο. Τα πολύχρωμα μοτίβα θέλουν, λοιπόν, προσοχή όταν δημιουργούμε ένα πιο κλασικό στυλ. Οι συνθέσεις αυτού του ύφους χαρακτηρίζονται από μια επιτηδευμένη απλότητα και τα μοτίβα αν και ιδιαίτερα, δεν πρέπει να υπερκαλύπτουν τα χρώματα που κυριαρχούν στο υπόλοιπο δωμάτιο, αντίθετα πρέπει να δρουν σε συνδυασμό με αυτά διαμορφώνοντας έτσι ένα ομοιόμορφο και ισορροπημένο αποτέλεσμα. Καλό είναι, λοιπόν, να επιλέξετε έναν συνδυασμό δύο χρωμάτων και όχι περισσότερων, καθώς το σχέδιο ή το μοτίβο αυτό καθαυτό δεν πρέπει να κλέβει την παράσταση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

teleftaies simvoules

  • Προτιμάμε βέβαια υφάσματα που δεν θα χάσουν το σχήμα τους ή δεν θα συρρικνωθούν μετά από αρκετές πλύσεις, όπως επίσης και υφάσματα που δεν θα ξεθωριάσουν από την άμεση έκθεσή τους στο ηλιακό φως.
  • Να θυμάστε πως οι λευκοί τοίχοι ταιριάζουν άψογα με οποιοδήποτε χρώμα κουρτίνας, αλλά οι λευκές κουρτίνες ταιριάζουν μόνο με λευκούς τοίχους.
  • Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε αντιθέσεις με τις κουρτίνες μας, είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε μία ισορροπία με τη συνολική φωτεινότητα του δωματίου.
  • Μία ακόμα τάση για το 2023 είναι ο συνδυασμός των χρωμάτων στις κουρτίνες με αυτά των τοίχων και των επίπλων. Αυτό αποτελεί την πιο κοινή πρακτική αν θέλουμε να αυξήσουμε οπτικά το χώρο. Σε αυτή την περίπτωση όμως όταν επιλέγουμε ένα ύφασμα που ταιριάζει με το χρώμα των τοίχων πρέπει να διαλέξουμε πρώτα το ύφασμα για τις κουρτίνες και μετά το χρώμα των τοίχων.

Όποιο στυλ και αν υιοθετήσουμε για τις κουρτίνες που θα αγαπήσουμε το 2023, πάντα ο χρυσός γνώμονας είναι το less is more. Χρησιμοποιώντας ήρεμους τόνους, σοφιστικέ συνδυασμούς, απαλές γραμμές και οργανικά υφάσματα δημιουργούμε εσωτερικά περιβάλλοντα που ενισχύουν τη φυσική ηρεμία που πρέπει να αποπνέει το σπίτι μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε υπέροχα μέσα σε αυτό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer