Ας μιλήσουμε για rolling shutters: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να επιλέξεις το κατάλληλο

22 Ιουλίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner as milisoume gia rolling shutters ola osa prepei na gnorizeis gilekseis to katallilo

Τα οικιακά ρολά αποτελούν μια από τις δημοφιλέστερες λύσεις εξωτερικής σκίασης και όχι άδικα. Αντιπροσωπεύοντας ένα σημαντικό ποσοστό των πωλήσεων παγκοσμίως, διαθέτουν τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που κάνουν τους καταναλωτές να τα εμπιστεύονται τόσο στις νέες κατοικίες όσο και ως λύσεις αντικατάστασης των παλιών συστημάτων.

Στο εμπόριο μπορεί κανείς να συναντήσει σήμερα δύο κυρίαρχους τύπους ρολών, τα παραδοσιακά οικιακά ρολά και τα οικιακά ρολά διελασμένου προφίλ, που ουσιαστικά αποτελούν εξέλιξη του βασικού τύπου. Παρόλο που συγκεντρώνουν αρκετές ομοιότητες, διαθέτουν χαρακτηριστικές διαφορές που απηχούν σε διαφορετικές ανάγκες και προφίλ κτηρίων.

Ας γνωρίσουμε, όμως, με περισσότερες λεπτομέρειες τους λόγους που καθιστούν καθένα από αυτά τα δύο είδη των rolling shutters μια αποτελεσματική, οικονομική αλλά και περιβαλλοντικά βιώσιμη επιλογή σκίασης για κάθε σημείο στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού.

Αρχικά, αξίζει να αναφερθούμε ξεχωριστά στους δύο διαφορετικούς τύπους ρολών που μπορεί να συναντήσει κανείς στην αγορά σήμερα.


1. Οικιακά ρολά - πολυουρεθάνης

oikiaka rola poliourethanis

Τα κλασικά κυλιόμενα ρολά αποτελούν εδώ και χρόνια μια δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση, προσφέροντας πρακτικότητα και εύκολη τοποθέτηση-χρήση. Η κατασκευαστική τους υπεροχή αποδεικνύεται από τη διατήρηση της άψογης λειτουργικότητάς τους ακόμα και μετά από πολυετή ή παρατεταμένη χρήση.

Παράλληλα, οι τεχνικές τους προδιαγραφές δεν προϋποθέτουν την ύπαρξη εξωτερικού κουτιού για την αποθήκευση του ρολού, με αποτέλεσμα να μιλάμε για μια πραγματικά αόρατη εγκατάσταση που αφομοιώνεται πλήρως στη γενική εικόνα του κτηρίου, χωρίς αισθητικές παραφωνίες ή επισφαλείς προσαρτήσεις στη μόνωση.


2. Οικιακά ρολά – Διελασμένο προφίλ

oikiaka rola dielesmeno profil

Από την άλλη, η αναβαθμισμένη έκδοση του βασικού τύπου των οικιακών ρολών, που ακούει στο όνομα οικιακά ρολά διελασμένου προφίλ, πηγαίνει το ζήτημα της ιδιωτικότητας, της ενεργειακής αυτοτέλειας, των αυτοματισμών και της ασφάλειας ένα βήμα παραπέρα, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Παρόλο που μιλάμε για την ίδια κατασκευαστική αρτιότητα με τον βασικό τύπο, η προσθήκη του μικρού διάτρητου φύλλου αλουμινίου διέλασης βοηθά με τις ισομοιρασμένες διατομές στον καλύτερο εξαερισμό του χώρου, αλλά και στην απόλυτα ελεγχόμενη ροή του φυσικού φωτός στο εσωτερικό συνδυάζοντας θέα και ιδιωτικότητα. Παράλληλα, ενεργεί και ως φίλτρο που εμποδίζει την είσοδο των ενοχλητικών εντόμων στο χώρο. Στα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτών των ρολών ανήκουν βέβαια και τα διακριτικά κουτιά αποθήκευσης που κρατούν καλά προστατευμένο το ρολό μέσα στον οδηγό, ακόμα και αν το κουτί υφίσταται πιέσεις από τον αέρα ή τη βροχή.

Τόσο η νέα αυτή γενιά των οικιακών ρολών, όσο και η δοκιμασμένη παλιότερη, συγκεντρώνουν στοιχεία που δεν θέτουν σε αμφισβήτηση την πλεονεκτική τους θέση στην αγορά. Όποιο σύστημα κι αν επιλέξετε, συνδυάζετε αυτόματα και όλα τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

ilioprostasia oles tis ores tis meras 

  • Ηλιοπροστασία όλες τις ώρες της ημέρας και στο επιθυμητό επίπεδο προστασίας ανάλογα με το μήκος και την κλίση ανάπτυξης του ρολού.
  • Θερμομόνωση και εξοικονόμηση ενέργειας, ειδικά σε χώρους που μειονεκτούν κατασκευαστικά λόγω μεγάλων ανοιγμάτων στα παράθυρα και συνεπακόλουθων απωλειών στην απόδοση θερμαντικών ή ψυκτικών μέσων. Με τη χρήση των οικιακών ρολών, ο χώρος μονώνεται καλύτερα αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των εν λόγω συσκευών και μειώνοντας την κατανάλωσή τους.
  • Μονώνουν επαρκώς και προστατεύουν τον χώρο από τους θορύβους.

prostasia prosopikwn stigmwn

  • Προστασία προσωπικών στιγμών, με τη δυνατότητα πλήρους συσκότισης αλλά και με την ευχέρεια μερικής κάλυψης, ώστε να αποκλείεται μεν η θέαση από έξω προς τα μέσα, χωρίς όμως να στερούμαστε το αντίθετο.
  • Χρωματολόγιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του καταναλωτή, δίνοντας ευελιξία στους χρωματισμούς και το τελικό φινίρισμα του αλουμινίου και της ψάθας.
  • Δυνατότητα όχι μόνο ηλεκτροκίνησης αλλά και αυτοματοποίησης, που διευκολύνει έξυπνα και πρακτικά την καθημερινότητα. Τα εξατομικευμένα σενάρια αυτοματοποιούν και διευκολύνουν το χειρισμό, ενώ παράλληλα χαρίζουν και το πλεονέκτημα της απομακρυσμένης τηλεκίνησης.

Τα ανοιγόμενα ρολά αποτελούν μια επένδυση με μακρόχρονη επένδυση και ελάχιστο κόστος συντήρησης, κάτι που κάνει την αγορά τους ακόμα επικερδέστερη. Όποιον τύπο rolling shutter κι αν επιλέξετε, είστε σίγουροι τόσο για την ηλιακή προστασία του σπιτιού σας όσο και της ιδιωτικής σας ζωής, δημιουργώντας τις έξυπνες συνθήκες να απολαύσετε την άνεση και την ευκολία που συνοδεύουν τη λειτουργία τους.

Για κάθε σας απορία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που μπορούν να προσδώσουν στον δικό σας χώρο, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιον εκπρόσωπό μας ή να επισκεφτείτε σήμερα τα εξειδικευμένα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer