Ας μιλήσουμε για πέργολες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να επιλέξεις την κατάλληλη!

06 Αυγούστου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner as milisoume gia pergoles ola osa prepei na gnorizeis

Οι πέργολες αποτελούν στεγανά συστήματα σκίασης που αποδεικνύουν τη χρησιμότητά τους καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, μιας και προστατεύουν τόσο από τη βροχή όσο και από τον ήλιο. Η δημοτικότητά τους οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελούν ένα σύστημα σκίασης που ανάλογα με την κατασκευαστική του μορφή μπορεί να προσδώσει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ταυτότητα στο κτίσμα.

Πέρα από τον παραδοσιακό ρουστίκ τύπο από ξύλο και κεραμίδι, κάθε νέο είδος πέργολας συγκεντρώνει τα δικά του ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία καλό είναι να γνωρίζει εκ των προτέρων κάποιος πριν αποφασίσει ποιο θέλει να επιλέξει.

 

1. Τεντόπανο σε μεταλλική ή ξύλινη πέργολα

tentopano se metalliki i ksilini pergola

Το τεντόπανο σε μεταλλική ή ξύλινη πέργολα πρόκειται για μια αρκετά δημοφιλή, σχεδόν ρομαντική επιλογή, που εκτός από στυλ προσδίδει άνεση και λειτουργικότητα.

Επιλέγοντας τη μεταλλική πέργολα, μειώνεται αυτόματα και η ανάγκη συντήρησης, αφού αποτελεί πιο σταθερό υλικό με υψηλότερη αντοχή και περισσότερη ευκολία στη φροντίδα. Φυσικά, όποιο σκελετό πέργολας κι αν επιλέξετε το αποτέλεσμα που θα καταφέρετε να δημιουργήσετε είναι μοναδικά ατμοσφαιρικό, αφού τα μικρά κενά που δημιουργούνται επιτρέπουν στο ελαφρύ αεράκι να εισέρχεται στον χώρο, ανανεώνοντας την ατμόσφαιρα της βεράντας σας.

Κι όπως όλα τα συστήματα εκφραστικής σκίασης, μπορείτε εύκολα να το προσαρμόσετε ώστε να συμβαδίζει στην αισθητική σας, αφού έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το τεντόπανο που προτιμάτε.

 

2. Bιοκλιματικές πέργολες αλουμινίου

vioklimatikes pergoles alouminiou

Το χαρακτηριστικό που τις διαφοροποιεί από τον προηγούμενο τύπο είναι πως διαθέτουν περιστρεφόμενες περσίδες αλουμινίου. Η κίνησή τους μπορεί να ρυθμιστεί και να αυτοματοποιηθεί ώστε να προσφέρεται ιδανική διαχείριση του φωτός, απρόσκοπτη θέα προς τον ουρανό αλλά και ολοκληρωμένη υποστήριξη του χώρου όλον το χρόνο τόσο ως προς τη σκίαση, τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία όσο και προς τα ξένα σωματίδια. Αυτή η αυτονομία στην κίνηση τις καθιστά ιδανικές στο να μεταμορφώνονται ανάλογα με τις συνθήκες και να ανοιγοκλείνουν ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Κατασκευασμένες με στιβαρό σκελετό αλουμινίου, χαρακτηρίζονται για τη μακροζωία τους ενώ ταυτόχρονα αποτελούν τη νέα, αναβαθμισμένη εξέλιξη της παραδοσιακής πέργολας αφού ξεχωρίζουν για:

  • Την ανθεκτικότητα, τη λειτουργικότητα και τη μακροβιότητα που προσφέρουν.
  • Το μηδενικό κόστος συντήρησης - επένδυση που αντέχει στον χρόνο.
  • Τη δυνατότητα ηλεκτροκίνησης που σας επιτρέπει να αλλάξετε την κλίση των λούβρων στην οροφή ανά πάσα στιγμή. Αντίστοιχα, σε περίπτωση ξαφνικής μπόρας μπορείτε να τις κλείσετε εντελώς, αφήνοντας το νερό που έχει μαζευτεί να διοχετευτεί μέσω των ειδικά σχεδιασμένων κρυφών υδρορροών.
  • Τη δυνατότητα προσθήκης φωτισμού που ενισχύει τη λειτουργικότητα ενώ παράλληλα δημιουργεί μια πραγματικά μοναδική ατμόσφαιρα.

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας, όλοι οι τύποι πέργολας διαθέτουν μεγάλες κατασκευαστικές δυνατότητες, κάτι που τις κάνει ιδανικές για ιδιωτικούς (οικίες,ξενοδοχεία) αλλά και δημόσιους χώρους (νοσοκομεία, πλατείες, σχολεία). Η τεχνική πληροφόρηση και ενημέρωση από το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό μας θα σας λύσει όλες τις απορίες σε μία μόνο επίσκεψη στα κέντρα σκίασης της Euroblinds. Διαλέγοντας μαζί μας τον κατάλληλο για εσάς τύπο, οι έμπειροι τεχνικοί της εταιρείας αναλαμβάνουν την εγκατάσταση του συστήματος πέργολας της επιλογής σας με τον πιο επαγγελματικό τρόπο. Παράλληλα, είμαστε δίπλα σας με την παροχή υπηρεσιών συντήρησης μετά την πώληση, ώστε να διασφαλίσουμε πως θα είστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την επιλογή σας για πολλά πολλά χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer