Αόρατο Κουτί: Τι είναι και γιατί πρέπει να το λάβεις υπόψη κατά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του χώρου σου

10 Μαρτίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner aorato kouti ti einai kai giati prepei na to laveis ipopsi kata ton arxitektoniko sxediasmo tou xwrou sou

οικιακά ρολά αλουμινίου αποτελούν πάντα μια αξιόπιστη αλλά και σύγχρονη λύση για τη σκίαση αλλά και την προστασία του σπιτιού. Με την τεχνολογία να έχει εξελίξει σε μεγάλο βαθμό την πρακτικότητα αλλά και τα πρόσθετα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους, η παρουσία τους στο χώρο προσδίδει όχι μόνο λειτουργική αλλά και αισθητική αξία στο ακίνητο, συμβάλλοντας μάλιστα πολλές φορές στην ανατίμηση της εμπορικής του αξίας.

Παρόλο που παλιότερα οι εγκαταστάσεις των οικιακών ρολών ήταν συνήθεις ακόμα και σε μεταγενέστερο στάδιο, σήμερα όλο και περισσότεροι επιλέγουν να εντάξουν εκ των προτέρων τις προδιαγραφές τους στην αρχιτεκτονική μελέτη που προηγείται της ανέγερσης ενός κτηρίου. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε έγκαιρα να παρέμβουμε και να διαμορφώσουμε τις κτηριακές ανάγκες και συμπεριφορές του κτηρίου, έτσι ώστε η εγκατάσταση των οικιακών ρολών να αποφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η προμελέτη όμως της εγκατάστασης των ρολών έχει και ένα σημαντικό πρόσθετο αποτέλεσμα. Τον πλήρη εγκιβωτισμό των ρολών μέσα στο σώμα του κεντρικού κελύφους και της τοιχοποιίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται πραγματικά αόρατα στο μάτι και να μην διακόπτουν τη συνοχή της εξωτερικής αισθητικής εικόνας του κτηρίου. Πέρα όμως από αυτό, η πρόβλεψη ήδη από την αρχιτεκτονική μελέτη συμβάλλει και στην καλύτερη απόδοση των ίδιων των ρολών, αφού μαζεύουν μέσα σε ένα καλά προφυλαγμένο από τις καιρικές συνθήκες απόλυτα στεγανό κουτί και δεν βρίσκονται εκτεθειμένα στις αλλαγές του καιρού ή και σε δολιοφθορές.

esoteriki kai eksoteriki toixopoiia aorato kouti euroblinds

Το εν λόγω κουτί ακολουθεί τη γραμμή της εσωτερικής και εξωτερικής τοιχοποιίας χωρίς να προεξέχει, ενώ μπορεί εξωτερικά να σοβατιστεί, να μονωθεί και να βαφτεί στα χρώματα του υπόλοιπου τοίχου, παρουσιάζοντας έτσι μια απόλυτα ενιαία εικόνα που δεν κλοτσάει αισθητικά σε κανένα της σημείο. Με άλλα λόγια το κουτί των οικιακών ρολών δεν προσαρτάται στον τοίχο, όπως παλιότερα, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού.

Αυτή η ευκολία αφορά και στη δυνατότητα να διαλέξουμε από όποιον τύπο οικιακών ρολών θέλουμε, χωρίς να μας περιορίζουν μεταγενέστερα οι προδιαγραφές ενός ήδη χτισμένου με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κτηρίου. Για αυτόν το λόγο η πρόνοια ήδη από την ανέγερση είναι σημαντική.  

Ανάλογα με τις ανάγκες σας και τη μελέτη μπορείτε να επιλέξετε χωρίς περιορισμό ανάμεσα στον κλασικό τύπο των οικιακών ρολών (rolling shutters), τα οικιακά ρολά με διελασμένο προφίλ (σειρά ViewLine) αλλά και τα εξωτερικά venetian blinds. Πέρα από την αισθητική τους, η απόδοσή τους ως συστήματα σκίασης και προστασίας του κτηρίου δεν παρουσιάζει αισθητή διαφοροποίηση γι' αυτό και η τελική επιλογή εναπόκειται πραγματικά στο γούστο σας και στις ιδιαιτερότητες του κτηρίου σας.

provlepsi egkatastasis oikiakwn rolwn me aorato kouti

Στην Euroblinds προτρέπουμε τους πελάτες μας να προτιμούν, εφόσον είναι δυνατόν, την πρόβλεψη της εγκατάστασης των οικιακών ρολών ήδη από την αρχιτεκτονική μελέτη και αυτό γιατί η σωστή τοποθέτηση εγγυάται την απόλυτα σωστή απόδοση των ρολών, που σφαλίζουν καλύτερα και γίνονται ένα με το υπόλοιπο σώμα του κτηρίου. Και αυτό είναι απόλυτα σημαντικό για να έχουμε ένα κτήριο χωρίς διαφυγές θερμότητας και ψύξης, υπηρετώντας καλύτερα τον βιοκλιματικό του ρόλο αλλά και εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα από τις μειωμένες δαπάνες σε ενέργεια. Η αρχιτεκτονική μελέτη μπορεί να προβλέψει με σαφήνεια τις ανάγκες του σπιτιού, βάσει γεωγραφικών ιδιοτήτων και προσανατολισμού, έτσι ώστε η εγκατάσταση των οικιακών ρολών να γίνει πραγματικά στα σημεία και στα ανοίγματα που χρειάζεται.

Σε κάθε περίπτωση ένας εξειδικευμένος σύμβουλος της Euroblinds είναι πάντα στη διάθεσή σας για να σας λύσει οποιαδήποτε απορία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer