Αυτονομώ και Εξοικονομώ: 3 λόγοι που αξίζει να επενδύσετε σε αυτοματοποιημένα συστήματα σκίασης

04 Δεκεμβρίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 3 logoi pou aksiei na ependisete se automatopoiimena sistimata skiasis

Η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού μας αποτελεί όχι μόνο δυνατότητα αλλά και υποχρέωση που ακολουθεί έναν πράσινο τρόπο ζωής που σέβεται τον πλανήτη. Στο πλαίσιο της ενεργειακής εξοικονόμησης αλλά και της αποταμίευσης, τα χειροκίνητα συστήματα ελέγχου των πιο διαδεδομένων οικιακών εργασιών εκσυγχρονίζονται.

Δουλειές όπως το πότισμα του κήπου, το άνοιγμα των ρολών των παραθύρων, ο έλεγχος της εσωτερικής θερμοκρασίας, η ενεργοποίηση του συναγερμού αλλά και η εξ αποστάσεως διαχείριση των συστημάτων σκίασης μέσα και έξω από το σπίτι είναι τα πιο δημοφιλή αυτοματοποιημένα σενάρια που ταιριάζουν σε κάθε σύγχρονο και έξυπνο σπίτι.

Η αυτονομία που συνεπάγεται η χρήση των παραπάνω αυτοματισμών κάνει πλήρη απόσβεση της επένδυσης εγκατάστασης σε λίγους μονάχα μήνες. Παράλληλα, ξεγνοιάζετε για μια ζωή από πρίζες, καλώδια, επαναρυθμίσεις και φυσικά τις επανειλημμένες επισκέψεις τεχνικών στο σπίτι, καθώς η πλατφόρμα αυτοματισμού επιδέχεται την προσθήκη κάθε νέας συσκευής και κάθε νέου σεναρίου που αφορά στη λειτουργία της. Κι όλα αυτά σε μια βάση με μοντέρνο και φιλικό interface που εναρμονίζεται πλήρως στην αισθητική του χώρου και σας παρέχει ασφάλεια όπου κι αν βρίσκεστε!

Τα αυτοματοποιημένα συστήματα εξωτερικής και εσωτερικής σκίασης κρατούν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενεργειακή αυτονόμηση του σπιτιού σας. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που τα μεγαλύτερα προγράμματα ενεργειακών επιδοτήσεων που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. συμπεριλαμβάνουν την αυτοματοποίηση σε τέντες και πέργολες ως ενισχυτική της βιωσιμότητας και του βιοκλιματικού χαρακτήρα των κτιρίων.

Ανακαλύψτε, λοιπόν, τους 3 σημαντικότερους λόγους που τα αυτοματοποιημένα συστήματα εξωτερικής αλλά και εσωτερικής σκίασης βοηθούν το σπίτι σας να αποκτήσει έναν σαφή οικολογικό προσανατολισμό.

1. Ενεργειακή απόδοση και μείωση στην κατανάλωση ενέργειας

Την ώρα που η ενεργειακή ζήτηση τις ώρες αιχμής αυξάνεται είτε για τη θέρμανση είτε για την ψύξη του εσωτερικού του σπιτιού, αποτελεί πλέον άμεσο ζητούμενο η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Δεδομένης της φθίνουσας επάρκειας των ενεργειακών αποθεμάτων στις πλέον διαδεδομένες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούνται, η ενεργειακή επιθεώρηση των κτιρίων επιβάλλει την αύξηση της ενεργειακής τους απόδοσης. Χαρακτηριστικό, δηλαδή, που θα ισοσκελίζει την αυξανόμενη ενεργειακή ζήτηση.

Παρόλο που το ποσοστό αυτής της εξοικονόμησης ποικίλλει από τον αριθμό των δομικών ανοιγμάτων του σπιτιού, τον προσανατολισμό αλλά και το είδος των υαλοπετασμάτων που επιλέγονται, η εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος σκίασης κυρίως στον εξωτερικό χώρο προσαρμόζεται 20 φορές περισσότερο στις συνθήκες σε σχέση με τα συμβατικά, προσφέροντας μείωση των αναγκών ψύξης και θέρμανσης κατά 10%. Με εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπολογίζεται πως η συνολική χρήση αυτοματοποιημένων οικιακών λύσεων μπορεί να συμβάλλει στην κατά 80% μείωση στις ανάγκες κατανάλωσης ενέργειας.

2. Μείωση αναγκών θέρμανσης και ψύξης, χειμώνα και καλοκαίρι

meiosi anaggwn thermansis kai psiksis xeimwna kai kalokairi

Η εγκατάσταση αυτοματισμών στη σκίαση βοηθά τη θερμομονωτική συμπεριφορά του κτιρίου το χειμώνα. Παράλληλα, μειώνει το καλοκαίρι την εσωτερική θερμοκρασία, συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο θερμική αυτοτέλεια με εξοικονόμηση ρεύματος. Ειδικότερα, τον χειμώνα όπου τα ποσοστά ηλιοκάλυψης του κτιρίου μειώνονται, τα ηλεκτρικά ρολά αλλά και οι τέντες φυλακίζουν τη σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού, ανεξαρτήτως των δυσμενών καιρικών συνθηκών, πάντα σε συνδυασμό με πρόσθετα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά όπως, για παράδειγμα, τη θερμοπρόσοψη του κτιρίου. Με αντίστροφη φορά, το καλοκαίρι τα συστήματα σκίασης απωθούν τις ακτίνες του ήλιου από το να εισέλθουν στο χώρο και να αυξήσουν τη θερμοκρασία κάνοντας επιβεβλημένη τη χρήση κλιματιστικών.

Επιπλέον, ο αυτοματισμός προσφέρει σε όλα αυτά το πολύ ελκυστικό χαρακτηριστικό της ακούραστης διαχείρισης από το τηλεχειριστήριο ή το κινητό, με αποτέλεσμα η ενεργειακή εξοικονόμηση να προκύπτει από μια συνειδητή συμπεριφορά που επαναλαμβάνεται συστηματικά με τον πιο εύκολο τρόπο.

3. Έξυπνα συστήματα για ένα... Smart Home

Ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά εντρυφούν στη φιλοσοφία ενός SmartHome, με την εγκατάσταση πολλών συσκευών και συστημάτων που επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω μιας κοινής πλατφόρμας απομακρυσμένου ελέγχου από οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Με αυτόν τον τρόπο και τη διαμόρφωση εξατομικευμένων σεναρίων, γίνεται δυνατός ο έλεγχος της σκίασης, του φωτισμού, της εσωτερικής θερμοκρασίας, των ρολών, αλλά και του συναγερμού ή του ποτίσματος του κήπου. Διατηρώντας έναν ευέλικτο χαρακτήρα, το σύστημα επιδέχεται νέα σενάρια αλλά και νέες συσκευές ακόμα και από διαφορετικά brands. Mε αυτόν τον τρόπο όχι μόνο βελτιώνεται η ποιότητα διαβίωσης, απλοποιώντας τις πιο καθημερινές δραστηριότητες μέσα στο σπίτι, αλλά αναβαθμίζεται πολύ και το ενεργειακό αποτύπωμά του, την ίδια στιγμή που εξοικονομείτε χρήματα από τη μείωση αυτής της κατανάλωσης. Με αυστηρά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης της επικοινωνίας, τα δεδομένα των σεναρίων προστατεύονται με ισχυρούς και απόρρητους κωδικούς πρόσβασης.

Το σύστημα HomeMotion της Euroblinds θέτει όλο το σπίτι σας σε πραγματική κίνηση με αισθητήρες, ρυθμίσεις και αυτοματισμούς που μπορείτε να χειριστείτε πανεύκολα online από το κινητό, τον υπολογιστή ή το tablet σας. Διαμορφώνοντας ή συνδυάζοντας τα δικά σας μοναδικά σενάρια, που ανταποκρίνονται στο προφίλ του σπιτιού αλλά και τις ανάγκες της οικογένειάς σας, έχετε πάντα τον έλεγχό του σε πραγματικό χρόνο, προστατεύοντας το ίδιο από τις καιρικές συνθήκες, τους επίδοξους διαρρήκτες, αλλά και την τσέπη σας από τους υπέρογκους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Με το σύστημα οικιακού αυτοματισμού της Euroblinds όλες οι λειτουργίες του σπιτιού σας γίνονται κυριολεκτικά... του χεριού σας!

Υπάρχουν πολλοί, λοιπόν, λόγοι που τα αυτοματοποιημένα συστήματα σκίασης βρίσκονται αυτή στην πρώτη γραμμή των επίσημων πολιτικών μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος των κτιρίων παγκοσμίως. Πραγματοποιήστε μια επίσκεψη ή συμβουλευτείτε ηλεκτρονικά τους εξειδικευμένους συμβούλους σκίασης της Euroblinds και σχεδιάστε μαζί τους τις λύσεις που ταιριάζουν στον δικό σας χώρο και στο δικό σας... πορτοφόλι!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer