Tι Πρέπει να Λάβετε Υπόψη Προτού Αγοράσετε Συστήματα Εσωτερικής Σκίασης

14 Ιουνίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

epilegontas xrwmata pio fwteina

Τα σύγχρονα συστήματα εσωτερικής σκίασης είναι και αισθητικά κομψά και εξαιρετικά λειτουργικά, συμπληρώνοντας τη διακόσμηση ενός δωματίου ενώ παράλληλα μειώνουν τη ζέστη και την αντανάκλαση του ήλιου και προστατεύουν την ιδιωτικότητά σας.

Η επιλογή τους, ωστόσο, δεν είναι απλό πράγμα. Προτού πάρετε μια απόφαση, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, από τη σχεδίασή τους, ως το χρώμα και το μέγεθός τους. Το μυστικό είναι να δείτε την επιλογή των συστημάτων εσωτερικής σκίασης σαν μια επένδυση - και μια επένδυση δεν πρέπει ποτέ να παίρνεται στα ελαφρά.

Εξετάστε τα Χαρακτηριστικά & τις Ανάγκες του Δωματίου

Αρχικά, εξετάστε προσεκτικά το δωμάτιο στο οποίο θέλετε να εγκαταστήσετε το σύστημα εσωτερικής σκίασης. Γιατί είναι αυτό σημαντικό;

Διότι το πρώτο σημείο που πρέπει να ξεκαθαρίσετε στη διάνοιά σας είναι το είδος σκίασης που επιθυμείτε: ολικής ή μερικής συσκότισης; Προτού προχωρήσετε στην επιλογή blinds, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζετε.

Ορισμένα συστήματα σκίασης επιτρέπουν πολύ μεγαλύτερη εισχώρηση ή διάχυση του φωτός από άλλα, τα οποία είναι ικανά να δεσμεύσουν πλήρως το φως του ήλιου. Τι εξυπηρετεί καλύτερα τις δικές σας ανάγκες;  

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΣ

Το υπνοδωμάτιο θα πρέπει να επενδυθεί με κάποιο σύστημα εσωτερικής σκίασης που να ενθαρρύνει τον ύπνο, όντας ικανό να επιφέρει πλήρη συσκότιση ακόμη και το μεσημέρι – ειδικά  όταν χρησιμοποιείται από άτομα που δουλεύουν νυχτερινές βάρδιες και κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή ιδιοκτήτες που ζουν σε χώρες με έντονη ηλιοφάνεια θα πρέπει να κινηθούν σε συστήματα εσωτερικής σκίασης με δυνατότητα πλήρους συσκότισης. Εξίσου σημαντικό είναι να διατηρείται η θερμοκρασία του δωματίου σε κατάλληλα επίπεδα για να μη διαταράσσονται οι συνήθειες του ύπνου σας.  

Το καθιστικό, από την άλλη, είναι το κατεξοχήν δωμάτιο των επισκεπτών, θα πρέπει λοιπόν να χαρακτηρίζεται από μια ζεστή, φωτεινή, φιλόξενη ατμόσφαιρα. Τα Roman blinds είναι φανταστική επιλογή για ιδιοκτήτες που αγαπούν την αισθητική της κουρτίνας αλλά και την ευκολία της χρήσης και τους μηχανισμούς των blinds. Τα vertical blinds, από την άλλη, αποτελούν ιδανική λύση για μεγάλα ανοίγματα και παράθυρα. Από την άλλη τα Zebra/Combi blinds δίνουν μοντέρνα νότα στο χώρο μας.

Για την κουζίνα, είναι σημαντικό να επιλέξετε κάποιο σύστημα εσωτερικής σκίασης που να επιτρέπει τη διάχυση του φωτός και καθαρίζεται εύκολα. Επιπλέον επιλέξτε σύστημα το οποίο να σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε πανεύκολα το φως και τον βαθμό ιδιωτικότητας του δωματίου, προσαρμοζόμενα εύκολα σε οποιοδήποτε ντεκόρ.

Δεύτερον, θα πρέπει να αποφασίσετε εξαρχής, αν προτιμάτε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα blinds ή όχι. Η αυτοματοποίηση έχει φέρει πραγματική επανάσταση στα εσωτερικά συστήματα σκίασης, κάνοντάς τα πολύ πιο λειτουργικά - ειδικά για συγκεκριμένα δωμάτια και τύπους κατοικιών και κτιρίων.

Τα αυτοματοποιημένα συστήματα εσωτερικής σκίασης προσφέρουν προσαρμοστικότητα και ευκολία από την άνεση του καναπέ σας – είναι συνεπώς ιδανικά για πολυάσχολα ζευγάρια και επαγγελματίες, οικογένειες με μικρά παιδιά, σπίτια με πολλά παράθυρα και μπαλκονόπορτες (ειδικά αν κάποια από αυτά είναι σε δυσπρόσιτα σημεία), καθώς και για άτομα με κινητικές ή άλλες δυσκολίες.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Επιλέξτε Στιλ & Χρώμα

epilekste stil kai xrwma

Το χρώμα θα απαιτήσει κι αυτό κάποιον από τον χρόνο σας. Και πάλι θα χρειαστεί να προσδιορίσετε τη χρήση και τις λειτουργίες του δωματίου, όπως και τον αέρα που θέλετε να του προσδώσετε, που θα πρέπει πάντοτε να εναρμονίζεται με το γούστο και την προσωπικότητά σας, ή την ηλικία του χρήστη του – π.χ. σ’ ένα παιδικό δωμάτιο συνήθως ταιριάζει κάτι πιο ανοιχτόχρωμο.

Επιπλέον σημαντικό ρόλο για την ορθή επιλογή συστήματος σκίασης αποτελούν διάφοροι παράγοντες όπως:

  • Ο προσανατολισμός του δωματίου
  • Η παροχή ορατότητας προς τα έξω
  • Αντηλιακή προστασία
  • Πλήρης συσκότιση και άλλα

Επιπρόσθετα, υπάρχουν αρκετά tips για να προσδώσετε στο χώρο σας τη ψευδαίσθηση ότι είναι μεγαλύτερων διαστάσεων, επιλέγοντας χρώματα πιο φωτεινά.

New Project 2

Η επιλογή των συστημάτων σκίασης είναι όντως επένδυση· και χρειάζεται τον δικό της σύμβουλο επενδύσεων – έναν έμπειρο Σύμβουλο Σκίασης της Euroblinds! Επισκεφτείτε το κοντινότερο σε σας Κέντρο Σκίασης και βρείτε τις συμβουλές που χρειάζεστε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer