Συστήματα Αυτοματισμού & Χειμώνας - Καταπολεμήστε το Κρύο & Αναβαθμίστε το Design του Σπιτιού σας

18 Ιανουαρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Inner Copy

Σε παλιότερα άρθρα μας είχαμε εξηγήσει πώς τα συστήματα αυτοματισμού μπορούν να εξασφαλίσουν τις επιθυμητές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σε περιόδους καύσωνα.

Τι μπορούν να προσφέρουν, όμως, σε μια σύγχρονη κατοικία κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

Αν νομίζετε πως λόγω της περιορισμένης ηλιοφάνειας ένα σύστημα σκίασης δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στις χαμηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, κάνετε μεγάλο λάθος. Στην πραγματικότητα, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά τόσο στη θέρμανση όσο και την προστασία του σπιτιού σας από το κρύο.

Πώς;

 

Μειώστε τις Απώλειες Θερμότητας

Ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η φυσική διατήρηση της θερμότητας στο εσωτερικό του σπιτιού μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης και, συνακόλουθα, την ενέργεια που καταναλώνετε για τη θέρμανση του χώρου σας και τη διατήρηση μιας άνετης, λειτουργικής ατμόσφαιρας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πράγματι, τα αυτοματοποιημένα συστήματα σκίασης σας βοηθούν να αξιοποιήσετε στο πλήρες τη ζέστη που έχετε ήδη πληρώσει, μειώνοντας έτσι και το βαθμό εξάρτησής σας από ηλεκτροδοτούμενα συστήματα θέρμανσης.

Το σκεπτικό πίσω από τη λειτουργία τους είναι απλό: όπως το καλοκαίρι τα αυτοματοποιημένα συστήματα σκίασης βοηθούν να παραμείνει η ζέστη εγκλωβισμένη εκτός σπιτιού, τον χειμώνα συμβάλλουν να παραμείνει εγκλωβισμένη στο εσωτερικό του.

Μην ξεχνάτε πως τα κάθε λογής κενά στην τοιχοδομή του σπιτιού, ιδιαίτερα τα παράθυρα, αποτελούν τις κύριες εστίες διαφυγής της θερμότητας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σφαλίζοντας και μονώνοντας αποτελεσματικά τα συγκεκριμένα σημεία, θα θερμαίνετε μία φορά το εσωτερικό του σπιτιού σας και θα διατηρείτε την θερμοκρασία αυτή υψηλή, κρατώντας τη λειτουργία των ενεργοβόρων συστημάτων θέρμανσής σας στο ελάχιστο δυνατό.  

 

Τα Επιπλέον Οφέλη της Αυτοματοποίησης

Σημαντικό ρόλο παίζει, επίσης, η συνολική διαχείριση των συστημάτων σκίασης: όταν τα συστήματα σκίασης συνεργάζονται και σφαλίζουν ταυτόχρονα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, το σπίτι προστατεύεται και μονώνεται πολύ πιο αποτελεσματικά. Κι ενώ στη χειροκίνητη διαχείριση αυτό είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο, η αυτοματοποίηση σας επιτρέπει να το επιτύχετε σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, με ένα μόνο άγγιγμα στην κινητή σας συσκευή ή το τηλεχειριστήριό σας.

Ένα επιπλέον όφελος των αυτοματοποιημένων συστημάτων σκίασης είναι η δυνατότητα ελέγχου τους ακόμη κι όταν λείπετε από το σπίτι σας. Αν ο καιρός χαλάσει και σας βρει μακριά από την κατοικία σας, μπορείτε και πάλι να την προστατέψετε από το κρύο, μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής στο smartphone ή το tablet σας⋅ ή, αν γνωρίζετε καλά τις διαθέσεις του καιρού στην περιοχή σας, μπορείτε να προγραμματίσετε εξαρχής τις ώρες που θέλετε να σφαλίζουν και ανοίγουν, αφήνοντας τη ζέστη του μεσημεριού να εισχωρήσει στο εσωτερικό του σπιτιού, σφαλίζοντας όμως το απογευματινό κρύο εκτός σπιτιού.

Μήπως ήρθε η ώρα να προστατέψετε καλύτερα το σπίτι και… την τσέπη σας από το κρύο του Χειμώνα;

Μάθετε περισσότερα στο κοντινότερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer