Πώς ο αυτοματισμός βοηθάει τα άτομα με κινητικές δυσκολίες

16 Ιουνίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner pws o aftomatismos voithaei ta atoma me kinitikes diskolies

Οι αυτοματισμοί αποτελούν πλέον προέκταση μιας σύγχρονης και άνετης ζωής, καθώς συνεπάγονται ευκολίες σε καθημερινές εργασίες που μέχρι πρότινος απαιτούσαν από εμάς χρόνο και κόπο. Υπό αυτή την έννοια, το παρόν μας βασίζεται στον τρόπο που μπορούμε με μηχανισμούς και αυτοματοποιημένα σενάρια να βελτιώσουμε την πραγματικότητα και να προβλέψουμε τις ανάγκες μας. Με λίγα λόγια, η ανθρώπινη εξέλιξη συναντά πλέον την αυτοματοποίηση ως τον μονόδρομο για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον. 

Το να μπορείς να εξατομικεύεις το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζεις και δημιουργείς, ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης, ανοίγοντας σε πρακτικό επίπεδο τις δυνατότητες να ζεις με ευκολία, άνεση αξιοποιώντας κάθε συνθήκη αυτού του περιβάλλοντος. 

Τα τελευταία χρόνια, οι αυτοματισμοί έχουν ένα ευρύτατο φάσμα εφαρμογών, με αποτέλεσμα να αλλάζουν άρδην όχι μόνο τη ζωή των επαγγελματιών ή των κρατών, αλλά και των απλών ιδιωτών, που τις εμπιστεύονται για την εξυπηρέτηση των αναγκών της προσωπικής τους ζωής. Ιδιαίτερα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, οι αυτοματισμοί μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο τις συνθήκες διαβίωσής τους, τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω, στο αφιλόξενο και πολλές φορές εχθρικό προς τις ανάγκες τους περιβάλλον των πόλεων. 

sistimata aftomatismou tahoma kai connexon euroblinds

Εγκαθιστώντας κάποιος ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού από την Euroblinds, και πιο συγκεκριμένα τα συστήματα TaHoma και Connexon, αυτόματα αποκτά πρόσβαση σε πολλαπλές επιλογές αναβάθμισης της απαιτητικής τους καθημερινότητας, εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό την αυτονομία που τόσο χρειάζονται. Με τον πιο απλό τρόπο, μέσω της χρήσης κινητού ή ταμπλετ, οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα έχουν απρόσκοπτη και αυτόνομη πρόσβαση στον έλεγχο που μέχρι πρότινος εμπιστεύονταν αναγκαστικά σε τρίτους. Συγκεκριμένα με τους παραπάνω αυτοματισμούς αποκτούν οι ίδιοι τον έλεγχο σε:

- Άνοιγμα αυλόπορτας, κεντρικής πόρτας και πόρτας γκαράζ, ώστε να μην αναγκάζονται να μετακινούνται άσκοπα και να είναι βέβαιοι πως όλα είναι ασφαλώς κλεισμένα.

- Άνοιγμα blinds/οικιακών ρολών ρυθμίζοντας την ποσότητα του φυσικού φωτός που θέλουν να διέλθει στο εσωτερικό. Ομοίως ρύθμιση των συστημάτων εξωτερικής σκίασης αλλά και συναγερμού σε όλο το σπίτι με τον χειρισμό των λειτουργιών από ένα κοινό πάνελ. 

- Ρύθμιση θερμοκρασίας του χώρου (μέσω θερμοστάτη) και του κλιματιστικού, για μέγιστη εξοικονόμηση, άνεση και ασφάλεια. 

- Ρύθμιση τεχνητού φωτισμού, σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου.

- Απομακρυσμένη διαχείριση του σπιτιού μέσω κινητού, ώστε παράθυρα, φώτα και συστήματα σκίασης να ασφαλίζουν με τον πιο εύκολο τρόπο. Διαχείριση και με φωνητική εντολή όταν δεν είναι δυνατή η φυσική πρόσβαση.

- Επιλογή δημιουργίας σεναρίων τα οποία αυτοματοποιούν εντελώς τη διαδικασία και βοηθούν ακόμη περισσότερο τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, ώστε να δημιουργήσουν ένα έξυπνο σπίτι με απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες λειτουργίας. Στο σύστημα χειρισμού μπορούν να προστεθούν πάνω από 300 οικιακές συσκευές, ενώ είναι δυνατή η κατάσταση λειτουργίας όλων τους με μόνο μία ματιά!

anaggi gia amesi aki efkoli prosvasimotita olwn mas meso sistimatwn aftomatismou

Η ανάγκη για άμεση και εύκολη προσβασιμότητα όλων μας, αλλά και ειδικά των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, σε μια ευρεία γκάμα λειτουργιών του σπιτιού συνδέεται με την ανάγκη μας να έχουμε μόνοι μας υπό έλεγχο την ίδια μας τη ζωή. Για την απόλυτη προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας, λοιπόν, την άνεση, την ασφάλεια και την ποιότητα της ζωής μας μέσα στο σπίτι, οι αυτοματισμοί είναι το αισιόδοξο μέλλον που απολαμβάνουμε ήδη τώρα! 

Στο πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης Euroblinds, μπορείτε να ενημερωθείτε εκτενέστερα για αυτά τα συστήματα αυτοματισμού και μέσα από τις συμβουλές των εξειδικευμένων Συμβούλων μας να χαρίσετε στον εαυτό σας και σε όσους αγαπάτε την ποιότητα ζωής που αξίζουν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer