Έξυπνες τέντες - Η τέχνη του αυτοματισμού στην αυλή σας

28 Απριλίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner eksipnes tentes i texni tou aftomatismou stin avli sas

Όσο απομακρυνόμαστε από τον χειμώνα, τόσο περισσότερο απολαμβάνουμε το χάδι του ήλιου. Με το καυτό καλοκαίρι να είναι, όμως, προ των πυλών, φροντίζουμε έγκαιρα τοποθετώντας τις κατάλληλες τέντες για την προστασία αλλά και την αισθητική βελτίωση του σπιτιού μας.

Οι τέντες αποτελούν μια σημαντική επένδυση στη θωράκιση του σπιτιού από τις καιρικές συνθήκες, καθώς σχηματίζουν μια αξιόπιστη ασπίδα απέναντι και στη βροχή ή το κρύο. Ανάλογα με το εκάστοτε άνοιγμα του σπιτιού (παράθυρα, μπαλκονόπορτες) υπάρχει και ο ιδανικός τύπος τέντας που αναβαθμίζει τη λειτουργικότητά τους, ενισχύοντας ιδιαίτερα το καλοκαίρι την ανάγκη μας για περισσότερο χρόνο σε καλά σκιασμένους εξωτερικούς χώρους. Πέρα από τον καθιερωμένο τύπο των χειροκίνητων τεντών, ο αγοραστής έχει σήμερα στη διάθεσή του μια ευρεία γκάμα από ηλεκτροκίνητες τέντες που διαθέτουν σημαντικά αυτοματοποιημένα χαρακτηριστικά, κάτι που τις κάνει πολύ πιο λειτουργικές και εύχρηστες.

Με την ηλεκτροκίνησή τους, οι σύγχρονοι τύποι τέντας κατορθώνουν να προσφέρουν αυτά τα πλεονεκτήματα με τον πιο έξυπνο τρόπο. Είτε σε αντηρίδες ή αυτόνομους βραχίονες είτε πτυσσόμενες σε κασετίνα, ο χειρισμός τους μπορεί πλέον να αυτοματοποιηθεί αποδεσμεύοντάς σας πλήρως από την ανάγκη της χειροκίνητης ηλεκτροκίνησής τους μέσω διακόπτη. Η εν λόγω αυτοματοποίηση πραγματοποιείται με ασύρματο τηλεχειριστήριο ή ακόμα και με το Smartphone σας, που τις ελέγχει ανάλογα με τις εντολές που λαμβάνει η τέντα από τους εγκατεστημένους αισθητήρες αέρα και ήλιου. Παράλληλα, σύμφωνα με τα αυτοματοποιημένα σενάρια που μπορούμε να δημιουργήσουμε, η συμπεριφορά της τέντας μας μπορεί αυτόματα να ακολουθεί τις εναλλασσόμενες ανάγκες για φωτεινότητα και ηλιοπροστασία μέσα στην ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο μιλάμε λοιπόν για απόλυτη εξατομίκευση, αλλά και καλύτερη διαχείριση της λειτουργικότητάς της τη στιγμή που τη χρειάζεστε περισσότερο, ακόμα και όταν λείπετε από το σπίτι. 

diaxeirisi tis leitourgikotitas aftomatismos eksoteriki skiasi tentes

Εκτός αυτών, ο αυτοματισμός στις τέντες εγγυάται πως το ύφασμα αλλά και ο μηχανισμός υπόκεινται στις λιγότερες δυνατές επιβαρύνσεις από τις καιρικές συνθήκες, ενεργοποιώντας αποτελεσματικά ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας της τέντας που θα σας αποζημιώσει με τη μακροβιότητά της. Τα αυτόματα μοτέρ σύμπτυξης και ανάπτυξης της τέντας, οι αισθητήρες και ο τηλεχειρισμός αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας των έξυπνων τεντών, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για λάθη. 

Οι λόγοι για να επενδύσετε, όμως, στον αυτοματισμό της τέντας σας είναι και… βιοκλιματικοί. Ο βασικός λόγος είναι πως ο ήλιος μπορεί να ενισχύσει την παθητική θέρμανση του κτηρίου μας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αποχρωματίσει και να φθείρει σταδιακά τις εξωτερικές επιφάνειες, αλλά και να αυξήσει τη θερμοκρασία που επικρατεί στο εσωτερικό κάνοντας περισσότερο επιβεβλημένη τη χρήση ενεργοβόρων κλιματιστικών μέσων. Και το τελευταίο υπό το πρίσμα και της ενεργειακής κρίσης μπορεί να αποβεί… μοιραίο τόσο για το περιβάλλον όσο και για την τσέπη μας. 

 tentes pou antapokrinonte se oles tis sinthikes

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε τέντες που ανταποκρίνονται σε όλες τις συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες του σπιτιού, όπως αυτές ορίζονται από τον προσανατολισμό του, το κλίμα αλλά και το ποσοστό έκθεσής του στον ήλιο όλο τον χρόνο. Το πλήρως καταρτισμένο προσωπικό της Euroblinds μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες του δικού σας χώρου, αλλά και να σας εξηγήσει λεπτομερώς όλες τις δυνατότητες που παρέχουν οι αυτοματισμοί αυτού του τύπου. 

Στη… μάχη με τον ήλιο, λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι προτάσσουμε στην πρώτη γραμμή τις έξυπνες αυτοματοποιημένες τέντες της Euroblinds

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer