4 συμβουλές που θα διατηρήσουν το αυτοκίνητό σας δροσερό το καλοκαίρι

26 Ιουνίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 4 simvoules pou tha diatirisoun to aftokinito sas drosero to kalokairi

Με τα πρώτα σαραντάρια να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, κι έχοντας πλέον μπει επίσημα στο καλοκαίρι, σε ποιον δεν έχει τύχει να μπει στο αυτοκίνητο και να καίει το τιμόνι; Αν και η σωστή σκίαση και προστασία του αυτοκινήτου είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η έντονη ηλιοφάνεια σε συνδυασμό με το ανυπόφορο συναίσθημα μόλις ξεκλειδώνουμε την πόρτα του οδηγού, μας κάνει να το αντιληφθούμε εντονότερα!  

Είτε πρόκειται για διεκπεραίωση διαφόρων υποχρεώσεων στην πόλη, είτε σχεδιάζετε κάποια εξόρμηση στην παραλία, ας δούμε μαζί τι πρέπει να προσέχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες συνθήκες όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο!

  • Παρκάρετε στη σκιά

Ο ευκολότερος τρόπος για να προφυλάξετε το αυτοκίνητό σας από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι να το παρκάρετε στη σκιά. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά, λόγω βιασύνης ή ευκολίας, δεν συμβαίνει πάντα. Προτιμήστε να παρκάρετε σε σκιά, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περπατήσετε λίγο παραπάνω. Θα αποζημιωθείτε στην επιστροφή!

Κατά την επιστροφή σας, πριν βιαστείτε να μπείτε στο αυτοκίνητο, θυμηθείτε να ανοίξετε τις πόρτες και τα παράθυρα. Αυτό επιτρέπει στον καυτό αέρα που ήταν κλεισμένος να φύγει από το εσωτερικό και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί, να διαλυθεί ελαφρώς.

  • Ορθή χρήση του κλιματισμού

Σύμφωνα με έρευνες, όταν ένα αυτοκίνητο βρίσκεται σταθμευμένο στον ήλιο, η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 50 βαθμούς Κελσίου, γι’ αυτό είναι σημαντικό να απελευθερώσετε τον εγκλωβισμένο αέρα, προτού κάνετε χρήση του κλιματισμού.

Για να δροσιστείτε πιο γρήγορα, οδηγήστε με κατεβασμένα τα παράθυρα το πρώτο χιλιόμετρο, χωρίς κλιματισμό, αφήνοντας τα παράθυρα ανοιχτά, ώστε να αναγκάσετε τον ζεστό αέρα να βγει έξω και να κυκλοφορήσει ο δροσερός. Όταν το εσωτερικό του αυτοκινήτου επιστρέψει στη θερμοκρασία περιβάλλοντος, κλείνετε τα παράθυρα και βάζετε τον κλιματισμό σε μια θερμοκρασία που να μην αποκλίνει πολύ από την εξωτερική.

  • Χρησιμοποιήστε καλύμματα

Ο πιο διαδεδομένος και εύκολος τρόπος για να μην αφήσετε το τιμόνι σας εκτεθειμένο στις έντονες ακτίνες του ήλιου, είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κάλυμμα στο μπροστινό τζάμι του αυτοκινήτου. Με αυτό τον τρόπο, το ταμπλό σας δεν θα καίει, ενώ ταυτόχρονα προφυλάσσει από τις ζημιές και τη φθορά που μπορούν να προκληθούν σε διάφορα πλαστικά σημεία στο ταμπλό, λόγω ήλιου. 

Αν τα καθίσματά σας είναι δερμάτινα, τότε θα γνωρίζετε από πρώτο χέρι πόσο δυσάρεστα μπορούν να γίνουν τα συγκεκριμένα υλικά όταν εκτίθενται, έστω και για λίγο, στον ήλιο και στις υψηλές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιώντας ένα κάλυμμα ή μια πετσέτα στα καθίσματα θα βοηθήσει με τη σειρά του ώστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας να είναι πιο δροσερό και άνετο.

  • Επενδύστε σε ένα σύστημα σκίασης χώρου στάθμευσης

ependiste se ena sistima skiasis xwrou stathmefsis

Τώρα υπάρχει ακόμα ένας τρόπος να κάνετε την καθημερινότητα πιο εύκολη, αφού πλέον μπορείτε να προστατέψετε το αυτοκίνητο αλλά και τον εαυτό σας με το νέο Σύστημα Σκίασης χώρου στάθμευσης της Euroblinds. Με μοντέρνο σχεδιασμό και μηδενική ανάγκη για συντήρηση, ιδανικό για χώρους στάθμευσης, το καινούριο μας σύστημα σκίασης πρόκειται για την καλύτερη επιλογή!

Προστατεύοντας από τη βλαβερή UV ακτινοβολία και αποτρέποντας μέχρι και 70% της θερμότητας, διατηρεί τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σε σταθερά πιο χαμηλά επίπεδα, αποτελώντας εγγυημένη επένδυση για την ασφάλεια και την προστασία από τον ήλιο.

Με την πλήρως καταρτισμένη ομάδα μας να είναι στη διάθεσή σας για να λύσει κάθε απορία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κάνουν το σύστημα σκίασης χώρου στάθμευσης να ξεχωρίζει, παραθέτουμε τα ακόλουθα πλεονεκτήματα.

  • Διαστάσεις 500 x 300 cm
  • Διάφανη οροφή με Πολυκαρπονικό Σκέπαστρο
  • Δεν χρειάζεται συντήρηση
  • Το πλαίσιο προσφέρεται σε γκρίζο ή λευκό χρώμα
  • Ο χρωματισμός για το Πολυκαρπονικό Σκέπαστρο είναι το σκούρο γκρίζο

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τις πιο πάνω συμβουλές, διατηρήστε το αυτοκίνητό σας δροσερό, για μια πιο ευχάριστη και ασφαλέστερη οδήγηση το καλοκαίρι, χωρίς ανεπιθύμητες φθορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer