6 τρόποι που τα blinds εσωτερικού χώρου βελτιώνουν την καθημερινότητα

27 Αυγούστου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 6 tropoi pou ta blinds eswterikou xwrou veltionoun tin kathimerinotita

blinds ως ένα από τα πιο δημοφιλή συστήματα εσωτερικής σκίασης βρίσκουν ευρύτατες εφαρμογές στην καθημερινότητα. Η πολυχρηστικότητά τους σε συνδυασμό με την ευελιξία, τη μεγάλη ποικιλία αλλά και την υψηλή αισθητική τα έχουν καταστήσει αναπόσπαστο μέρος τόσο της εσωτερικής διακόσμησης όσο και του βασικού εξοπλισμού ενός εσωτερικού χώρου.

Οι κατηγορίες blinds που διαθέτει η Euroblinds διαφέρουν ως προς τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις όλων των χώρων, όλες όμως έχουν έναν κοινό και κινούνται γύρω από έναν αδιαπραγμάτευτο άξονα, την υψηλή ποιοτική τους κατασκευή και την κορυφαία τεχνογνωσία που συνοδεύουν πάντα την υπογραφή της Euroblinds. Με καταξιωμένες επιλογές όπως τα Roman, Venetian, Vertical και Rollerblinds (τις δημοφιλείς ρολοκουρτίνες), καινοτόμα συστήματα όπως τα Sliding, Silhouette, αλλά και πρωτότυπες μείξεις συστημάτων όπως το Ζebra και το Ιllusion (μείξη των συστημάτων Roller, Zebra και Roman), κάθε χώρος προσλαμβάνει την ατμοσφαιρικότητα και προστασία που πραγματικά του αξίζει.

 

H επιλογή του σωστού blind μπορεί να αναβαθμίσει εξολοκλήρου την καθημερινότητά μας μέσα σε αυτόν και οι παρακάτω 6 λόγοι αποδεικνύουν το γιατί.

1. Διαχείριση του φωτός

Η πρωταρχική λειτουργία ενός blind είναι να συνεισφέρει στον έλεγχο της διάχυσης του φυσικού ή τεχνητού φωτός μέσα στο χώρο. Με την επιλογή του μπορείτε να διαχειρίζεστε απόλυτα το φως που διαπερνά ανάλογα με τις ανάγκες και τις καθημερινές συνήθειές σας. Παράλληλα, για τους πιο ιδιωτικούς χώρους του σπιτιού όπως την κρεβατοκάμαρα ή επαγγελματικούς χώρους, όπως τα ξενοδοχεία και τα νοσοκομεία όπου η χρήση παντζουριών δεν προκρίνεται ή δεν είναι εφικτή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν blinds με υφάσματα πλήρους συσκότισης για την αποτελεσματική διαχείριση του ηλιακού φωτός και φυσικά τη διασφάλιση πλήρους ιδιωτικότητας.

2. Λιγότερη αντηλιά

Η αντηλιά από την ανάκλαση του ηλιακού φωτός σε κάποια επιφάνεια προκαλεί συχνά ενοχλήσεις στα μάτια και δυνητικά επιβαρύνει τις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς. Η εργασία στον υπολογιστή ή η παρακολούθηση τηλεόρασης με την αντηλιά να καθρεφτίζεται στις οθόνες αποδεικνύεται δυσχερής ή ακατόρθωτη, ενώ συχνά καταπονεί την όραση και συμβάλλει στην ξηροφθαλμία. Με τη χρήση blinds κατορθώνουμε πλήρη εξάλειψη του φαινομένου.

ligoteri antilia

3. Διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι

Η ανάγκη για διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι είτε το χειμώνα είτε το καλοκαίρι, κάνει την αγορά του κατάλληλου blind σωτήρια επιλογή. Ποιος μπορεί, άλλωστε, να κοιμηθεί ικανοποιητικά ή να συγκεντρωθεί όταν μέσα στο σπίτι κάνει αφόρητη ζέστη ή κρύο; Η εγκατάσταση blinds είναι συνδεδεμένη τα τελευταία χρόνια και με το φαινόμενο των αστικών θερμονησίδων που προκαλούν αύξηση της θερμοκρασίας στα αστικά κέντρα σε σχέση με τις περιοχές εκτός αστικού ιστού. Για να θωρακίσετε το εσωτερικό του σπιτιού από τον ήλιο ή το κρύο, λοιπόν, θυμηθείτε πάντα να τραβάτε τα blinds πριν ο ήλιος φτάσει στο παράθυρο που θέλετε να σκιάσετε.

4. Ιδιωτικότητα

Τα blinds εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητά σας εφόσον προστατεύουν το σπίτι σας και από τα κακόβουλα βλέμματα, με αποτέλεσμα να νιώθετε απόλυτα προστατευμένοι και ασφαλείς.

5. Ξεκούραστος ύπνος

Ο εγκέφαλος ξεκουράζεται καλύτερα σε συνθήκες απόλυτης συσκότισης, γι' αυτό και το κλείσιμο των blinds επιτρέπει στο σώμα να συγκεντρωθεί πλήρως στη διαδικασία πλήρους ανάπαυσης. Tα blinds συσκότισης, το χαμήλωμα των διακοπτών αλλά και η εξαίρεση κάθε πιθανής φωτεινής πηγής μέσα στο δωμάτιο ενισχύουν την προσπάθεια του σώματος να συνθέσει και να εκκρίνει την πολύτιμη για τον οργανισμό μελατονίνη.

ksekourastos ipnos

6. Άνεση και ευκολία στο καθάρισμα

Μπορείτε να επιλέξετε blinds με υφάσματα υψηλών αποδόσεων που δεν λεκιάζουν εύκολα. Η Euroblinds διαθέτει ένα εκτενές δειγματολόγιο για όλα τα συστήματα των Rollers, Roman και Vertical Blinds με προσαρμόσιμα υφάσματα υψηλών αποδόσεων, τα οποία όχι μόνο αντιστέκονται στους λεκέδες αλλά και στη σκόνη. Τα υφάσματα υψηλών αποδόσεων της Euroblinds διαθέτουν ηλιακή προστατευτική επικάλυψη για αντανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας και είναι αντιθαμβωτικά παρέχοντας ιδανική φωτεινότητα για χώρους εργασίας με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

 

Τα κέντρα σκίασης της Euroblinds διαθέτουν έναν πλούσιο κατάλογο με blinds εσωτερικού χώρου. Στις σελίδες του μπορεί κανείς να βρει και να εξατομικεύσει τα blinds της επιλογής του, μέσα από μια ευρεία γκάμα σχεδίων, λειτουργιών και υλικών επένδυσης. Επισκεφτείτε σήμερα κιόλας κάποιο από τα Κέντρα Σκίασης μας και ανακαλύψτε μαζί με τους εξειδικευμένους συμβούλους μας όλους τους απίθανους συνδυασμούς που μπορείτε να κάνετε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer