6 συμβουλές για να επιλέξεις σωστά τις κουρτίνες για το σπίτι σου

11 Μαρτίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 6 simvoules gia na epileksis swsta tis kourtines gia to spiti sou

Οι κουρτίνες χαρίζουν ανοιξιάτικο αέρα στο σπίτι και φροντίζουν να ανεβάσουν τη διάθεσή μας με τον πιο όμορφο τρόπο. Με την ευκαιρία του περάσματος στη νέα εποχή φέρνουμε την άνοιξη εντός και διαλέγουμε σχέδια, χρώματα και υφάνσεις που ανανεώνουν το χώρο και αναβαθμίζουν την αισθητική του.

Για να αγοράσουμε όμως τις ιδανικές κουρτίνες, με τις οποίες θα στολίσουμε αλλά και θα προστατεύσουμε εφέτος το σπίτι, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τις εξής 6 σημαντικές παραμέτρους σύμφωνα με τις οποίες θα επιλέξουμε τις ιδανικές για εμάς.

1. Ποια κουρτίνα ανήκει πού;

Ανάλογα με τη διάθεσή σας αλλά και τις ιδιαίτερες προδιαγραφές του σπιτιού σας, π.χ. αν είναι σκιερό ή αν το λούζει ο ήλιος το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, αποφασίστε σχετικά με το πόσο φως θέλετε να μπαίνει στο εσωτερικό του σπιτιού. Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του προσωπικότητα και στυλ, γι' αυτό διαλέξτε τα κατάλληλα υφάσματα που ηλιοπροστατεύουν ή ενισχύουν αντίστοιχα το ηλιακό φως μέσα στο χώρο ανάλογα αν είναι χώρος παιχνιδιού, μελέτης, ξεκούρασης ή ύπνου.

Η άνοιξη είναι η κατεξοχήν εποχή των αέρινων υφασμάτων, αλλά μην αποκλείσετε από τις επιλογές σας και τις πιο χοντρές κουρτίνες που δημιουργούν διαφορετικά επίπεδα σκίασης, προσδίδοντας ενδιαφέρουσες αντανακλάσεις και διαστάσεις ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

2. Σκεφτείτε όλες τις χρήσεις

skefteite oles tis xriseis

Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες για ιδιωτικότητα, γι’ αυτό και οι κουρτίνες μας πρέπει να αντιπροσωπεύουν σωστά τον επιθυμητό βαθμό προστασίας της ιδιωτικής μας ζωής.

3. Η καθαριότητα μετράει

Η διατήρηση της καθαριότητας τόσων των συστημάτων κρέμασης κουρτινών όσο και των ίδιων των κουρτινών είναι η απαραίτητη συνθήκη για να παρουσιάζουν ένα άρτιο αισθητικό σύνολο. Επομένως προτιμήστε καλοραμμένες προτάσεις με ποιοτικά υφάσματα που είναι βέβαιο πως δεν θα σας προδώσουν όσες φορές κι αν πλυθούν. Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σωστή εμφάνισή τους, ώστε να στρώνουν άψογα και να μην ξεχειλώνουν.

4. Επιλέξτε σχέδια και χρώματα που σας ταιριάζουν

epilekste sxedia kai xrwmata pou sas tairiazoun 
Το προσωπικό γούστο είναι υποκειμενικό, για αυτό επιλέξτε καθαρά με βάση τι σας αρέσει και τι σας αντιπροσωπεύει καλύτερα. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να μην ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε, με αμέτρητα φωτεινά patterns, αλλά και κλασικές γραμμές που όμως γεμίζουν τους χώρους με χρώματα και ένταση. Εμπνευστείτε από τον εντυπωσιακό κατάλογο της Euroblinds και κάνετε τους συνδυασμούς που θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίσει άνοιξη από άκρη σε άκρη.

5. Επιλογή αξεσουάρ 

Διαλέξτε συστήματα κρέμασης κουρτινών που δεν απαιτούν μεγάλη συντήρηση και αντέχουν στο χρόνο αλλά και στην καθημερινή χρήση. Με την πάροδο του χρόνου τα μεταλλικά ή ίνοξ κομμάτια των σωλήνων ενδεχομένως να χάνουν τη λάμψη τους, κάτι που ισχύει και για τους κρίκους ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία, όπως τρουκς, διαφάνειες κ.λπ. Αν δεν θέλετε, λοιπόν, να καθαρίζετε συχνά, προτίμησε πιο απλές λύσεις.

Φυσικά αν αρέσκεστε να μαθαίνετε και να ακολουθείτε τις τελευταίες εξελίξεις στη διακόσμηση, η μοντέρνα τάση με μινιμαλιστικά χαρακτηριστικά προστάζει κουρτινόραγιες απ’ ευθείας από το ταβάνι που προσδίδουν ταυτόχρονα απλότητα και μεγαλοπρέπεια στο χώρο σας.  

6. Η ηλεκτροκίνηση στις υπηρεσίες σας

i ilketrokinisi stis ipiresies sas 
Ακόμα κι αν είστε παραδοσιακοί τύποι, οι αμέτρητες επιλογές που σας δίνει η ηλεκτροκίνηση σας λύνει τα χέρια, ειδικά αν έχετε να χειριστείτε πολλά συστήματα ταυτόχρονα. Ενημερωθείτε από τους ειδικούς σκίασης της Euroblinds για όλα τα συστήματα εσωτερικής σκίασης που διαθέτουν δυνατότητες αυτοματοποίησης μέσω τηλεχειρισμού και ξεγνοιάστε κάνοντας τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη και... αθόρυβη!

Στη Euroblinds οι νέες προτάσεις των επώνυμων Οίκων υφασμάτων θα σας προκαλέσουν να ονειρευτείτε τις δικές σας μοναδικές κουρτίνες. Ο πλούσιος κατάλογος σας εξασφαλίζει μοναδικές επιλογές! Αυτή την εποχή, μάλιστα, έχετε κάθε λόγο να επισκεφθείτε το πλησιέστερο σε εσάς Κέντρο Σκίασης της Euroblinds γιατί όλο τον Μάρτιο θα βρείτε όλα τα υφάσματα για κουρτίνες σε 25% έκπτωση!

Με την έμπειρη καθοδήγηση των συμβούλων εσωτερικής διακόσμησης θα περιηγηθείτε ανάμεσα σε μια απίστευτη γκάμα εμβληματικών συλλογών που ανταποκρίνονται με επιτυχία στις πιο υψηλές απαιτήσεις!

Κρεμάμε, λοιπόν, τις πιο όμορφες κουρτίνες και καλοδεχόμαστε στο σπίτι μας την άνοιξη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer