50 Χρόνια Euroblinds – Ανασκαλεύοντας το Παρελθόν

22 Φεβρουαρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Έχετε δει ποτέ έναν γονέα, του οποίου το παιδί έχει πλέον μεγαλώσει και φύγει από το σπίτι, να δακρύζει από συγκίνηση κοιτώντας φωτογραφίες του από τότε που ήταν ακόμη μωρό;

Αν ναι, τότε μπορείτε να καταλάβετε πώς νιώθουμε εμείς, οι άνθρωποι της Euroblinds, όταν ανασκαλεύουμε το ταπεινό μας ξεκίνημα, 50 χρόνια πριν!

Ναι, η Euroblinds κλείνει μισό αιώνα πρωτοπορίας στον κλάδο της σκίασης και, με συγκίνηση και γλυκιά νοσταλγία, μοιράζεται μαζί σας τα σημαντικότερα ορόσημα της ιστορίας της…

1969 – Μικρό μα… Δυναμικό Ξεκίνημα!

Dinamiko ksekinima inner

Το 1969, δύο αδέλφια, ο Ανδρέας και ο Γιώργος Νικολαΐδης ίδρυσαν την ΑΔΕΝΙΚ (από τα αρχικά των λέξεων Αδερφοί Νικoλαϊδη), μια μικρή εταιρεία εμπορίας συστημάτων σκίασης, που στεγαζόταν σε ένα ενοικιαζόμενο μαγαζάκι στην Αγίου Ανδρέου στην Παλιά Λεμεσό. Παρά το μικρό της μέγεθος, η επιχείρηση εισήγαγε καινοτόμα συστήματα σκίασης και, λόγω της αξιοπιστίας και των ανταγωνιστικών της τιμών, γρήγορα κέρδισε μεγάλο  μερίδιο της αγοράς και εκλεκτό πελατολόγιο.

Η επιχείρηση εστίασε εξαρχής στις πραγματικές ανάγκες των πελατών της, δίχως όμως να περιορίζεται στις κλασικές, συμβατικές επιλογές σκίασης. Αντίθετα, διεύρυνε συνεχώς την γκάμα των συστημάτων της με συνολικές λύσεις για εσωτερικούς (αρχικά) χώρους, ώστε να συνδυάζονται ιδανικά η αποτελεσματική σκίαση, η υψηλή αισθητική, η εξοικονόμηση ενέργειας και η ασφάλεια των χρηστών και ενοίκων.

 Μεγάλο Εργοστάσιο στη Λεμεσό!

 idioktita ergostasia

Οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις οδήγησαν σε συνεχόμενες ανακαινίσεις και διευρύνσεις και γρήγορα το «μαγαζάκι» μετατράπηκε σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη επιχείρηση που ήταν πλέον έτοιμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα, δημιουργώντας δικά της ιδιόκτητα εργοστάσια κατασκευής συστημάτων σκίασης. Το 1997 εγκαινιάστηκε ακόμη ένα ιδιόκτητο εργοστάσιο, που στέγαζε παράλληλα και ένα μεγάλο εκθεσιακό χώρο, στη βιομηχανική περιοχή του Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό.

Η Ανάδυση της Euroblinds

anadisi tis euroblinds

Η δημιουργία του νέου εργοστασίου πολλαπλασίασε τις δυνατότητες παραγωγής.  Η Εταιρεία διεύρυνε σημαντικά τον κύκλο εργασιών της σε Παγκύρπια βάση.  Σε μία προσπάθεια απόκτησης αυξημένων οικονομιών κλίμακας, καλύτερης εξυπηρέτησης των πελατών και απόκτησης ηγετικής θέσης στον τομέα , το 2000  η Εταιρεία προχώρησε στην συγχώνευση των δραστηριοτήτων της με αυτές δύο μεγάλων εταιρειών του κλάδου με έδρα την Λευκωσία, δημιουργώντας τον νέο αναμφισβήτητο ηγέτη του Κλάδου στην Κύπρο, την Euroblinds!

To 2008 αποτέλεσε σταθμό στην εξέλιξη της Euroblinds.  Παρόλη την καθόλα επιτυχημένη πορεία της, έλαβε την στρατηγική απόφαση να μπεί δυναμικά στο λιανικό εμπόριο αναπτύσσοντας το δικό της δίκτυο καταστημάτων, να επεκταθεί στον τομέα της εξωτερικής σκίασης, να περιορίσει το χονδρικό εμπόριο.   Μέσα στα πλαίσια αυτά, οικειοποιήθηκε τη λέξη ΣΚΙΑΣΗ εγγράφοντάς την ως εμπορική επωνυμία,  ονόμασε τα καταστήματα λιανικής ΚΕΝΤΡΑ ΣΚΙΑΣΗΣ και μετέφερε την εμπορική δραστηριότητα σε μία νέα νομική οντότητα με όνομα SKIASIS GROUP LTD μετατρέποντας τη λέξη Euroblinds σε εμπορική επωνυμία. .  

Με τη  συνεργασία αναγνωρισμένου αρχιτεκτονικού γραφείου της Αγγλίας, το Νοέμβριο 2010 η Εταιρεία άνοιξε το πρώτο πρότυπο Κέντρο σκίασης στην Λεωφόρο Αθαλάσσας και μέσα σε 4 χρόνια απέκτησε άλλα 5, ένα στην Έγκωμη, Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό, ένα στην Πάφο και ένα στη Λάρνακα.

Η δημιουργία των Κέντρων Σκίασης έδωσε για πρώτη φορά στον Κύπριο καταναλωτή τη δυνατότητα μοναδικής εμπειρίας και αντίληψης για κάθε σύστημα σκίασης που τον ενδιαφέρει επιτρέποντας την γρήγορη και αντικειμενική σύγκριση μέσα από την ανάδειξη των συγκρητικών πλεονεκτημάτων καθενός. 

Αναγνωρισιμότητα

Σύντομα η EUROBLINDS απέκτησε κορυφαία θέση στην λίστα αναγνωρισιμότητας των επιχειρήσεων του κλάδου την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα.

Νέοι Ορίζοντες

NICOSIA 1

Το 2013 η Euroblinds αποφάσισε να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σκίασης μιας σύγχρονης κατοικίας, εισάγοντας υφάσματα κουρτινών από τους διασημότερους σχεδιαστικούς οίκους   παγκοσμίως. Συμβαδίζοντας, επίσης, με τις νέες τάσεις και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, που αποζητά την αυτοματοποίηση σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, η Euroblinds εισήγαγε το 2017 την αυτοματοποιημένη διαχείριση συστημάτων Εσωτερικής και Εξωτερικής σκίασης Homemotion.

Ανέκαθεν,  η Εταιρεία έχει ανεπτυγμένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα   ενθαρρύνοντας κι άλλες μεγάλες επιχειρήσεις προς την ίδια κατεύθυνση.

Πέρασαν 50 χρόνια από τότε που κάναμε το μικρό μας ξεκίνημα, κι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πώς φτάσαμε ως εδώ, ηγούμενοι του Κλάδου Σκίασης στην Κύπρο.

Αυτό που δεν είναι δύσκολο είναι να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε για σας και την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια… Σας Ευχαριστούμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer