5 εύκολοι τρόποι για να μετατρέψετε το καθιστικό σας σε ένα ζεστό καταφύγιο

10 Οκτωβρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

teaser 5 efkoloi tropoi gia na metatrepsete to kathistiko sas se ena zesto katafigio

Το φθινόπωρο μπαίνει σιγά σιγά για τα καλά και ο καιρός αρχίζει να αλλάζει! Η ζέστη του καλοκαιριού ολοένα και απομακρύνεται και η διάθεση μας κατακλύζεται με φθινοπωρινά συναισθήματα. Είναι αυτή η περίοδος που αρχίζεις να ψάχνεις το ειδυλλιακό αυτό ζεστό μέρος για να χαλαρώσεις με καλή συντροφιά, ένα καλό βιβλίο και ένα ζεστό ρόφημα.

Παρακάτω η εξειδικευμένη ομάδα μας, παρουσιάζει 5 έξυπνους και εύκολους τρόπους για να μετατρέψετε το καθιστικό σας σε ένα ζεστό καταφύγιο για τις κρύες μέρες που έρχονται.

 
1. Παίξτε με αξεσουάρ!

Διακοσμώντας το σπίτι σας με διάφορα αξεσουάρ, προσθέτετε στιλ, χρώμα και άνεση στον χώρο. Ένα από τα πιο δημοφιλή και στιλάτα είδη διακόσμησης για το σαλόνι σας αποτελούν τα μαξιλάρια! Προσέξτε όμως την υφή του υφάσματος ανά εποχή. Ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι επιλέγουμε λεπτά και δροσερά υφάσματα, στις κρύες περιόδους του χειμώνα οι επιλογές μας αλλάζουν. Για να δημιουργήσετε μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα στο καθιστικό μας, τα ζεστά υφάσματα αποτελούν κορυφαία επιλογή τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Σημαντικότερο παράγοντα όμως αποτελεί η προσθήκη της δικής σας πινελιάς και προσωπικού στιλ στο χώρο που σας φιλοξενεί. Στα Κέντρα Σκίασης Euroblinds μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας μαξιλάρια με βάση την δική σας αισθητική και προτίμηση. Είτε αυτό είναι με χρώμα ή χωρίς, με βελούδο η σατέν, η καταρτισμένη μας ομάδα μπορεί να πραγματοποιήσει την κάθε σας επιθυμία.

paikste me axesouar

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

2. Τοποθετήστε τα έπιπλα σας.. έξυπνα!

Ναι μεν ένα στιλάτο δωμάτιο είναι εντυπωσιακό, αλλά φροντίστε να επενδύσετε και στην άνεση! Σε ένα μικρό δωμάτιο προσπαθήστε να φέρετε τον καναπέ σας κατά μήκος του τοίχου, «αγκυροβολώντας» τον με ένα χαλί και το τραπεζάκι σας. Αφήνοντας ελεύθερο και καθαρό τον χώρο πίσω από τον καναπέ, μπορείτε να μετατρέψετε αυτόματα το δωμάτιο σε ένα άνετο περιβάλλον όπου μπορείτε να μετακινήστε, άνετα αλλά και να χαλαρώνετε τις βροχερές και κρύες βραδιές με καλή παρέα.

 
3. Όταν το παλιό συναντά το νέο!

Η αισθητική που προσφέρει το vintage στιλ είναι ανεκτίμητη! Γι’ αυτό μη φοβηθείτε να συνδυάσετε κομμάτια από πολλές εποχές και να δημιουργήσετε ένα πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα. Οι καμπύλες των παλαιότερων, κλασικών κομματιών μαζί με τα κομψά μοντέρνα σχέδια της σύγχρονης εποχής, μπορούν να συνυπάρξουν έξυπνα, δημιουργώντας μία ανεκτίμητη αισθητική στον χώρο. Κρατήστε τα vintage κομμάτια που εσωκλείουν μια συναισθηματική αξία για εσάς και την οικογένεια σας, και αναδείξτε τα με νέα, κρατώντας πάντα την ζεστασιά που αρμόζει σε ένα σπιτικό.

Φυσικά, ο απόλυτος τρόπος για να απογειώσετε αυτή την συνύπαρξη είναι να εγκαταστήσετε συστήματα Αυτοματισμού που όχι μόνο ανταποκρίνονται στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής αλλά απλοποιούν και την καθημερινότητά σας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

otan to palio sinanta to neo

4. Μία παλέτα χρώματα!

Όπως προαναφέραμε, η υφή των αντικειμένων και των αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε στον χώρο μας μπορεί εύκολα να παραπέμψει σε συγκεκριμένες εποχές. Το ίδιο ισχύει και για τα χρώματα! Το καλοκαίρι όπως και την άνοιξη, διαλέγουμε έντονα και «παιχνιδιάρικα» χρώματα για να αναδείξουμε και να διακοσμήσουμε το σπίτι μας. Στις κρύες περιόδους όμως, καλό είναι να αποφεύγουμε τα ανοιχτά χρώματα και να κλίνουμε περισσότερο στα «ζεστά» και γήινα, όπως είναι το καφέ, το σκούρο μπλε και το μπορντό. Όμως προσοχή! Για τα αντικείμενα που έχετε ολόχρονα στον χώρο σας, διαλέξετε τρία με τέσσερα χρώματα που παραπέμπουν σε ζεστούς τόνους. Η συνοχή είναι το κλειδί! Επιπλέον, τα διάφορα χρώματα πέραν του ότι προσφέρουν  στιλ στον χώρο, μπορούν και να επηρεάσουν την ψυχολογία του ανθρώπου. Για παράδειγμα, το πράσινο αντανακλά τις αποχρώσεις της φύσης, αφήνοντας στον χώρο αίσθηση αρμονίας και ανανέωσης. Παράλληλα, το μπλε χαρίζει ηρεμία, ενώ το λευκό εκφράζει προστασία και ισορροπία. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στη δική σας προσωπικότητα κι απολαύστε τον χώρο που εσείς δημιουργήσατε.

5. Φωτίστε το σωστά!

Η αίσθηση του φυσικού φωτός στο σπίτι, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία και τη διάθεση των ανθρώπων. Προπάντων τον χειμώνα που αναζητούμε ολοένα και περισσότερο τον ήλιο, φροντίστε να έχετε τα κατάλληλα συστήματα σκίασης στο χώρο σας, όπως παράδειγμα μια κουρτίνα μερικής συσκότισης για να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της μέρας.

fwtiste to swsta

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια; Επισκεφθείτε τα Κέντρα Σκίασης μας και μιλήστε με την έμπειρη Deco Team της Euroblinds. Πάντα έτοιμη να σας βοηθήσει, είναι στη διάθεσή σας για να προτείνει στοχευμένες λύσεις που ανταποκρίνονται και ξεπερνούν τις προσδοκίες σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer