4 Υπέροχες Ιδέες για Νέες Κουρτίνες στο Υπνοδωμάτιό σας!

05 Ιανουαρίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizednewteaser.png1515156876

Οι κουρτίνες υπάρχουν για να καλύπτουν παράθυρα⋅ αυτή είναι μια «συμπαντική» αλήθεια που δεν αλλάζει, έτσι δεν είναι;

Όχι ακριβώς. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας διακοσμητικά στοιχεία σε θέσεις και σημεία πέρα από τα κλασικά και τα τετριμμένα, κι αξιοποιώντας πλήρως τη φαντασία μας, μπορούμε να έχουμε αναπάντεχα κομψά αποτελέσματα⋅ ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και οι κουρτίνες στο υπνοδωμάτιό σας.

Στο άρθρο αυτό, θα δείτε 4 έξυπνους τρόπους να διακοσμήσετε το δωμάτιό σας με τις νέες σας κουρτίνες, πέρα από την τοποθέτησή τους στα σημεία των παραθύρων.

  1. Επενδύστε Περιμετρικά το Κρεβάτι σας

New Inner 1

Κάπως μεσαιωνικό, το στιλ αυτό είναι ό,τι πρέπει για υπνοδωμάτια με vintage χαρακτηριστικά και ξύλινη διακόσμηση. Παρέχει μεγαλύτερη ζεστασιά, ένα αίσθημα ιδιωτικότητας και ασφάλειας, καθώς κι έναν ιδιότυπο ρομαντισμό που είναι απλά ακαταμάχητος.

Ο τρόπος τοποθέτησης είναι απλούστατος: κρεμάστε τις κουρτίνες περιμετρικά του κρεβατιού, στερεώνοντάς τες σε γάντζους είτε στο ταβάνι, είτε στις γωνίες του κρεβατιού.

Το είδος της κουρτίνας επαφίεται στο γούστο και το στιλ που θέλετε να πετύχετε. Παραδείγματος χάρη, μια πιο ντελικάτη, ανάλαφρη κουρτίνα σε ανοιχτό χρώμα θα αποπνεύσει μια ιδιαίτερη αίσθηση ρομαντισμού στο υπνοδωμάτιο. Μια ελαφριά κουρτίνα δεν θα δημιουργεί και ανησυχίες για τη στιβαρή της στήριξη.

Αν από την άλλη θέλετε κάτι πιο βαρύ για το χειμώνα και πιο δροσερό για το καλοκαίρι, φροντίστε να στηρίξετε καλά τις βάσεις των κουρτινών – και μάλιστα από το ταβάνι.

  1. Δώστε Περισσότερο Χρώμα

New Inner 2

Αν το δωμάτιο που κοιμάστε φέρει μια απαλή παλ ή γήινη απόχρωση και αισθάνεστε πως του χρειάζεται λίγο περισσότερο χρώμα και ζωντάνια, αντί να βάψετε κάποιον από τους τοίχους, δοκιμάστε να επικρεμάσετε μια κουρτίνα σε ζωηρό χρώμα, που θα σας γεμίζει ενέργεια και θα σας φτιάχνει τη διάθεση.

  1. Ημιδιάφανα, Αέρινα Υφάσματα

Αν είστε λάτρεις του ρομαντισμού, προτιμήστε υφάσματα κουρτινών με αέρινη, απαλή υφή, ντελικάτη πλέξη και μικρό βάρος, διακοσμημένα ίσως με κεντήματα.

Γενικά μιλώντας, τα ημιδιαφανή υφάσματα παραπέμπουν στον κόσμο των παραμυθιών και αναδύουν μια ονειρική αύρα που θα σας μαγεύει τα πρωινά και θα σας χαλαρώνει τα βράδια, καθώς σας επιτρέπουν να παίζετε με το φως του ήλιου ή των λαμπατέρ του κομοδίνου σας.

Για ένα πιο σοφιστικέ, αριστοκρατικό οπτικό αποτέλεσμα, δοκιμάστε να κρεμάσετε και να ανοίγετε τις κουρτίνες σταυρωτά ή χιαστί.

  1. Στο Φόντο του Κρεβατιού

Τέλος, δοκιμάστε να τοποθετήσετε μια κουρτίνα πίσω από το κρεβάτι σας, στον τοίχο που ακουμπά στο κεφαλάρι. Στην περίπτωση αυτή, προτιμήστε μια πιο βαριά, εντυπωσιακή κουρτίνα – ίσως από φλοράλ ύφασμα, ή και σε μια πιο κλασική απόχρωση με ανάγλυφα ή κεντητά σχέδια. Δείτε κατά πόσον θα μπορούσατε να την ταιριάξετε με το κουβερλί του κρεβατιού σας.

Ναι, οι κουρτίνες σχεδιάστηκαν για τα παράθυρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να εμπλουτίσουν και άλλα σημεία την όψη του υπνοδωματίου σας!

Επισκεφτείτε ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds και βρείτε το σχέδιο και το ύφασμα που ψάχνετε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer