4 σημαντικές εξελίξεις στον έλεγχο της τεχνολογίας των συστημάτων σκίασης

12 Φεβρουαρίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 4 simantikes ekseliksis ston elegxo tis texnologias twn sistimatwn skiasis

Η σημασία του ηλιακού ελέγχου στην εξοικονόμηση της ενέργειας μέσω της παθητικής  ψύξης και θέρμανσης ενός κτηρίου μόλις αρχίζει να αναδεικνύεται. Πρόσφατες δομικές μελέτες στη θερμοδυναμική συμπεριφορά των κτηρίων υπογραμμίζουν την ανάγκη πρόβλεψης της ηλιακής σκίασης στα στοιχεία του φέροντος οργανισμού κατά τον σχεδιασμό του. Εντάσσουν, μάλιστα, τη σχετική ιδιότητα στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της μείωσης του κόστους ενέργειας και εν τέλει, κτήρια με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Ο ηλιακός έλεγχος συμβάλλει σημαντικά στην αποφυγή της υπερθέρμανσης του κτηρίου αλλά και τον επαρκή φυσικό φωτισμό και τη θέρμανσή του κατά τους χειμερινούς μήνες. Με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνουμε και έχουμε πράσινα κτήρια που λειτουργούν με βάση τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και βοηθούν την πράσινη οικονομία.

Τα Κέντρα Σκίασης Euroblinds ακολουθούν στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα, υιοθετώντας καινοτόμα συστήματα εκφραστικής σκίασης που στηρίζονται σε τακτικές ενεργειακής ανάπτυξης και βιοκλιματικής συμπεριφοράς των κτηρίων. Με στόχους τη βέλτιστη ενεργειακή αποδοτικότητα, την πραγματική οικονομία αλλά και την αυτοματοποίηση, οι σύγχρονες εφαρμογές σκίασης λειτουργούν πάνω στους παρακάτω 4 βασικούς άξονες.

1. Απόλυτη διαχείριση ασφάλειας ελέγχου

Στο πλαίσιο εγκατάστασης μηχανισμών και ενεργειακά έξυπνων συστημάτων ελέγχου η ασφάλεια είναι το Α και το Ω. Τα σύγχρονα συστήματα σκίασης καθιστούν την εμπειρία ελέγχου απόλυτα διαχειρίσιμη ακόμα και όταν κυριαρχούν απρόβλεπτες συνθήκες, όπως για παράδειγμα καταιγίδες, χαλαζόπτωση κ.λπ.

2. Λειτουργίες άνεσης του χρήστη

leitourgies anesis tou xristi

Κατά το χειρισμό του συστήματος η εξοικείωση του χρήστη είναι απαραίτητη. Αυτή η άνεση διασφαλίζει την ανεμπόδιστη και σωστή λειτουργία, όπως για παράδειγμα με ατομικές ή ομαδικές μονάδες ελέγχου περσίδων, τον έλεγχο περσίδων ανά ζώνη, το κλείδωμα παραθύρων κατά τον καθαρισμό, φροντίζοντας πάντα ο ταυτόχρονος έλεγχος να μην επηρεάζει τη μεμονωμένη κίνηση των συστημάτων.

3. Διαχείριση ενέργειας

Το μεγαλύτερο ζητούμενο είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η διαχείρισή της με τρόπο που να αυξάνει την παθητική θέρμανση του κτηρίου. Η τεχνητή εξωτερική σκίαση προβλέπεται, άλλωστε, για την εξοικονόμηση της ενέργειας σε ό,τι αφορά τις ανάγκες θέρμανσης των χώρων.  Η μείωση αναγκών κατανάλωσης ενέργειας για τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης αλλά και την ενίσχυση του τεχνητού φωτισμού, οδηγεί στην εγκατάσταση συστημάτων ηλιοπροστασίας που επιτρέπουν τη δόμηση επιφανειών που αποθηκεύουν αυτόνομα τον ήλιο ή τον αντανακλούν αντίστοιχα τις ζεστές ημέρες κρατώντας δροσερό το εσωτερικό.

4. Δυνατότητα αυτοματισμού

dinatotita aftomatismou

Οι μελέτες ESCORP και ΑSIEPI δείχνουν διψήφια ποσοστιαία πτώση στο κόστος κατανάλωσης (ανάλογα και με τη θέση του κτηρίου) όταν στα συστήματα προστίθεται το χαρακτηριστικό του αυτοματισμού. Οι αυτοματισμοί επιτρέπουν τη σωστή κατανομή του ηλιακού φωτός, ενώ τα αυτοματοποιημένα εσωτερικά συστήματα προσφέρουν αμφίδρομα μονωτική ηλιοπροστασία και σκίαση.

Κατόπιν των παραπάνω, η καινοτομία και η σύγχρονη λειτουργικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και συνιστούν προτεραιότητα στη φιλοσοφία της Euroblinds. Κάθε σύστημα που σας προτείνουμε φροντίζουμε να επιτελεί άψογα όχι μόνο τη λειτουργικότητα και την αισθητική, αλλά και την ενεργειακή αυτοτέλεια του κτηρίου σας. Οι προτάσεις μας είναι απόλυτα εναρμονισμένες στις τελευταίες εξελίξεις που ακολουθούν φυσικά τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου στη νέα εποχή.

i eksidikefsi kai i sinexis katartisi tis omadas tis euroblinds

Η εξειδίκευση και η συνεχής κατάρτιση της ομάδας της Euroblinds διασφαλίζουν πως δίπλα σας έχετε τους εμπειρότερους συμβούλους για όλες τις εφαρμογές σκίασης που αξίζει να έχει το σπίτι σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer