4 Μυστικά για να Επιλέξεις τις Καλύτερες Κουρτίνες!

22 Μαρτίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Teaser

Κουρτίνες – ο μεγάλος πρωταγωνιστής που συχνά υποτιμάται!

Παρότι γεμίζουν ένα δωμάτιο με χρώμα, παρότι είναι ικανές να μεταμορφώσουν την αισθητική ενός δωματίου, παρότι είναι αυτές που κρατούν τον χώρο φιλόξενο και ζεστό ή δροσερό, ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσεις του ενοίκου, συχνά δαπανούμε ελάχιστο χρόνο ή σκέψη για την επιλογή τους!

Μήπως επειδή οι επιλογές σε σχέδια και υφάσματα είναι τόσο πολλές που σας κουράζουν; Αν ναι, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω tips! Θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε γρήγορα και εύκολα τις καλύτερες κουρτίνες για τον προσωπικό σας χώρο!

 

  1. Φροντίστε Δωμάτιο και Κουρτίνες να Γίνουν… Ένα

Είναι σημαντικό να επιλέξετε κουρτίνες που θα δένουν φυσικά με τον χώρο! Μην τυφλωθείτε από τη γοητεία ενός σχεδίου ή από το πώς μια κουρτίνα έχει την απόχρωση που λατρεύετε.

Το σημαντικότερο, επιλέξτε διαφορετική κουρτίνα για κάθε δωμάτιο –και καλύτερα ξεκινήστε από το σαλόνι και το καθιστικό σας. Θα ήταν κρίμα να στραγγίξετε τον προϋπολογισμό σας για τις κουρτίνες των δωματίων που δεν υποδέχονται επισκέπτες και να αναγκαστείτε να συμβιβαστείτε με μια «δεύτερη» επιλογή για το σαλόνι και το καθιστικό σας.

 

  1. Χρωματικές Αντιθέσεις & Σχέδιο

Inner Xromatikes Anti8eseis 1

Η κουρτίνα ΔΕΝ πρέπει να έχει ακριβώς το ίδιο χρώμα με τον τοίχο που διακοσμεί. Φροντίστε να επιτύχετε μια αρμονική χρωματική αντίθεση. Αν λατρεύετε το χρώμα του τοίχου και θέλετε κάτι αντίστοιχο και στις κουρτίνες, μπορείτε να επιλέξετε την ίδια απόχρωση σε διαφορετικό τόνο.

Αν υπάρχουν στοιχεία στο δωμάτιο με πολύ έντονα ή επιβλητικά σχέδια, προτιμήστε κάτι πιο απλό για τις κουρτίνες σας –και το αντίστροφο⋅ αν νιώθετε πως η διακόσμηση των επίπλων ή του δωματίου είναι υπερβολικά απλή, επιλέξτε κουρτίνες με έντονο σχέδιο. Υπάρχουν φυσικά και ενδιάμεσες επιλογές –για παράδειγμα, η νέα φανταστική συλλογή υφασμάτων για κουρτίνες του οίκου Alhambra είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει τον τελευταίο καιρό.

 

  1. Αισθητική και Χρηστικότητα

Esthitiki Xristikotita

Πολλοί συσχετίζουν την κουρτίνα απλά με την όψη ενός δωματίου – τραγικό λάθος. Οι κουρτίνες είναι σημαντικοί παράγοντες χρηστικότητας, όχι μόνο για τη σκίαση και τη δροσιά του χώρου, αλλά και για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής.

Συμπέρασμα; Όταν επιλέγετε κουρτίνα για ένα δωμάτιο, φροντίστε να παράσχει και τον επιθυμητό βαθμό ιδιωτικότητας, όχι απλά το στιλ που επιθυμείτε. 

Παράλληλα, με βάση τον προσανατολισμό του κάθε δωματίου και την κάλυψή του από άλλα κτίρια ή στοιχεία του περιβάλλοντος χώρου, θα πρέπει να επιλέξετε και το υλικό της κουρτίνας.

Για παράδειγμα, υπάρχουν κουρτίνες με πολλαπλή στρώση ύφανσης, σχεδιασμένες να φιλτράρουν το φως και να προστατεύουν την ιδιωτικότητά σας, ενώ παράλληλα μονώνουν ηχητικά και θερμικά τον χώρο μειώνοντας σημαντικά την απώλεια θερμότητας⋅ με τον τρόπο αυτό σάς εξοικονομούν άφθονο ρεύμα και χρήματα. Από την άλλη, είναι αρκετά βαριές και μπορεί να κάνουν ένα δωμάτιο να δείχνει κάπως μουντό ή μελαγχολικό.

Ρωτήστε, λοιπόν, τον εαυτό σας: ποια είναι η προτεραιότητά μου σε αυτό το δωμάτιο; Η ιδιωτικότητα; Η θερμομόνωση; Η ηχομόνωση; Το στιλ και η αισθητική;

 

  1. Ο Τρόπος που θα τις Κρεμάσετε είναι Εξίσου Σημαντικός

Αν νομίζετε ότι επειδή βρήκατε την κουρτίνα των ονείρων σας έχετε… ξεμπερδέψει, γελιέστε! Ο τρόπος και το ύψος στο οποίο θα τις κρεμάσετε είναι εξίσου σημαντικά, όπως και το κουρτινόξυλο.

Χρειάζεστε λίγη παραπάνω βοήθεια; Επισκεφτείτε τώρα ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds και μάθετε όλα όσα χρειάζεστε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer